Dit zijn de 8 beste Android-games van juni – 2015

Wouter Nijsen
30 juni 2015, 19:05
5 min leestijd
Dit zijn de 8 beste Android-games van juni – 2015

De afgelopen maand  zijn er veel nieuwe games voor Android verschenen. Maar welke zijn nou de moeite waard? Je leest het in onze top 8 met de beste Android-games van juni.

Lees verder na de advertentie.

1. You Must Build a Boat

youmustbuildboat-icon

You Must Build A Boat is een nieuwe game van de makers van 10000000. You Must Build A Boat maakt puzzelen leuker door er rpg-elementen aan te verbinden. Dat betekent dat je niet blokken verschuift om punten te scoren, maar om vijanden te verslaan en goud te verzamelen. Dat goud gebruik je vervolgens om jezelf te upgraden, zodat je het tegen steeds sterkere tegenstanders kunt opnemen.

Zoals de naam van de game al doet vermoeden, ben je tijdens het spelen ook bezig met het opbouwen van een boot. Die gebruik je om andere werelden te ontdekken en hier verschillende missies aan te nemen. Lees meer over You Must Build A Boat en bekijk een video van de game.

Download You Must Build A Boat in Google Play (2,99 euro)

2. Angry Birds Fight!

Angry Birds Fight

In het nieuwe Angry Birds Fight wordt de bekende gameplay van Angry Birds overboord gegooid. Angry Birds Fight is namelijk een zogenoemde match-3 puzzelgame, wat betekent dat je drie dezelfde vogeltjes naast elkaar moet zien te schuiven om ze zo weg te spelen. Dit spelprincipe ken je al van bijvoorbeeld Bejeweled en Candy Crush, maar wordt nu in een ander jasje gestoken.

Elk potje dat je in Angry Birds Fight speelt, speel je in principe tegen een andere persoon op de wereld. In de game neem je het namelijk zoveel mogelijk online op tegen anderen, al is het ook mogelijk om offline het spelletje te spelen. Lees meer over Angry Birds Fight en bekijk een video.

Download Angry Birds Fight! in Google Play (gratis)

3. FireWhip

firewhip-icon

In FireWhip bestuur je een vuurzweep die je in de rondte moet zwaaien om vijanden dood te maken. Met toffe geluidseffecten en pixelated graphics is de game verslavender dan je denkt. De speler speelt in de game een pixelachtige vlek met een zweep die bestaat uit vlammen. Het verhaal daarachter is niet bekend; hier zul je het mee moeten doen.

Het zwaaien van de vuurzweep is best lastig. Je swipet in een cirkel om de vlek heen om de zweep te activeren en rond te draaien. Hoe sneller je swipet, hoe krachtiger de zweepslag. Probleem is dat je niet te snel moet swipen, anders raakt `ie al zijn kracht kwijt. Lees meer over FireWhip en bekijk een video van de game.

Download FireWhip in Google Play (1,09 euro)

4. AlphaBetty Saga

alphabetty-saga-icon

AlphaBetty Saga is de nieuwe game van ontwikkelaar King, dat eerder het megapopulaire Candy Crush afleverde. In AlphaBetty Saga is het de bedoeling om met letters woorden te vormen, zoveel mogelijk punten te scoren en zo levels te voltooien. De game  is typisch zo`n spelletje waarin je beter raakt door simpelweg veel te spelen.

Het is daarom ook geen ramp om uitgebreid de tijd te nemen voor een level; er is namelijk  geen tijdslimiet aanwezig. Het is verstandig om iets langer na te denken over de woorden die je wegspeelt. Zo ontdek je langere woorden, wat je weer extra punten oplevert. Lees onze handige AlphaBetty Saga tips om een ware woordkunstenaar te worden.

Download AlphaBetty Saga in Google Play (gratis)

5. Football Mafia

Football Mafia

Corruptie en de voetbalwereld lijken anno 2015 bijna hand in hand te gaan. De nieuwe Android-game Football Mafia speelt daar op een grappige manier op in en daagt je uit zo corrupt mogelijk te spelen.

Het begint in Football Mafia allemaal met het omkopen van één of meerdere ballenjongen(s). Heb je genoeg geld verdient met de ballenjongens, dan is de volgende stap het omkopen van spelers en assistent-coaches. Maar pas op, want als de FBI je in de gaten heeft en je gepakt wordt, kan het zomaar zijn dat je alles kwijtraakt. Lees meer over Football Mafia en bekijk screenshots van de game.

Download Football Mafia in Google Play (gratis)

6. Radical Rappelling

radicalrappelling-icon

Radical Rappelling is een nieuwe game die is gemaakt door Halfbrick Studios, de ontwikkelaar die eerder het verslavende Jetpack Joyride en Fruit Ninja afleverde. Het nieuwe spel gebruikt dezelfde visuele stijl, maar is in sommige opzichten nog leuker dan zijn voorgangers. Dat komt vooral door de simpele, maar erg verslavende gameplay.

In Radical Rappelling staat – zoals de naam van de game al doet vermoeden – abseilen centraal. Het is de bedoeling om met het personage zover mogelijk naar beneden te raken van een oneindig hoge berg. Lees meer over Radical Rappelling en bekijk een video.

Download Radical Rappelling in Google Play (gratis)

7. Geometry Wars 3

Geometry Wars 3

Geometry Wars is een populaire spelreeks waarvan de mobiele varianten voorheen alleen op iOS verschenen. Met het derde deel, Geometry Wars 3, komt daar verandering in, want de ontwikkelaars hebben ervoor gekozen om het spel ook voor Android uit te brengen. Dat is maar goed ook, want het is een erg tof spel waar overduidelijk veel tijd in is gestoken.

Geometry Wars 3 is in de basis een twin-stick shooter. Dat wil zeggen dat je het spel met twee vingers bestuurt. Een kant van het scherm gebruik je om het ruimteschip te besturen, en met de andere kant schiet je naar vijanden. Lees meer over Geometry Wars 3 en bekijk een video van het spel.

Download Geometry Wars 3 in Google Play (5,38 euro)

8. Hitman Sniper

hitman sniper

Hitman Sniper is een leuke  Android-game die is gebaseerd op de gelijknamige spelreeks voor consoles en pc. Hitman Sniper is specifiek voor mobiele apparaten ontwikkeld en voorzien van een fijne touchbesturing. Dat maakt het spelen van de game een stukje makkelijker én leuker.

In Hitman Sniper is het de bedoeling om allerlei omgevingen te verkennen en met je sniper doelwitten om te leggen. Het toffe is dat je regelmatig  andere missies krijgt. Zo moet je de ene keer alleen headshots maken en de andere keer zoveel mogelijk punten scoren. Daarnaast kun je tegen vrienden spelen en ga je met je behaalde scores de ranglijsten op.

Download Hitman Sniper in Google Play (4,99 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu