Dit zijn de 5 beste Android-games van november 2017

Erwin Vogelaar
30 november 2017, 20:22
4 min leestijd
Dit zijn de 5 beste Android-games van november 2017

Het was een bijzondere maand voor games in de Play Store. Wij zetten de vijf beste Android-games van november 2017 voor je op een rij.

Lees verder na de advertentie.

Beste Android-games november 2017

November was een hele goede maand voor Android-games, voornamelijk door de toevoeging van twee grote titels. Allereerst Monument Valley 2, die eindelijk de overstap van iOS naar Android maakt. Maar ook de derde smartphone-game van Nintendo is nu te downloaden. En daar houdt het niet op.

1. Monument Valley 2

We hebben er enkele maanden op moeten wachten, maar Monument Valley 2 heeft in november eindelijk de stap van iOS naar Android gemaakt. Dit vervolg heeft dezelfde sfeer en dezelfde stijl puzzels als zijn voorganger en dat is helemaal prima. De twist in deze game is dat er twee personages in de levels rondlopen: een moeder en dochter. Hierdoor kijk je net wat anders naar de prachtige puzzels. Monument Valley 2 is net als zijn voorganger geen moeilijke game, maar het is wel een kunstwerkje dat je toch een keer doorlopen moet hebben.

Download Monument Valley 2 in Google Play (5,49 euro)

2. Animal Crossing: Pocket Camp

Pocket Camp is misschien wel de meest aangename game van het jaar. Er is geen einddoel, geen haast en je hebt geen handigheid nodig. In deze game van Nintendo ben je de leider van een klein kampeerterrein midden in de natuur en kun je vrienden worden met de dieren om je heen. Deze dieren hebben veel eisen. Als je wil ben je constant bezig met iedereen tevreden houden, materialen verzamelen en leuke meubels maken. Vergeet daarnaast ook niet je eigen kamp leuk in te richten. Niet omdat het moet, maar omdat het kan.

https://www.youtube.com/watch?v=yL1M6FS747c

Download Animal Crossing: Pocket Camp in Google Play (gratis)

3. Lineage 2: Revolution

Lineage 2: Revolution is een voor smartphones opmerkelijke game. Het is een volledige online RPG. Dit betekent dat je een personage maakt en in een wereld stapt met talloze andere spelers. Hier doe je quests, versla je vijanden en ga je in levels omhoog. Opvallend is dat je de game praktisch zichzelf kan laten spelen. Je drukt op de quest en je personage loopt en vecht vanzelf. Dan hoef je enkel nog aan je inventory te denken. Als je wil kun je ook gewoon rondlopen en zelf vechten en zo bijvoorbeeld je bijzondere krachten gebruiken. Hoe je de game ook speelt, het ziet er waanzinnig uit. Lineage 2 is qua graphics een van de meest indrukwekkende games in de Play Store.

Download Lineage 2: Revolution in Google Play (gratis)

4. A Boy and His Blob

A Boy and His Blob is een platformpuzzelgame die  in 1989 voor de NES verscheen Vorig jaar is er een versie van de game verschenen met opgepoetste graphics en die versie is nu ook op je Android-toestel te spelen. Een blob van de wereld Blobolonia vraagt een jochie om hulp bij het verslaan van een slechterik. Samen gaan ze op pad. De speler bestuurt de jongen, maar je kan ook de blob bepaalde snoepjes voeren waardoor hij van vorm verandert. Het is een hele fijne en ook best uitdagende game. Zeker als je graag eens een platformer speelt, mag je deze klassieker niet missen.

Download A Boy and His Blob in Google Play (5,49 euro)

5. Tower Assassin’s Creed

In de talloze Assassin’s Creed-games voor spelcomputers moet je altijd weer torens beklimmen. Aan de top van deze torens is het vervolgens mogelijk om goed rond te kijken en missies te spotten. Maar hoe komt die toren daar eigenlijk? In dit spelletje bouw jij zo’n toren door met de juiste timing schuivende vlakken op het scherm stop te zetten. Deze vlakken worden steeds kleiner, dus het wordt ook steeds moeilijker om de kleine assassin hoger te laten klimmen. Ben je klaar, dat doet het personage zijn kenmerkende ‘leap of faith’.

Download Tower Assassin’s Creed in Google Play (gratis)

Nog meer games

Als dit nog niet genoeg voor je is, kun je ook in de lijst met games duiken die we vorige maand hebben aangeraden. Aan het eind van elke maand hebben we weer een nieuwe lijst. Wil je die in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu