De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Dit zijn de 8 beste Android-games van oktober – 2015

Wouter Nijsen
31 oktober 2015, 17:02
6 min leestijd
Dit zijn de 8 beste Android-games van oktober – 2015

De afgelopen maand  zijn er weer veel nieuwe games voor Android verschenen. Maar welke zijn nou de moeite waard? Je leest het in onze toplijst met de beste Android-games van oktober.

Lees verder na de advertentie.

Beste Android-games van oktober 2015

1. Ski Safari 2

ski safari 2 icon

Na het enorme succes van Ski Safari (140 miljoen downloads) vond ontwikkelaar Sleepy Z Studios het tijd voor een opvolger. Ski Safari 2 is qua opzet hetzelfde als zijn voorganger. Het doel is om op ski`s of een snowboard te vluchten voor een lawine op  een lange berg. Tijdens deze tocht moet je verschillende obstakels ontwijken, punten verzamelen door munten te pakken en  trucs doen. Met de verdiende punten vorder  je in het spel  en speel  je nieuwe outfits en vervoersmiddelen vrij.

Ook nieuw in Ski Safari 2 is de multiplayermodus. Wanneer je met een vriend/vriendin op hetzelfde wifi-netwerk zit, is het mogelijk om het tegen elkaar op te nemen. Met een paar keer oefenen heb je de nieuwe trucs onder de knie en ben je net zo verslaafd als aan Ski Safari.

Download Ski Safari 2 in Google Play (gratis)

2. Prune

prune-icon

In Prune moet jij voor je eigen digitale bonsaiboompje zorgen. Dit klinkt op het eerste gezicht niet erg spannend, maar het is moeilijker dan dat je denkt. Het doel is om een zaadje door middel van zonlicht tot een boompje te laten groeien. De boom kan echter de verkeerde kant op groeien, iets wat jij moet tegenhouden door ‘m  voorzichtig te snoeien. Het is zaak om goed op te letten, want je hebt te maken met een vijandige spelwereld. Zo verschijnen er rode cirkels die de boom beschadigen.

Prune is zeker geen alledaagse game, maar door de mooie en minimalistische aankleding en originele opzet is het spel zeker het proberen waard.

Download Prune in Google Play (4,25 euro)

3. Slotcode Kraken

slotcode kraken

Slotcode Kraken is een eenvoudig spelletje  waarin je een hangslot moet kraken door de juiste code in te voeren. In het slot gaat een rood streepje rond. De bedoeling is om op je scherm te tikken zodra deze streep over het gele rondje gaat. Vergis je echter niet, want het is moeilijker dan dat het lijkt. Het streepje geeft zich namelijk niet snel gewonnen. In ieder level stijgt het aantal keren dat je moet tikken om het slot te openen.

Slotcode Kraken is een simpel spel om de tijd te doden, maar niet bijzonder spannend. Grootste hekelpunt is de enorme hoeveelheid reclame die op je scherm opduikt. Na iedere level-up of foute poging volgt een advertentie. De reclame doet afbreuk aan de ervaring en dat is zonde, want verder is het een leuke game  om te spelen.

Download Slotcode Kraken in Google Play (gratis)

4. Minecraft: Story Mode

minecraftstory-icon

Waar je in het reguliere Minecraft voor Android door een open wereld loopt en objecten bouwt, pakt het nieuwe Minecraft: Story Mode het compleet anders aan. Deze game is ontwikkeld door Telltale Games, bekend van The Walking Dead, The Wolf Among Us en Game of Thrones. Net als deze spelletjes is Minecraft: Story Mode een verhalende game waarin je keuzes maakt om de uitkomst te bepalen. Wel is het verhaal een stuk van Minecraft een stuk minder serieus en is er meer humor aanwezig.

In de game speel je als Jesse en is het jouw taak om objecten te verzamelen, puzzels op te lossen en met andere personages te praten. Daarnaast is er genoeg actie en afwisseling aanwezig. Minecraft: Story Mode is een episodische game, wat betekent dat het verhaal wordt uitgesmeerd over vijf `afleveringen` die je de komende maanden los kunt  kopen.

Download Minecraft: Story Mode in Google Play (5,38 euro)

5. Cloud Chasers

Cloud Chasers

In Cloud Chasers speel je een vader en dochter die de weg door een oneindige woestijn moeten overleven. Ze zijn op de vlucht (waarvoor wordt niet verteld), maar wel is duidelijk  dat je koste wat kost het einde van de woestijn moet halen. Dat is niet zo makkelijk, omdat je diverse vijandige gebieden moet doorlopen en onderweg allerlei vijanden tegenkomt. Tijdens het spelen maak je gebruik van een zweefvliegtuig om water te verzamelen en levels te voltooien.

Tof aan Cloud Chasers is dat de spelwereld telkens opnieuw wordt gegenereerd, zodat elke  spelsessie uniek aanvoelt. De game ziet er verder fraai uit en heeft een meeslepende soundtrack. Besluit je de game aan te schaffen, dat wordt een gedeelte van het aankoopbedrag overgemaakt naar Migrant Offshore Aid Station, een goed doel dat zich inzet voor bootvluchtelingen.

Download Cloud Chasers in Google Play (3,50 euro)

6. Pac-Man Bounce

pac-man-bounce

Pac-Man Bounce is één van de leukere Pac-Man-games van  afgelopen jaren. In tegenstelling tot voorgaande spelletjes beweeg je je niet door een doolhof en eet je spookjes op, maar is het de bedoeling om puzzels op te lossen. In Pac-Man Bounce dien je  objecten zo te verplaatsen dat Pac-Man het einde van het level kan bereiken.

Naarmate de game vordert, worden er nieuwe elementen geïntroduceerd, die ervoor zorgen dat de levels steeds iets lastiger worden. In totaal zijn er 100 levels om je in vast te bijten. Wel jammer zijn de vrij agressieve in-app aankopen, al is het spel ook uit te spelen zonder echt geld te hoeven uitgeven.

Download Pac-Man Bounce in Google Play (gratis)

7. Sonic Dash 2: Sonic Boom

sonicdash2-icon

Sonic Dash 2: Sonic Boom is een opvolger in hybridevorm van Sonic Dash (beschikbaar Android en iOS) én het  tegenvallende Sonic Boom (bekend van de Wii U en Nintendo 3DS). Het spel speelt zich af in de wereld die is geïnspireerd door de televisieserie. Het bevat dezelfde unieke locaties en personages als uit de franchise. Sonic Dash 2 is qua opzet hetzelfde als zijn voorgangers, maar heeft  meer features.  Zo heb je nu de mogelijkheid om met drie personages tegelijk te spelen.

Sonic Dash 2: Sonic Boom is een toffe endless running game die maar weer eens bewijst dat Sonic op zijn best is  wanneer  hij alle ruimte krijgt om hard te rennen. Het spel is bovendien gratis te downloaden in de Play Store.

Download Sonic Dash 2: Sonic Boom in Google Play (gratis)

8. Fallen

fallen-icon

In Fallen is het de bedoeling dat je een rad met drie  verschillende kleuren zo laat draaien dat de vallende ballen op de juiste kleur terechtkomen. Het rad bestuur je door middel van de twee  panelen die aan de zijkant gepositioneerd staan. Naarmate je in het spel vordert, stijgt ook de moeilijkheidsgraad. Door enkele origineel bedachte power-ups blijft het spel leuk om te spelen.

De kracht van Fallen is de eenvoudige gameplay, die gepaard gaat met de mooie en minimalistische graphics. Daarnaast houden de  opbouwende moeilijkheidsgraad en toffe power ups je uren bezig. Downloaden dus!

Download Fallen in Google Play (gratis)

Check ook de beste Android-games van september 2015!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu