Dit zijn de 9 beste Android-games van oktober 2016

Erwin Vogelaar
28 oktober 2016, 20:55
5 min leestijd
Dit zijn de 9 beste Android-games van oktober 2016

Zombies, metro’s, voetbal en PewDiePie. Het is weer een veelzijdige maand voor nieuwe games. Wij zetten de beste Android-games van oktober 2016 op een rij.

Lees verder na de advertentie.

Beste Android-games oktober 2016

Heb je altijd al een bekende YouTuber willen zijn? Of toch liever de beste voetballer? Of is niet verhongeren al genoeg voor je? Je hebt geluk, want deze maand kun je dit allemaal beleven in de nieuwste Android-games. We zetten de beste nieuwe Android-games van de afgelopen maand voor je op een rij.

1. Mini Metro

beste android-games oktober

In Mini Metro moet je een metronetwerk aanleggen. De game lijkt alsof je een metronetwerkkaart maakt met verschillende kleuren voor elke metrolijn. Toch rijden er al snel wagentjes van station naar station op deze kaart.

Elk station heeft passagiers die vervoerd moeten worden naar een ander station, terwijl jij er alleen voor kunt zorgen dat de lijnen goed lopen. De metro’s rijden uit zichzelf, maar volgen de route die jij hebt aangelegd. Hoopt de vraag op en weet je die niet goed te verwerken, dan ben je af en moet je opnieuw beginnen. Hoe lang houd je het vol met een zo’n groot mogelijk netwerk?

Download Mini Metro in Google Play (4,99 euro)

2. Don’t Starve: Pocket Edition

beste android-games oktober

Hoe lang kun je overleven in deze gevaarlijke wereld? In Don’t Starve word je wakker op een plek zonder voedsel en zonder woning. Je doel is om het zo lang mogelijk vol te houden. Hiervoor moet je voorwerpen in je omgeving verzamelen zodat je objecten kunt creëren. Denk hierbij aan een kampvuur voor de nachten of manieren om eten te maken.

Elke keer als je speelt krijg je een andere wereld voorgeschoteld, waarin je weer een nieuwe kans krijgt om het zo lang mogelijk vol te houden. Don’t Starve is al tijden een fantastische game op andere systemen en nu kunnen we ook eindelijk op Android met de game aan de slag.

Download Don’t Starve: Pocket Edition in Google Play (4,49 euro)

3. Plants vs. Zombies Heroes

beste android-games oktober

Plants vs. Zombies kennen we inmiddels allemaal goed. In deze gameserie moet je planten in een tuin plaatsen om jezelf tegen hordes langzame zombies te beschermen. In Plants vs. Zombies Heroes wordt dit concept vermengd met een kaartengame als Hearthstone.

Beide partijen in de tuin hebben een held die ze moeten zien te beschermen, terwijl de andere held juist kapot moet om te winnen. Spelen doe je door kaarten te planten, waarmee je allereerst de kleine tegenstanders verslaat en tevens de vijandelijke held schade doet.

Download Plants vs. Zombies Heroes in Google Play (gratis)

4. Banner Saga 2

beste android-games oktober

In dit tweede deel in de Banner Saga-serie ga je weer op pad om door weer en wind te overleven. Net als het vorige deel kun je weer een meeslepend verhaal verwachten, met interessante personages.

Bovenal krijg je goede gevechten voorgeschoteld, waarin je elke beurt goed moet nadenken wat je volgende zet gaat worden. Elke keuze en elke actie kan het einde zijn. Uiteraard is de prachtige getekende stijl ook weer aanwezig.

Download Banner Saga 2 in Google Play (5,49 euro)

5. Concrete Jungle

beste android-games oktober

Hoe bouw je zo effectief mogelijk een stad? Door de juiste gebouwen op de juiste plek te zetten. In Concrete Jungle heeft elk gebouw een effect op de ruimte om zich heen. Zo kan een gebouw de score van de vakjes om zich heen verhogen, verlagen of zijn er andere effecten waar je rekening mee moet houden.

Het idee is dat je blijft bouwen tot je de juiste combinatie en daardoor ook de juiste score te pakken hebt. Eindeloos proberen is er echter niet bij, want je hebt maar een beperkte ruimte om op te bouwen.

Download Concrete Jungle in Google Play (5,49 euro)

6. Rusty Lake: Roots

beste android-games oktober

Als je eerdere games van Rusty Lake gespeeld hebt, dan weet je al wat je van deze titels kunt verwachten: games met een uitstekende sfeer en goede puzzels. Met Rusty Lake: Roots is het niet anders.

De game gaat over James Vanderboom die op een unieke manier zijn familiestamboom onderzoekt. Dit is zo’n game die je vastgrijpt en pas na het einde weer loslaat. Vooral leuk zo rond Halloween.

Download Rusty Lake: Roots in Google Play (2,99 euro)

7. Dan the Man

beste android-games oktober

Vecht je een weg door een hoop vijanden die allerlei verschillende wapens vasthouden, terwijl jij alleen je vuisten hebt. Spring rond en sla op het juiste moment om zonder kleerscheuren door de levels heen te komen.

Je hoeft het gelukkig niet helemaal met je handen te doen, want je kunt ook onder andere werpsterren, messen en geweren vinden. Deze zijn echter maar beperkt bruikbaar, dus je moet het vooral van je iron fist hebben. De game komt van de makers van Jetpack Joyride en daar heeft de stijl ook wel wat van weg.

Download Dan the Man in Google Play (gratis)

8. PewDiePie’s Tuber Simulator

beste android-games oktober

Wil je net zo’n grote YouTube-ster worden als PewDiePie? Met deze game kun je daar aan werken. Het valt nog niet mee, want je hebt bij de start van de game nog maar weinig geld en je kunt alleen nog maar een doos betalen. Gelukkig krijg je van PewDiePie een camera cadeau zodat je jouw eerste video kunt maken.

Door meer video’s te maken, krijg je meer abonnees en meer geld. Hierdoor kun je weer meer spullen kopen en betere video’s maken. Hoewel de game hiermee dus eigenlijk zegt dat je video’s afhankelijk zijn van je rijkdom en niet je creativiteit, is het toch een hele leuke game om te spelen. Geef een duimpje omhoog en abonneer!

Download PewDiePie’s Tuber Simulator in Google Play (gratis)

9. FIFA Mobile Voetbal

beste android-games oktober

FIFA Mobile Voetbal is niet de game waar iedereen op gehoopt had. Maker EA heeft namelijk wat functies verwijderd die in de vorige versie zo geliefd waren.

Toch heeft FIFA Mobile Voetbal weer genoeg te bieden en is het zonder meer de meest uitgebreide voetbalgame die je op je Android-toestel kunt spelen.

Download FIFA Mobile Voetbal in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu