De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De beste Android-games van juli: Life is Strange, Alto’s Odyssey en meer

Erwin Vogelaar
30 juli 2018, 20:22
3 min leestijd
De beste Android-games van juli: Life is Strange, Alto’s Odyssey en meer

Elke maand duiken we in de Play Store om de beste nieuwe games eruit te plukken. Dit zijn de vijf beste Android-games van juli 2018, met Life is Strange, Alto’s Odyssey en meer.

Lees verder na de advertentie.

Beste Android-games juli 2018

Android-gamers moeten nog steeds op Fortnite wachten, maar gelukkig staat er in de Play Store genoeg meer leuks. Zo kun je deze maand eindelijk aan de slag met het prachtige Life is Strange en met het vervolg op Alto’s Odyssey. Daarnaast hebben we nog drie toffe games voor je uitgekozen.

1. Life is Strange

De emotionele game Life is Strange is nu speelbaar op Android. In deze game maak je kennis met Max, een scholier die na lange tijd afwezigheid terug gaat naar haar oude school. Daar kom ze er achter dat ze een superkracht heeft: ze kan de tijd terugdraaien en andere keuzes maken.

Als speler beleef je haar verhaal en maak je keuzes die dat verhaal beïnvloeden. Bevalt een keuze niet? Dan draai je de tijd gewoon weer terug. Maar welke langetermijnsgevolgen hebben het gebruik van je krachten nou echt? Hoewel je de game gratis kunt downloaden, kost het downloaden van van de losse afleveringen wel geld.

Lees ook: Android-versie Life is Strange beschikbaar: gevoelige game met impact 

Download Life is Strange in Google Play (gratis)

2. Alto’s Odyssey

De opvolger van Alto’s Adventure speelt ook heerlijk weg. Gleed je in het origineel nog met een snowboard over de sneeuw, bezoek je deze keer warme en zanderige vlaktes. De game lijkt erg op zijn voorganger, met enkele nieuwe elementen. zo is het mogelijk om tegen muren op te boarden, maak je soms een duik in het water of stuiter je tegen een luchtballon. Het is de ideale zomergame.

Download Alto’s Odyssey in Google Play (gratis)

3. Fracter

In Fracter stap je in een duistere wereld, waarin alleen jij en enkele lampen licht geven. Hier moet je verschillende, steeds moeilijker wordende puzzels oplossen waarin licht de hoofdrol speelt. Het doel is om in deze sfeervolle wereld versies van jezelf terug te vinden en weer compleet te worden. Het resultaat is een mooi en uniek avontuur.

Download Fracter in Google Play (4,29 euro)

4. Look, Your Loot!

In Look, Your Loot! duik je als een klein muisje kerkers in. Deze kerkers bestaan uit een grid van kaarten waarin jij één kaart bent. Je bestuurt de game door naar een aansluitende kaart te schuiven. Zit daar een vijand, dan gaan zijn aanvalspunten van jouw levenspunten af. Vind je schilden of potions, dan krijg je er punten bij.

Daarnaast zijn er speciale kaarten te vinden met bijvoorbeeld magische spreuken. Het doel is om zover mogelijk te komen en zoveel mogelijk muntjes te verzamelen. Dit is zo’n game die je blijft spelen om telkens net iets verder te komen.

Download Look, Your Loot! in Google Play (gratis)

5. Hag’s Castle

In Hag’s Castle stap je in een gevaarlijk kasteel vol monsters. Vanuit een eerstepersoonsaanzicht loop je rond, haal je hendels over en bevecht je verschillende vijanden die je tegenkomt. De game laat zich fijn besturen. Het halve scherm is namelijk gereserveerd voor de besturing. Door op de pijlen te tikken beweeg je rond en met de actieplaatjes doe je acties. Afgezien van het matige vechtsysteem is Hag’s Castle meer dan de moeite waard.

Download Hag’s Castle in Google Play (3,39 euro)

Meer games

Elke maand plukken we vijf games uit het enorme aanbod van de Play Store. Check hieronder voorgaande edities. Voor toekomstige gametips schrijf je je in voor onze nieuwsbrief, of download je de Android Planet-app.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu