De 5 beste Android-games van januari: Alien, Angry Birds en meer

Erwin Vogelaar
1 februari 2019, 20:24
3 min leestijd
De 5 beste Android-games van januari: Alien, Angry Birds en meer

Elke maand duiken we in de Play Store om de leukste games eruit te plukken. Dit zijn de vijf beste Android-games van januari 2019, met King Crusher, Angry Birds en meer.

Lees verder na de advertentie.

Beste Android-games januari 2019

Eind december kozen we de twintig beste Android-games van 2018 en nu is het tijd voor een nieuwe reeks games. We starten in januari onder andere met een toffe roguelike, een nieuwe Angry Birds en een hele boze Alien.

1. King Crusher

Trek in een fijne roguelike? Dan ben je bij King Crusher aan het juiste adres. Het doel in deze game is om met een party verschillende koningen te verslaan. Dat doe je door er in de wereld op uit te trekken en zo lang mogelijk te overleven terwijl allerlei monsters je aanvallen.

Deze gevechten zijn bijzonder leuk. Je team staat op een grid van drie van drie en door de avonturiers te verschuiven ontwijk je de aanvallen van de vijand. Ondertussen moet je de personages ook zo positioneren, dat ze schade kunnen doen.

Download Kingdom Crusher in de Play Store (gratis)

2. Angry Birds Dream Blast

Je hoeft deze keer geen vogels te werpen om ze te laten ontploffen. In deze game moet je een flinke serie aan puzzels oplossen door balletjes van dezelfde kleur weg te tikken. Tik je genoeg balletjes in één keer weg, dan verschijnt er een boos vogeltje. Combineer meerdere vogeltjes voor een enorme explosie. De puzzels worden steeds lastiger, met een beperkte hoeveelheid tikpogingen. Hoe ver kom jij?

Download Angry Birds Dream Blast in de Play Store (gratis)

3. Hang Line: Mountain Climber

Er gaat van alles mis in de bergen van Hang Line. Mensen moeten gered worden en duur materiaal van mislukte filmsets ligt op lastig te bereiken plekken. Gelukkig ben jij super handig met een slingerhaak, dus slinger je er op los om de hoogste bergen te beklimmen. De game is leuk, omdat je constant in beweging moet blijven. Je haak zorgt er namelijk voor dat ijs direct uit elkaar valt en stenen naar beneden komen vallen, zodat er nooit een rustpunt is.

Download Hang Line: Mountain Climber in de Play Store (gratis)

4. Fly THIS!

In Fly THIS! is het je doel om passagiers via het vliegtuig naar de juiste bestemming te brengen. Dat doe je door lijnen te tekenen van de verschillende vliegtuigen naar hun doel. Hierbij moet je rekening houden met de andere vliegtuigen, de omgeving en eventuele extra gevaren die opduiken. Krijg je iedereen naar de juiste plek?

Download Fly THIS! in de Play Store (gratis)

5. Alien: Blackout

In Alien: Blackout moet je zien te overleven op een schip waar een gevaarlijke alien rondloopt. Zelf zit je vast in een ventilatieschacht, maar gelukkig kun je vanaf afstand meekijken via de camera’s en deuren besturen. Op deze manier geef jij de overige mensen opdrachten. Zolang er iemand overleeft, is er hoop. De makers hebben voor Alien: Blackout duidelijk inspiratie uit Friday Night at Freddy’s gehaald, maar dat resulteert wel in een spannende game.

Download Alien: Blackout in de Play Store (5,49 euro)

Meer games

Niet genoeg aan deze games? Check dan wat wij de beste Android-games van november vonden. Volgende maand kiezen we weer vijf nieuwe games uit. Die in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. De gamelijst check je natuurlijk ook in de Android Planet-app.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu