Dit zijn de 7 beste Android-games van november 2016

Erwin Vogelaar
30 november 2016, 19:33
4 min leestijd
Dit zijn de 7 beste Android-games van november 2016

Zin in een game tijdens de feestdagen? Geen nood, want wij zetten de beste Android-games van november 2016 voor je op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Beste Android-games november 2016

We hebben ook deze maand weer een gevarieerd groepje nieuwe games uit de Play Store geplukt. Van het emotionele That Dragon, Cancer naar het moeilijk weg te leggen Gumball & Dungeons. Lekker retro gaan met Microsoft Solitaire Collection en een goede wandeling met The Trail. Wat ga jij spelen?

1. That Dragon, Cancer

Beste Android-games november 2016

That Dragon, Cancer is waarschijnlijk de meest persoonlijke en emotionele game die je zult spelen op Android. De game is gemaakt door twee ouders wiens zoontje ongeneeslijk ziek was. Ze besloten zijn en hun verhaal te vertellen in een narratieve game. Alles draait om het voortzetten van het verhaal en niet om het scoren van punten of iets dergelijks. Een onvergetelijke speelervaring waar je echt even een paar uur voor moet gaan zitten.

Download That Dragon, Cancer in Google Play (5,49 euro)

2. Gumball & Dungeons

Beste Android-games november 2016

In Gumball & Dungeons ga je als monster op pad om een held te worden. De game start als een clicker, omdat je in een ondergrondse basis muntjes verdient waarmee je dingen kunt bouwen en zo meer muntjes verdient.

Al snel laat Gumball echter zijn basis in de handen van werknemers achter en gaat hij op avontuur. In doolhoven kan hij zijn heldhaftigheid laten zien in gevechten met talloze monsters. Door te vechten kan hij sterker worden en tussen de doolhoven door kan hij zijn basis versterken. Een verrassend leuke combinatie dat moeilijk weg te leggen is.

Download Gumball & Dungeons in Google Play (gratis)

3. The Trail

Beste Android-games november 2016

Ga op pad in The Trail met een duidelijk doel. Je personage loopt rechtdoor, terwijl je als speler voornamelijk met de omgeving bezig bent. Je verzamelt items uit de natuur, die je kunt craften tot verschillende voorwerpen. Craft je een bijl, dan kun je bijvoorbeeld bomen omhakken die je tegenkomt zodat je meer hout heb om te ruilen.

In de game loop van je kamp naar kamp en bij elk kamp krijg je de kans om te ruilen met anderen. Het ruilsysteem is zenuwslopend. Items worden op een lopende band gezet. Hoe verder een item op de band ligt, des te goedkoper deze is. Pakt niemand het item, dan wordt het vernietigd. The Trail is een fijn en bovenal mooi spelletje met een aantal leuke ideeën.

Download The Trail in Google Play (gratis)

4. Masky

Beste Android-games november 2016

Masky is een beetje een maffe game. Je bent een danser die andere dansers op moet pikken om samen een dans te doen. Dit doe je door naar links of rechts te schuifelen. Schuifel je te hard, dan val je om.

Het wordt je uiteraard steeds moeilijker gemaakt, want meer mensen in een lijn is lastig stabiel te houden. Hierdoor kun je sneller omvallen. Daarnaast worden er ook nog extra obstakels toegevoegd, zoals een omgedraaid scherm. Hoe lang kun jij dansen?

Download Masky in Google Play (gratis)

5. Time Locker

Beste Android-games november 2016

Time Locker is een unieke actiegame waarin de tijd alleen vooruit gaat als jij beweegt. Sta jij stil, dan staan dus alle vijanden ook stil. Wiebel je een beetje heen en weer, dan kun je alles neerschieten. Je kunt echter niet eeuwig de tijd nemen, want anders word je opgeslokt door de duisternis.

De game wordt snel steeds lastiger, met een hoop vijanden op het scherm en de duisternis dat steeds sneller naar voren komt. Daarnaast kun je groene vijanden tegenkomen die muntjes laten vallen, waardoor je een continue kunt verdienen. Of ze laten blauwe blokjes vallen waarmee je een bonus krijgt, zoals een dubbel schot. Een unieke en bijzonder grappige game.

Download Time Locker in Google Play (gratis)

6. Microsoft Solitaire Collection

Beste Android-games november 2016

Het oude vertrouwde Patience van de Windows-computer is er nu op je Android-toestel. Deze game is niet alleen uit nostalgische gevoelens leuk, want Microsoft heeft zijn best gedaan om er iets meer van te maken.

Onder andere met een extra laag van Xbox Live over de collectie heen, zodat je punten kunt verdienen met speciale uitdagingen. In de collectie zitten vijf verschillende versies van Solitaire, die elk zo verschillend zijn dat je eigenlijk vijf verschillende games in één hebt.

Download Microsoft Solitaire Collection in Google Play (gratis)

7. Bowmasters

Beste Android-games november 2016

In deze game mag je in de eerste missie al een mime neerschieten, dus veel beter wordt het niet. Bowmasters is een boogschietgame, maar dan op een volledig originele manier. Twee personages proberen elkaar kapot te schieten vanaf een afstand. Het idee is dat je de juiste kracht zet en de pijl de goede richting op schiet.

Elk personage heeft zijn eigen versie van de pijl en boog. Eentje gooit magische kaarten, de ander een speer en de ander weer wat anders. Het is een komisch spelletje, met opvallend veel bloed en lichaamsdelen.

Download Bowmasters in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu