De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Dit zijn de 5 beste Android-games van mei 2018

Erwin Vogelaar
31 mei 2018, 19:33
3 min leestijd
Dit zijn de 5 beste Android-games van mei 2018

Elke maand duiken we in de Play Store om de leukste games eruit te plukken. Dit zijn de vijf beste Android-games van mei 2018, met onder andere puzzelen in het menselijk lichaam, dino’s vangen en Disney.

Lees verder na de advertentie.

Beste Android-games van mei 2018

We hebben deze maand weer een mooie variatie aan Android-games uitgekozen. Zo kun je het lichaam induiken als kleine mensjes, of juist naar buiten gaan om grote dino’s te vinden. Je kunt leren over de gevolgen van het Lebensborn-programma en vechten met en tegen je favoriete Disney-helden.

1. Homo Machina

Zin in een unieke puzzelgame? Dan raden we Homo Machina aan. In deze game maak je kennis met de kleine mensen die in het lichaam alles in goede banen leiden. Zij zorgen dat voedsel goed  wordt fijngemalen en verteerd, en dat het hart blijft kloppen. Als speler help je mee. Dat doe je zowel door verschillende werktuigen te bewegen als puzzeltjes op te lossen. De prachtige stijl en muziek maken van deze game iets bijzonders.

Download Homo Machina in Google Play (3,49 euro)

2. My Child Lebensborn

Als je iets wil leren van een game, dan is My Child Lebensborn een goede optie. In deze game voed je een kind op dat het niet makkelijk heeft. Het is namelijk een Lebensborn-kind. Het Lebensborn-programma moest er in de tijd van de Tweede Wereldoorlog voor zorgen dat er meer mensen met een Arisch uiterlijk op de aarde rond zouden lopen.

Door hoe mensen nu naar nazi’s kijken, zou er bijna vergeten worden dat deze Lebensborn-kinderen niets kunnen doen hoe en met welke reden ze zijn verwekt. Deze game wil laten zien dat de oorlog ook na het einde nog slachtoffers maakt.

Download My Child Lebensborn in Google Play (2,99 euro)

3. Jurassic World Alive

Zin om naar buiten te gaan met dit weer? Vang ondertussen dan wat dino’s in Jurassic World Alive. Deze augmented reality-game is vergelijkbaar met Pokémon GO, in de zin dat je naar plekken toe moet om items te verzamelen en monsters te vangen. Vangen doe je in deze game door vanuit een drone met darts te schieten. Op deze manier verzamel je dna, zodat je uiteindelijk je eigen dino’s mag maken. Met die dino’s kun je vervolgens vechten.

Download Jurassic World Alive in Google Play (gratis)

4. Disney Heroes: Battle Mode

Wreck-it Ralph belandt in een digitale wereld waar allerlei verschillende Disney-helden bestaan. Er lijkt alleen iets mis te zijn: een virus corrumpeert zowel de wereld als de helden. Kies de juiste personages en equipment en vecht tegen dit virus. Je komt personages tegen uit onder andere The Incredibles, Toy Story en Monsters Inc. Hopelijk voegen de makers later nog meer bekende Disney-figuren toe.

Download Disney Heroes: Battle Mode in Google Play (gratis)

5. Minesweeper Genius

We kennen allemaal Minesweeper, of Mijnenveger wel. Deze Android-game geeft een draai aan dit spelconcept. Het doel is om een mannetje met een bezem door verschillende levels heen te manoeuvreren. Dat doe je door eerst te bepalen waar de mijnen liggen, via de cijfers aan zijkanten van de levels. Zet een vlaggetje op de plekken van de mijnen en wandel vervolgens vrij over het pad dat ontstaat.

Download Minesweeper Genius in Google Play (1,99 euro)

Meer games

Elke maand plukken we vijf games uit het enorme aanbod van de Play Store. Check hieronder voorgaande edities. Voor toekomstige gametips schrijf je je in voor onze nieuwsbrief.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu