De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Dit zijn de 9 beste Android-games van juli – 2016

Erwin Vogelaar
29 juli 2016, 20:36
5 min leestijd
Dit zijn de 9 beste Android-games van juli – 2016

Wil je zeggen dat er afgelopen maand nog meer games zijn uitgekomen dan Pokémon GO? Jazeker! En wat voor games!

Lees verder na de advertentie.

Beste Android-games juli

Uiteraard hebben we de afgelopen maand voornamelijk Pokémon GO gespeeld. We gaan er dagelijks op uit om die virtuele beestjes te vangen, gyms over te nemen, andere spelers te ontmoeten en meer. Toch wil je soms ook gewoon even rustig thuis of onderweg een spelletje spelen. Geen paniek, want de afgelopen maand is er genoeg uitgekomen waar je wellicht geen erg in had door de Pokémon-gekte. Wij hebben de beste games op een rijtje gezet.

1. Pokémon GO

beste android-games juli

Had je verwacht dat er wat anders op de eerste plek stond? Pokémon is niet alleen snel op de ranglijsten omhoog geklommen, maar het is ook de smartphone-game met de grootste impact die we ooit gezien hebben. Deze game zorgt ervoor dat mensen de straat opgaan en kilometer na kilometer lopen om Pokémon te vangen. Spelers komen bij elkaar rond een Lure te zitten en niet alleen de beestjes te vangen, maar ook te praten over hun ervaringen met de game. Pokémon-trainers bundelen hun krachten om samen gyms te veroveren en hun stad voor zich te winnen.

beste android-games juli

De game is niet zonder zijn problemen. De app is duidelijk te vroeg gepubliceerd en mist daarom functies, heldere uitleg en meer. Toch vergeven we dat de app in dit geval, omdat we er zoveel plezier mee hebben. Pokémon GO is zo’n game dat de wereld een beetje mooier maakt. Via de camera van je smartphone wordt je omgeving verreikt met magische wezens, door het bezoeken van Poké Stops maak je kennis met de cultuur van je omgeving en door naar buiten te gaan ontmoet je talloze mensen die dezelfde passie al jij hebben.

Download Pokémon GO in Google Play (gratis)

2. Snakebird

beste android-games juli

Heb je zin in een uitdaging? Een moeilijkere game dan Snakebird zul je niet snel vinden. In de game moet je slangen met een vogelkop naar een specifiek punt in een level zien te leiden, maar de weg er naartoe is onduidelijk. Het is aan jou om de oplossing te vinden en je slangen in goede banen te leiden. Je gaat je door deze game heel dom voelen. Je zult gaan twijfelen aan jezelf en je zult de neiging krijgen om je toestel uit het raam te gooien. Zet je echter door, dan zie je de oplossing vanzelf. Vervolgens start het probleem weer opnieuw met het volgende level.

Download Snakebird in Google Play (gratis)

3. Hatoful Boyfriend

beste android-games juli

De datingsim is een genre aan games waarin alles draait om een scoren van een date. Hatoful Boyfriend geeft een flinke twist aan dit genre door al je potentiële partners te veranderen in duiven. Je speelt als een menselijk meisje op een school vol jongensduiven en je probeert een geschikte partner te vinden. Interessant aan deze game is vooral dat je allerlei verschillende kanten op kunt en zo dus meerdere eindes kunt bereiken. Tevens zorgen de duiven voor een hoop humor, maar ook verrassend emotionele momenten.

Download Hatoful Boyfriend in Google Play (5,49 euro)

4. Rooms of Doom

beste android-games juli

In Rooms of Doom belandt de minions van een gekke professor in een serie aan gevaarlijke kamers, zodat alleen de beste minion overblijft. Elke kamer heeft zijn eigen gevaar, zodat je in de ene kamer een soort Flappy Bird-game speelt, terwijl je in de andere kamer juist meer heen en weer rent om gevaren te ontwijken. Hoe verder je komt, des de meer kamers worden er toegevoegd en hoe moeilijker worden de kamers. De game komt van de makers van onder andere Crossy Road en Rodeo Stampede, wat ook wel wat zegt over de kwaliteit achter de game.

Download Rooms of Doom in Google Play (gratis)

5. Tap My Katamari

beste android-games juli

Is Tap My Katamari een game? Je hoeft niet meer te doen dan regelmatig op het scherm te drukken om de bal van de prins te laten rollen. Daar verdien je geld mee, zodat je upgrades kunt kopen om uiteindelijk minder te rollen. Toch is het moeilijk om te stoppen, want de bal wordt steeds groter en gaat steeds sneller. De vele kleurtjes, objecten en de vrolijke muziekjes dwingen je door te gaan tot het einde. Is er een einde? Maar één manier om daar achter te komen. Tap, tap. tap.

Download Tap My Katamari in Google Play (gratis)

6. Triennale Game Collection

beste android-games juli

Prominente gamemakers zijn gevraagd om korte interactieve kunstprojecten te maken. Deze projecten zijn te spelen in de Triennale Game Collection.

Geen project lijkt op de ander, wat laat zien hoe veelzijdig het medium is en hoe belangrijk games zijn als kunstvorm. Is een specifiek project niets voor jou? Geen probleem, want dan probeer je gewoon de volgende.

Download Triennale Game Collection in Google Play (gratis)

7. Titan Quest

beste android-games juli

Deze tien jaar oude game is een klassieker die nu ook op je Android-apparaat te spelen is. De game is vergelijkbaar met de Diablo-titels van Blizzard, maar speelt zich af in een wereld dat geïnspireerd is door de verhalen van de oude Romeinen en Grieken. Dit betekent dus een hoop mythologische wezens die je moet verslaan door te tikken om met je zwaard of andere wapens te slaan. Speel je verder, dan doe je meer ervaring op en krijg je meer items, zodat je het hoofdpersonage compleet kunt aanpassen naar jouw speelstijl.

Download Titan Quest in Google Play (7,99 euro)

8. Combo Critters

beste android-games juli

Combo Critters komt uit Nederland en is stiekem gewoon Pokémon met een twist. Toch is de eigen stijl en die twist genoeg om op zichzelf te staan. Het idee is dat je in de wereld allerlei wezens tegenkomt waar tegen je vechten en die je ook kunt verzamelen.

In plaats van evolueren zoals in Pokémon, kun je de monsters in deze game combineren. Het resultaat is vaak een sterker monster voor je verdere avonturen. Omdat er zoveel te combineren valt, blijft het spelen interessant.

Download Combo Critters in Google Play (gratis)

9. Star Skater

beste android-games juli

In Star Skater ben je een skater op een aflopende weg, terwijl je zo snel mogelijk het einddoel probeert te bereiken. Tussendoor kunnen er items en extra tijd opgepakt worden en je kunt trucs doen om uiteindelijk meer punten te krijgen. De game is van de makers van Fruit Ninja en Jetpack Joyride, maar we verwachten niet dat het net zo’n succes wordt. Wel is het een leuke game voor tussendoor.

Download Star Skater in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu