Dit zijn de 8 beste Android-games van november – 2015

Wouter Nijsen
30 november 2015, 15:30
5 min leestijd
Dit zijn de 8 beste Android-games van november – 2015

De afgelopen maand  zijn er weer veel nieuwe games voor Android verschenen. Maar welke zijn nou de moeite waard? Je leest het in onze toplijst met de beste Android-games van november.

Lees verder na de advertentie.

Beste Android-games van november 2015

1. Shooty Skies

Shooty Skies

Shooty Skies is een nieuwe game die wat de graphics betreft veel weg heeft van Crossy Road. Toch doet het spelletje een aantal zaken anders. In de game bestuur je een vliegtuigje en is het de bedoeling om zo lang mogelijk in leven te blijven. Je neemt het op tegen allerlei vijanden die met steeds grotere golven op je af komen.

Door je vinger op het scherm te houden, beweeg je door de eindeloze spelwereld en schiet je. Wanneer je het scherm loslaat, wordt het wapen opgeladen voor een krachtiger schot. Hiermee schiet je in één keer meerdere vijanden uit de lucht. Wil je je vliegtuigje upgraden, dan is er de optie om voor een ander wapen te kiezen.

Download Shooty Skies in Google Play (gratis)

2. Horizon Chase

horizon chase

Horizon Chase was al een tijdje beschikbaar voor iOS en wordt door velen gezien als één van de beste mobiele games van dit jaar. Het spel is een snelle racegame waarvan zowel de gameplay als grafische stijl doet denken aan games van vroeger. In Horizon Chase bestuur je een auto en neem je het in verschillende banen op tegen andere wagens. Kenmerkend aan de game is de snelheid waarmee je rijdt, want je gaat razendsnel van bocht tot bocht terwijl je objecten en tegenstanders moet ontwijken.

De besturing van Horizon Chase is vrij simpel. Op het scherm zie je vier virtuele knoppen: gas geven, naar links en rechts sturen en een nitro-knop. Laatstgenoemde gebruik je om tijdelijk nog meer snelheid te verkrijgen, waarmee je in één keer meerdere tegenstanders voorbij kunt rijden.

Download Horizon Chase in Google Play (gratis)

3. Coin-Op Heroes 2

coin-op heroes 2

De hoofdpersoon in Coin-Op Heroes 2 zit gevangen in een arcademachine en het is aan jou om hem hieruit te bevrijden door talloze pixelige slechteriken om zeep te helpen. Daarbij verdien je muntjes om je leger op en uit te bouwen. De muntjes heb je ook nodig om naar andere gebieden te reizen in je zoektocht naar Death Stalker, de ultieme eindbaas in de game.

In Coin-Op Heroes 2 ben je voornamelijk je duim aan het trainen. Door op het beeld te tappen, voer je namelijk aanvallen uit. Toch heeft het spel net wat meer om het lijf dan andere games die met één vinger zijn te besturen. Naarmate je verder komt, moet je namelijk tactisch te werk gaan om de juiste manschappen te kiezen.

Download Coin-Op Heroes 2 in Google Play (gratis)

4. Sudoku Denksport

sudoku denksport

Er zijn tientallen sudoku-apps beschikbaar in Google Play, maar met haar eigen applicatie probeert Denksport de doelgroep weer aan te spreken. Met Sudoku Denksport kun je simpel en snel puzzelen, waarbij de verschillende moeilijkheidsgraden ervoor zorgen dat de app voor iedereen geschikt is.

In totaal zijn er 12 verschillende niveau`s om op te spelen: van heel makkelijk tot extreem moeilijk. Standaard zijn er genoeg sudoku`s om op te lossen, al kun je virtuele munten nieuwe puzzels vrijspelen. Deze munten verdien tijdens het spelen zelf, maar zijn ook aan te schaffen middels een in-app aankoop.

Download Sudoku Denksport in Google Play (gratis)

5. Starific

starific

De game Starific ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook nog eens verslavend om te spelen. Uitdagend, maar niet frustrerend moeilijk. Precies de juiste combinatie dus. De uitdaging zit hem in het `levend` houden van jouw ster terwijl deze zich door het sterrenstelsel heen bokst.

Hij mag namelijk niet van het speelbord verdwijnen en dat voorkom je met behulp van een flipper die je rond het hele bord kunt bewegen. De ster verandert van richting door power-ups en andere boosts, die je verder helpen te komen in het spel. Onderaan het bord zie je het besturingspaneel. Met je vinger beweeg je de rand rondom het scherm. De witte sterren worden constant naar buiten geduwd door de grijze en gekleurde blokkades, en de rand houdt ze tegen.

Download Starific in Google Play (gratis)

6. Lost Echo

lostecho-icon1

Lost Echo is een traditionele adventuregame, waarin je klikt waar je heen wil lopen en voorwerpen uit een inventaris combineert met de omgeving. Terwijl veel adventuregames, ook op bijvoorbeeld op de pc, kiezen voor platte achtergronden, heeft Lost Echo een volledige 3D-wereld. Die ziet er opvallend mooi uit.

Het verhaal gaat over Greg, die op een dag met zijn vriendin Chloe afspreekt. Chloe doet wat geheimzinnig, maar wil niet over haar problemen praten. Samen eten ze een ijsje totdat Chloe vlak voor Gregs ogen verdwijnt. Greg wordt wakker in een ziekenhuis en daar start een avontuur om te achterhalen wat er in vredesnaam is gebeurd.

Download Lost Echo in Google Play (2,99 euro)

7. Blendoku 2

Blendoku 2

In Blendoku 2 puzzel je niet met getallen, maar met kleuren. In elk level moet je een specifieke combinatie van gekleurde vlakjes maken die horizontaal of verticaal kan lopen. En dat wordt na verloop van tijd behoorlijk uitdagend. De game start simpel, met kleine levels waarbij wordt uitgelegd hoe je de kleuren uit je kleurenpalet op de juiste manier op het spelbord plaatst.

Blendoku 2 bevat 500 levels die je gratis kunt spelen, al kun je meerdere levelpacks aanschaffen middels een in-app aankoop. Ook zonder echt geld te spenderen, is de game echter de moeite waard. Vind je het spelniveau `Simple` te eenvoudig, dan kun je vanaf de start ook aan de slag met lastigere puzzels.

Download Blendoku 2 in Google Play (gratis)

8. Lara Croft GO

Lara Croft GO

Lara Croft GO was een van de grote verrassingen van het afgelopen jaar. De game volgde de al uitstekende Hitman GO op, maar gaat veel verder dan zijn voorganger. De Tomb Raider-stijl gecombineerd met eigen spelelementen werkt zo goed dat het smaakt naar meer. Hoewel de originele game met 75 levels al geen kleintje was, zijn er nu nieuwe levels toegevoegd.

De uitbreiding heet The Shard of Life en voegt maar liefst 26 nieuwe levels toe in een compleet nieuw gebied genaamd The Cave of Fire. Deze puzzels bouwen voort op het basisspel, dus ze zijn weer een stukje lastiger. Je hoeft de basisgame niet uitgespeeld te hebben om aan de nieuwe levels te beginnen, maar het wordt wel aangeraden.

Download Lara Croft GO in Google Play (2,99 euro)

Check ook de beste Android-games van oktober 2015!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu