De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Dit zijn de 5 beste Android-games van januari 2018

Erwin Vogelaar
29 januari 2018, 17:01
3 min leestijd
Dit zijn de 5 beste Android-games van januari 2018

We storten ons op de talloze nieuwe games van de Play Store om de pareltjes eruit te plukken. Dit zijn de beste Android-games van januari 2018.

Lees verder na de advertentie.

Beste Android-games januari 2018

Houd je niet meer bij welke nieuwe games uit de Play Store nou echt de moeite waard zijn? We zoeken de beste titels voor je op. Met deze maand onder andere het vervolg op puzzelgame Yellow en een nieuwe Rusty Lake-game. Ook kun je de strijd op zee aangaan met grote schepen en mysteries oplossen met de Scooby-gang.

1. Red

Puzzelgame Yellow heeft een vervolg. Vlak nadat bekend werd dat de game uit België een plek heeft in Google Play Indie Games Festival 2018, publiceerde gamemaker Bart Bonte het vervolg in de Play Store. Het idee achter Red is hetzelfde als Yellow: je moet elk scherm egaal maken, maar elk scherm vraagt daarvoor om andere input. De puzzel is dat jij uit moet zoeken welke input daarvoor nodig is.

Download Red in Google Play (gratis)

2. Rusty Lake Paradise

Met een nieuwe Rusty Lake-game weet je wat je kunt verwachten. Daarom zijn we er zo blij mee, want elke keer heb je een kwaliteitsgame te pakken met goede puzzels, een interessante wereld en een mysterieus verhaal. Dat is met Rusty Lake Paradise niet anders. Deze keer kom je op een eiland terecht waar je onderzoekt hoe je moeder is gestorven. Heb jij het in je om alle puzzels op te lossen?

Download Rusty Lake Paradise in Google Play (2,99 euro)

3. Hero Academy 2

Hero Academy 2 is een leuke samenvoeging tussen kaartgames als Hearthstone en een bordspel. Je vecht met twee partijen tegen elkaar en het doel van elke partij is om de kristal van de ander te vernietigen. Dit doe je door kaarten uit te spelen met manschappen of magische spreuken. Manschappen plaats je op een speelveld, waar iedereen een beperkt aantal zetten en acties kan doen. Is je beurt voorbij? Dan mag de tegenstander zijn acties doen. Door te spelen verdien je nieuwe kaarten, zodat je een deck kunt samenstellen dat past bij jouw strategie.

Download Hero Academy 2 in Google Play (gratis)

4. World of Warships Blitz

De ‘World of’-games staan garant voor spannende veldslagen tussen stevige voertuigen, zoals tanks, vliegtuigen en in dit geval schepen. In deze free-to-play-game bestuur je jouw eigen schip en vecht je, eventueel samen met anderen, tegen de vloot van de tegenstander. Door slim te manoeuvreren, op het juiste moment te schieten en je schip te repareren als het mis gaat, kom je als winnaar uit de bus. Win genoeg potjes en je kunt nieuwe schepen kopen. De timer voor de speelsessies is wel wat aan de korte kant, maar in de Play Store laten de makers weten te werken aan een oplossing.

https://www.youtube.com/watch?v=l-o_dx8ISvA

Download World of Warships Blitz in Google Play (gratis)

5. Scooby-Doo Mystery Cases

Deze game is bedoeld voor kinderen, maar ook oudere gamers kunnen er best wat lol aan beleven. Het idee is dat de Scooby-gang mysteries op moet lossen en jij daar mee helpt. Dit gebeurt voornamelijk met zoekplaatjes waar je allerlei voorwerpen moet vinden. Het liefst binnen de tijd, zodat je drie sterren verdient. Maar er zijn ook andere type minigames, bijvoorbeeld dat je stukjes van een papier naast elkaar legt om een kaart tevoorschijn te toveren of een val bouwt voor de schurk. Vergeet ondertussen ook niet de Scooby-snacks te verzamelen en andere content, zoals video’s en comics te bekijken.

Download Scooby-Doo Mystery Cases in Google Play (gratis)

Meer games

Niet genoeg aan deze vijf games? Geen nood, check ook eens de beste Android-games van december. Ook hebben we de twaalf beste games van 2017 uitgekozen. Wil je aan het eind van volgende maand weer nieuwe game-tips? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang ze automatisch in je inbox.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu