De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 5 beste Android-games van november: Chuchel, Kingdom Rush en meer

Erwin Vogelaar
30 november 2018, 13:37
3 min leestijd
De 5 beste Android-games van november: Chuchel, Kingdom Rush en meer

Elke maand duiken we in de Play Store om de leukste games eruit te plukken. Dit zijn de vijf beste Android-games van november 2018, met Chuchel, Kingdom Rush Vengeance en meer.

Lees verder na de advertentie.

Beste Android-games november 2018

Ga je deze maand voor nostalgie met Old School Runescape, of ga je voor wat nieuws met het uitstekende Chuchel of een nieuwe Kingdom Rush? Er is voor iedereen wat wils. Wat ga jij spelen?

1. Chuchel

Chuchel heeft heel veel trek in een kers, maar het fruit ligt telkens net buiten zijn bereik. Het is aan jou als speler om hem te helpen. Dat doe je in een soort interactieve tekenfilm, waarin elk voorwerp of wezen die je aanraakt iets leuks doet. Dit is een game met een hoop humor, waardoor je door blijft spelen om te zien wat er nou weer gebeurt. De game is niet moeilijk, maar daardoor wel geschikt voor het hele gezin.

Download Chuchel in Google Play (4,99 euro)

2. Kingdom Rush Vengeance

In de Kingdom Rush-reeks sta jij meestal aan de kant van het goede. Door torens te bouwen en deze te upgraden, houd je het aanstormende kwaad tegen. Kingdom Rush Vengeance doet het net even anders. Deze keer vecht je namelijk aan de andere kant. De gameplay staat nog als een huis. Of beter gezegd een toren. Wel vraagt de game je om geld aan extra items uit te geven, ondanks de prijs voor toegang.

Download Kingdom Rush Vengeance in Google Play (4,99 euro)

3. Spitkiss

Spitkiss gaat over personages die verliefd worden door via spuug berichten naar elkaar te sturen, maar de game is een stuk minder vies dan dat klinkt. Het idee is dat je in verschillende levels de boodschap naar de ontvanger krijgt terwijl je allerlei obstakels ontwijkt. De game is origineel, leuk en heeft een toffe stijl.

Download Spitkiss in Google Play (2,29 euro)

4. Assassin’s Creed Rebellion

De Assassin’s Creed-reeks van Ubisoft blijft onverstoord doorgaan. Om de serie naar smartphones uit te breiden, is nu Rebellion verkrijgbaar. In deze game is het je doel om een basis te bouwen voor de ‘Brotherhood’. Stuur assassins erop uit om materialen te vinden om deze basis te versterken, en ga in level omhoog om meer mogelijkheden vrij te spelen.

Het is een game vol herkenbare elementen uit de grote games, maar ook op zichzelf de moeite waard. Het energiesysteem houdt je wel tegen om lekker door te spelen zonder te betalen.

Download Assassin’s Creed Rebellion in Google Play (gratis)

5. Old School RuneScape

Als gameklassiekers beschikbaar komen voor smartphones geeft dat een dubbel gevoel. Aan de ene kant zijn het vaak uitgebreide games die vroeger het beste van het beste waren en je nu gewoon op het kleine schermpje van je smartphone kunt spelen.

Aan de andere kant zijn veel games niet goed oud geworden. Old School RuneScape past hier goed bij. Het is waanzinnig om zo’n uitgebreid online multiplayer rollenspel op je telefoon te spelen, maar inmiddels zijn we wel beter gewend van dit medium. Toch is de game de moeite waard. Zowel voor nostalgie, of om de game voor het eerst te proberen.

Download Old School RuneScape in Google Play (gratis)

Meer games

Niet genoeg aan deze games? Check dan wat wij de beste Android-games van oktober vonden. Volgende maand kiezen we weer vijf nieuwe games uit. Die in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. De gamelijst check je natuurlijk ook in de Android Planet-app.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu