De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 5 beste Android-games van oktober: Ghostbusters, Game of Thrones en meer

Erwin Vogelaar
30 oktober 2018, 16:52
3 min leestijd
De 5 beste Android-games van oktober: Ghostbusters, Game of Thrones en meer

Elke maand duiken we in de Play Store om de leukste games eruit te plukken. Dit zijn de vijf beste Android-games van oktober 2018, met Ghostbusters World, Reigns: Game of Thrones en meer.

Lees verder na de advertentie.

Android-games oktober 2018: ELOH, Ghostbusters World

Deze maand mag je weer naar buiten. Net als in Pokémon GO vraagt Ghostbusters World je om monsters te vangen in de echte wereld. Daarnaast is er een nieuwe game van de makers van Old Man’s Journey, mag je Tinderen in Westeros en meer.

1. ELOH

Ken je het prachtige Old Man’s Journey nog? De makers hebben een nieuwe game in de Play Store geplaatst. De twee games zijn nauwelijks te vergelijken, afgezien van de kwaliteit. Die is met ELOH namelijk ook weer dik in orde.

Deze keer heeft de ontwikkelaar een puzzelgame bedacht die draait om muziek. Jij moet audiostromen in goede banen leiden door obstakels te plaatsen. Deze obstakels maken geluidjes als ze worden geraakt, waardoor er muziek ontstaat. Zelfs al plaats je alle obstakels verkeerd, dan nog klinkt de muziek fijn. Het resultaat is een prettige, rustgevende game.

Download ELOH in Google Play (3,49 euro)

2. Ghostbusters World

We wachten nog steeds op Harry Potter: Wizards Unite van de makers van Pokémon GO. Tot het zover is, mag je nu naar buiten om spoken te vinden met Ghostbusters World. Deze vang je niet met Poké Balls, maar via je Proton Pack. Trek de spoken met een straal richting een val en train ze, zodat ze vervolgens voor jou kunnen vechten in de spookdimensie.

De game is behoorlijk uitgebreid. Zo kun je onder andere allerlei verschillende wapens kopen om je personage te verbeteren. Tevens is het mogelijk om met je spoken tegen andere spelers te vechten.

Download Ghostbusters World in Google Play (gratis)

3. Black

Na Yellow en Red is gamemaker Bart Bonte weer terug met een nieuwe puzzelgame: Black. Het idee is hetzelfde. In elk level moet je het hele scherm egaal maken. Dat vraagt elke keer om een andere oplossing. Kijk dus goed, of tik en wrijf er op los om de game uit te spelen.

Download Black in Google Play (gratis)

4. Reigns: Game of Thrones

Heerser zijn in Westeros valt niet mee. Er lopen allerlei magische wezens rond, je vijanden hebben het gemunt op de troon en dan komt de winter er ook nog eens aan. In deze nieuwe Reigns-game worden de beslissingen die je maakt echter heel concreet: swipe alsof je op Tinder zit om een nieuwe regel te accepteren of niet. Aanvankelijk start je als Daenerys, maar je krijgt door te spelen nieuwe personages met hun eigen verhalen.

Download Reigns: Game of Thrones in Google Play (4,29 euro)

5. Piffle

Ken je Holedown nog? In Piffle schiet je gewoon weer ouderwets naar boven, maar de game werkt op dezelfde manier. Piffle richt zich op een wat jongere doelgroep. De levels zijn makkelijker, met een hele langzame moeilijkheidscurve. De game weet echter op te vallen met het kattenthema. De Piffles die je schiet om blokken weg te spelen, bestaan namelijk uit miauwende kattenkopjes.

Download Piffle in Google Play (gratis)

Meer games

Niet genoeg aan deze games? Check dan wat wij de beste Android-games van september vonden. Volgende maand kiezen we weer vijf nieuwe games uit. Die in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. De gamelijst check je natuurlijk ook in de Android Planet-app.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu