Dit zijn de 8 beste Android-games van juli – 2015

Redactie
28 juli 2015, 19:04
6 min leestijd
Dit zijn de 8 beste Android-games van juli – 2015

De afgelopen maand  zijn er veel nieuwe games voor Android verschenen. Maar welke zijn nou de moeite waard? Je leest het in onze top 8 met de beste Android-games van juli.

Lees verder na de advertentie.

1. Socioball

socioball-icon

Socioball is een nieuwe puzzelgame voor Android waarin je op een creatieve en sociale manier ter werk moet gaan. Hierdoor voelt de game fris aan en is het spelen ervan erg leuk.  Het puzzelspel verscheen begin dit jaar voor iOS, en werd deze week ook voor Android uitgebracht. Nu zijn puzzelgames niet zo bijzonder, maar Socioball voelt toch fris aan. Dat komt vooral door de toffe  aanpak van de game.

De opzet  van Socioball is heel simpel. Je moet een balletje van punt A naar B zien te krijgen, door de juiste `tegels` op de goede plek te leggen. Dat doe je in een simpele, maar charmante spelwereld. Er wordt gebruiktgemaakt van zachte kleuren, die het spelletje een ietwat kinderlijke uitstraling geven. Toch is Socioball voor iedereen leuk om te spelen, want het wordt al gauw pittig.

Download Socioball  in Google Play (gratis)

2. Cardboard Flappy

Cardboard Flappy

Als je een tijdje geleden een fanatieke speler was van Flappy Bird, dan mag je Cardboard Flappy zeker niet missen. In deze game is het namelijk mogelijk om het spelletje in virtual reality te spelen. Daar heb je wel een Google Cardboard voor nodig, al worden ook diverse andere virtualrealitybrillen ondersteund.

Cardboard Flappy werkt heel simpel. Je plaatst je Android-toestel in een Cardboard en opent de app om te spelen. Hierna speel je vanuit het oogpunt van het vogeltje, dat door de bekende groene buizen moet vliegen om punten te scoren. Het behalen van hoge scores is in de nieuwe game nog moeilijker dan in het origineel, maar wel een stuk leuker.

Download Cardboard Flappy in Google Play (gratis)

3. Play Emulator

play emulator

Android-toestellen worden steeds krachtiger en dat bewijzen de steeds mooiere games die voor het besturingssysteem worden uitgebracht. Ook  is er  een kleine groep mensen die liever aan de slag gaan met emulatoren; applicaties waarmee je spelletjes van andere platformen op een  Android draait. Met het nieuwe Play Emulator doe je dit met PlayStation 2-spellen.

Play is er voor verschillende platformen, waaronder Windows, Mac en iOS. Voor Android is er nu een vroege versie beschikbaar. De versie is nog lang niet af, maar laat wel zien waar Android-smartphones en tablets tegenwoordig tot in staat zijn.

Je kan Play proberen door lid te worden van de officiële Google+-community. Hier dien je je aan te melden, waarna je de app kunt testen. De emulator is echter ook via deze link als apk-bestand te downloaden.

4. Current Flow

currentflow-icon

Current Flow is een leuke puzzelgame met een simpele opzet, maar waar je wel slim te werk moet gaan. In de game start je elk level met een aantal zeshoeken, waarvan er in twee een gloeilamp hangen. Het is de bedoeling om deze met elkaar  te verbinden, door de overige vlakjes om te toveren tot een volledig stroomcircuit. Door op de overige blokjes te tikken, draai je ze. Draai elk zeshoek op de juiste manier en je hebt de puzzel voltooit.

Zoals een goede puzzelgame betaamt zijn de beginnende levels vrij simpel, maar dien je later steeds beter na te denken. Waar je eerst start met slechts een enkele gloeilamp, worden er al snel meerdere toegevoegd. Ook worden er draadloze onderdelen geïntroduceerd die het stroom overal naartoe kunnen sturen. Dat maakt de game lekker uitdagend, maar zelden wordt het frusterend moeilijk.

Download Current Flow in Google Play (gratis)

5. Agar.io

agario-icon

De internethype Agar.io, waarin je een bolletje bestuurt en zo groot mogelijk moet worden, is nu ook als Android-game beschikbaar. Het spel wordt momenteel door enorm veel mensen online gespeeld.  Agar.io is een zogeheten MMO, een massive multiplayer online. Bij de game is het mogelijk om een account aan te maken of als gast te spelen, waarna je begint met een bobbeltje. Het is van levensbelang om groter te worden, want grotere bolletjes kunnen kleinere bolletjes opeten. En dan ben je af. Dood. Klaar. Daarmee is  Agar.io enorm verslavend en frustrerend.

In de  Agar.io bestuur je het bolletje door met je vinger over het scherm te vegen. In het begin zul je vooral de hele kleine bolletjes `opeten`, om vervolgens langzaamaan nieuwe spelers te verorberen. Hoe groter je wordt, hoe langzamer je beweegt. Daardoor is het ook aanzienlijk moeilijker om andere spelers op te eten. Lees meer over de Agar.io Android-versie en bekijk screenshots van de game.

Download Agar.io  in Google Play (gratis)

6. Atomas

Atomus

Atomas is een toffe nieuwe puzzelgame die iets leuks doet. De ontwikkelaars hebben er namelijk voor gekozen om scheikunde toe te passen, wat zich uit in een grote hoeveelheid atomen waarmee je moet puzzelen. Gelukkig hoef je geen verstand van scheikunde te hebben om de game te kunnen spelen. Volgens de mensen achter Atomas heb je het spelletje namelijk binnen enkele seconden door.

In de praktijk duurt het toch eventjes voordat je Atomas volledig onder de knie hebt. Zodra je het spelletje opstart zie je een aantal atomen die in een cirkel zijn verzameld. Aan jou de taak om de juiste bolletjes bij elkaar te plaatsen. Het leuke is dat je atomen met elkaar kunt combineren om nieuwe te creëren. Door bijvoorbeeld twee bolletjes waterstof te combineren, krijg je één atoom helium. Vanuit hier is het einddoel om waardevolle elementen te maken, zoals goud en silver.

Download Atomas in Google Play (gratis)

7. Alphabear

Alphabear-icon

Alphabear is een  heerlijke game waarin je puzzelt met letters om Engelse woorden te vormen. Het design van de game en het plezier om het goede woord te raden zorgen ervoor dat je jezelf uren kunt vermaken met  Alphabear. Het spel  verraadt in één klap waar het over gaat: het alfabet en beren. Simpel gezegd: Alphabear is een woordspelletje met beren. Heel veel beren. In de game speel je levels en probeer je steeds verder te komen. Maar hoe verder je komt, hoe lastiger het raden van een woord wordt.

De levels bestaan uit een vlak met letters. Als je met die letters een woord bedenkt en invoert, verschijnen er beren in beeld. Door letters rondom de beren weg te spelen, groeien de beren. Hoe groter ze worden, hoe meer punten ze opleveren. Alphabear maakt het je echter niet gemakkelijk: na elke beurt veranderen de letters van kleur. Als ze rood worden moet je ze zo snel mogelijk wegspelen, want anders veranderen ze in blokken die je niet meer kunt verwijderen.

Download Alphabear in Google Play (gratis)

8. Deadlock

deadlock-icon

Deadlock is een online multiplayer-game waarin je het opneemt tegen allerlei anderen spelers in drie verschillende gevechten: deathmatch, team deathmatch en capture and hold. De spelers zijn vanaf een top-down-camerapunt te zien en middels twee besturingselementen kun je door een level rennen, rondkijken en schieten. Dit wordt ook wel een twin-stick-shooter genoemd.

Deadlock biedt allerlei verschillende toernooien die zowel dagelijks als wekelijks worden ververst. Er zijn dertig verschillende wapens, armor en accessoires beschikbaar, variërend van pistolen en machinegeweren tot een richtkijker of flashbang. In totaal kunnen maximaal acht spelers meedoen aan een online potje knallen.

Download Deadlock in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu