Dit zijn de 5 beste Android-games van maart 2017

Erwin Vogelaar
30 maart 2017, 20:35
3 min leestijd
Dit zijn de 5 beste Android-games van maart 2017

Daar is die dan eindelijk: Super Mario Run voor Android. Maar Nintendo’s game was afgelopen maand niet de enige nieuwe titel in de Play Store. Dit zijn de vijf beste Android-games van maart 2017.

Lees verder na de advertentie.

Beste Android-games maart 2017

Wahoo! Super Mario Run is eindelijk gearriveerd in de Play Store. Maar naast Nintendo’s tweede game voor Android, was er de afgelopen maand nog meer nieuws te spelen. Wij zetten de leukste games voor je op een rijtje, zodat je niet door het enorme aanbod in de Play Store hoeft te wroeten op zoek naar parels.

1. Super Mario Run

beste android-games maart 2017

Het kan natuurlijk niet anders dan dat Super Mario Run van Nintendo op de eerste plek staat. We zijn dol op deze game. Deze mobiele Super Mario-game is wel even schrikken als je er nog niet bekend mee bent. Mario rent namelijk al automatisch naar rechts en hopt zelfs vanzelf over zijn vijanden heen. Waar zit de lol dan nog in? Het springen! De levels in de game kun je al springend op verschillende manieren uitspelen. In elk level zijn namelijk muntjes te verzamelen die op lastige plekken zijn geplaatst.

Super Mario Run Gameplay

Heb je alle muntjes verzameld, dan worden er muntjes met een andere kleur geplaatst die nog moeilijker te vinden zijn. Uiteindelijk kun je nog voor de zwarte muntjes gaan en dat is een enorme uitdaging. De levels zijn zo goed gemaakt, dat het een genot is om ze tot op de millimeter te beheersen. Je kunt ook nog tegen ghosts van je vrienden racen om Toads te verdienen en zo het koninkrijk van de ontvoerde Princess Peach uit te breiden.

Download Super Mario Run in Google Play (gratis)

2. Cosmic Express

beste android-games maart 2017

Toet, toet! Er rijdt een treintje door de ruimte om alle kamers van een ruimtekolonie met elkaar te verbinden. In elke kamer is het aan jou om het spoor van dit treintje op een slimme manier neer te leggen, zodat je alle poppetjes naar hun huis kunt brengen.

Je moet dus eerst langs het juiste poppetje en daarna langs het juiste huisje rijden. Het lastige is dat maar één of twee poppetjes tegelijk in de trein kunt meenemen. Dit betekent een enorme uitdaging. Laat je dus niet foppen door het lieve uiterlijk, want de puzzels zijn alles behalve lief.

Download Cosmic Express in Google Play (4,99 euro)

3. Mushroom 11

beste android-games maart 2017

In Mushroom 11 ben jij een soort schimmel. Een nieuw vorm van leven dat in een postapocalyptische wereld opkomt. Je kunt jezelf in allerlei vormen wringen en opdelen in meerdere stukjes om zo puzzels op te lossen en verder te komen. De game was eerder al uitgekomen voor desktopcomputers, maar speelt veel fijner op een touchscreen. Je kunt met je vinger de levensvorm aan de ene kant wegvegen, waardoor het aan de andere kant groeit.

Download Mushroom 11 in Google Play (5,49 euro)

4. Cube Escape: The Cave

beste android-games maart 2017

Rusty Lake is weer terug met een nieuwe Cube Escape. Ook in The Cave moet je weer elk voorwerp en elk ander opvallend element in de wereld aanraken om te zien of je het kunt gebruiken.

Combineer voorwerpen vervolgens met de omgeving om te zien of er iets gebeurt. The Cave doet precies wat je verwacht van deze serie games, maar dat maakt niet zoveel uit. De kwaliteit is nog steeds hoog en je kunt de game gratis spelen.

Download Cube Escape: The Cave in Google Play (gratis)

5. Kingdom: New Lands

beste android-games maart 2017

Dit is een relatief dure game in de Play Store, maar je krijgt er wel wat voor terug. Kingdom: New Lands is een exploratie- en bouwgame die je vanuit een zijaanzicht speelt.

De game valt vooral op door de diepgang. Je zult vaak opnieuw moeten beginnen, maar dan heb je wel weer iets nieuws geleerd en gaat het de volgende keer beter. Het spel weet je uit te dagen om telkens nog een potje te spelen en als je eenmaal goed bezig bent, dan kun je heel lang doorgaan en van alles ontdekken.

Download Kingdom: New Lands in Google Play (10,99 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu