De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Dit waren de beste Android-games van mei 2017

Erwin Vogelaar
31 mei 2017, 19:22
3 min leestijd
Dit waren de beste Android-games van mei 2017

Het mooie weer van de laatste tijd leent zich uitstekend om in de buitenlucht een spelletje te spelen. Dit zijn de beste Android-games van mei 2017.

Lees verder na de advertentie.

Beste Android-games mei 2017

In de Play Store verschenen de afgelopen maand weer een aantal fantastische games. De nieuwe game van The Pokémon Company is niet eens de meest bijzondere. Zo springen we rond in een bizar circus gemaakt door Nederlanders en reizen we mee met oude mannen in Old Man’s Journey en To the Moon. Als toetje zijn er lekkere aardappels waar je alleen maar op hoeft te tikken.

1. Old Man’s Journey

beste android-games mei 2017

Old Man’s Journey stond al een tijdje op onze radar en het resultaat stelt niet teleur. Deze game vertelt het verhaal van een oude man die zijn comfortabele leven verlaat om op pad te gaan. Het is aan de speler om hem bij deze reis te helpen. De man kan namelijk alleen verder lopen als de paden in de wereld elkaar raken. Door het land te verschuiven creëer je een pad.

Zie het als een soort puzzels die steeds complexer worden door nieuwe elementen. Toch wordt het nooit echt moeilijk en gaat de game voornamelijk om de prachtige reis van de man in de waanzinnig mooi gemaakte wereld. Old Man’s Journey is wel met twee uur uit te spelen, waarna er weinig reden is om terug te gaan.

Download Old Man’s Journey in Google Play (5,49 euro)

2. Penarium

beste android-games mei 2017

Willy zit in de penarie. Dit hoofdpersonage is tegen wil en dank meegenomen naar een circus en moet daar bizarre gevaren doorstaan ter vermaak van het publiek. Het doel is om de verschillende tonnen in de levels te verzamelen terwijl je zagen, raketten, messen, vuur en meer ontwijkt. Penarium is gemaakt in Nederland en daar mogen we best een beetje trots op zijn, want het is een waanzinnig toffe game die veel van je reactievermogen vraagt.

Download Penarium in Google Play (1,99 euro)

3. To the Moon

beste android-games mei 2017

To the Moon is een prachtig emotioneel verhaal. Net als Old Man’s Story gaat ook deze game over een man aan het eind van zijn leven die zijn herinneringen herbeleeft. De game is gemaakt in het programma RPG Maker, waardoor het er wat generiek uit ziet.

Ook speel je de game enkel door te lopen en het verhaal te beleven. Laat je daar echter niet door tegenhouden, want To the Moon is een prachtige game met onder andere goede personages en een uitstekende soundtrack.

Download To the Moon in Google Play (5,49)

4. Spaceplan

beste android-games mei 2017

Spaceplan doet het net iets anders dan andere clickers, want deze game heeft daadwerkelijk een einde. Ook de stijl is erg interessant. De game draait om aardappelen, waarmee energie opgewekt wordt. Met meer energie worden ingewikkeldere aardappelstructuren gebouwd, waar weer meer energie mee wordt opgewekt.

En zo ga je door en door tot de game is opgelost. Spaceplan valt voornamelijk op door de unieke stijl en door daadwerkelijk een verhaal binnen een clicker te bieden.

Download Spaceplan in Google Play (3,39 euro)

5. Magikarp Jump

beste android-games mei 2017

Magikarp Jump is een vreemde eend in de bijt. Of meer een vis. De game is niet echt goed, maar toch kunnen we niet stoppen met spelen. In de game voed en train je een Magikarp en laat je het beest meedoen aan springwedstrijden. De hoeveelheid interactie is echter summier en omdat je Magikarp al snel met pensioen of dood gaat, moet je telkens opnieuw beginnen.

Het is frustrerend, maar aan de andere kant ook extreem grappig. De woordgrappen blijven hilarisch en de willekeurige evenementen maken deze game tot iets wat je gespeeld moet hebben.

Download Magikarp Jump in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu