Dit zijn de 7 beste Android-games van september – 2015

Wouter Nijsen
30 september 2015, 15:33
6 min leestijd
Dit zijn de 7 beste Android-games van september – 2015

De afgelopen maand  zijn er weer veel nieuwe games voor Android verschenen. Maar welke zijn nou de moeite waard? Je leest het in onze toplijst met de beste Android-games van september.

Lees verder na de advertentie.

Beste Android-games van september 2015

1. Hecticube

hecticube

Hecticube is een enorm hectische Android-game waarin het de bedoeling is een balletje richting je tegenstander af te vuren, om er zo voor te zorgen dat het balkje van de ander krimpt en verdwijnt. Het lijkt op Pong, maar dan precies andersom. Dat komt vooral omdat je als speler kleine blokjes kunt afvuren om de richting van het neutrale witte balletje te veranderen. Het doel is om het balkje van de tegenstander te raken, maar met alle rondvliegende gekleurde kogels is het verdomd lastig om te zien wat er precies gebeurt.

Je tikt snel op het beeld om kleine kogels af te vuren, maar kunt ook even inhouden voor een grotere kubus die effectiever is. Als die het witte balletje raakt, is de kans groter dat je erna het balkje van je tegenstander raakt. Naarmate je je tegenstander vaker raakt, krimpt zijn balkje en worden voltreffers lastiger. Lees meer over Hecticube en bekijk een video van de game.

Download Hecticube in Google Play (2,17 euro)

2. Framed

Framed

Framed was al geruime tijd beschikbaar op iOS en heeft nu  ook zijn weg gevonden naar Android. De game is erg populair, wat vooral komt door de fraaie grafische stijl en het spannende verhaal dat je doorloopt. In Framed is het de bedoeling om de vakjes van een stripboek in de juiste volgorde te plaatsen. Door dit goed te doen, wordt het spelverloop en verhaal van het spel bepaald. Tof is dat je dit geheel in eigen hand hebt.

Wat direct opvalt aan Framed is de presentatie van de game. De getekende beelden zorgen voor een film noir-achtig uiterlijk, wat er uniek uitziet. Ook tof is de soundtrack, die ervoor zorgt dat je helemaal de game wordt ingezogen. Lees meer over Framed en bekijk een video van de game.

Download Framed in Google Play (2,99 euro)

3. Fifa 16 Ultimate Team

fifa 16

Ook dit jaar is er weer een nieuwe Fifa-game voor Android om je tanden in te zetten. Fifa 16 Ultimate Team is gratis beschikbaar in Google Play, al heb je wel een krachtige smartphone of tablet met minimaal Android 4.4+ nodig om te kunnen spelen. De basis van het spel is gelijk aan de consoleversies, al bestuur je je team met de virtuele joystick en de knoppen op het scherm. De besturing is vrij basic, maar wel hebben de makers diverse skillmoves toegevoegd waarmee je de verdediging plat kunt spelen.

In de nieuwe Fifa-game is ook de intelligentie van de computer, bijvoorbeeld bij buitenspelsituaties verbeterd. Heb je geen zin om zelf te spelen, dan kun je ook wedstrijden simuleren en als manager de lijnen op het veld bepalen. Wat Fifa 16 Ultimate Team onderscheidt van andere voetbalgames voor Android is de aanwezigheid van meer dan 10.000 spelers en 500 officiële teams. Minder blij zijn we met de in-app aankopen die soms nodig zijn om verder in het spel te komen.

Download Fifa 16 Ultimate Team in Google Play (gratis, met in-app aankopen)

4. Nibblers

Nibblers

Iedereen is bekend met Angry Birds, maar met het nieuwe spelletje Nibblers probeert ontwikkelaar Rovio een andere richting in te slaan. Ditmaal katapulteer je geen vogels richting groene varkentjes, maar speel je een match-3 spelletje. In Nibblers speel je – zoals de naam al doet vermoeden – als de Nibblers, wat eigenlijk kleine zeedieren zijn, en neem je het op tegen hagedissen. Op het speelveld zie je allerlei fruitsoorten, die je op de juiste manier moet verschuiven om zo punten te scoren en de vijanden schade toe te brengen.

Een soort drie-op-een-rij dus, maar Nibblers doet iets leuks. Wanneer je namelijk drie of meer van dezelfde fruitsoorten wegspeelt, verschijnt er een monstertje in beeld. Die kun je gebruiken om snel veel punten te scoren en levels gemakkelijker te voltooien. Lees meer over Nibblers en bekijk een video van het spelletje.

Download Nibblers in Google Play (gratis, met in-app aankopen)

5. David

david-icon

David is een nieuwe arcadegame voor Android waarin je speelt als het blokje David en het opneemt tegen allerlei vijanden. Je verslaat de vijanden  door gebruik te maken van een soort katapult, waarmee je blokjes afvuurt en vallen plaatst. In principe doe je in elk level hetzelfde, maar het is de grafische stijl van David die de game interessant houdt.

David ziet er namelijk schitterend uit. De game gebruikt retro graphics, maar steekt dit in een nieuw jasje door het gebruik van subtiele effecten en een toffe soundtrack. De verschillende vijanden hebben elk een andere kleur en een eigen manier waarop je ze moet verslaan. Dat maakt David lekker pittig, vooral wanneer je verder in de game raakt. Lees meer over David en bekijk een video van de game.

Download David in Google Play (1,09 euro)

6. PewDiePie: Legend of the Brofist

pewdiepie-icon

PewDiePie: Legend of the Brofist is de eigen game van de bekende YouTuber PewDiePie. In het spelletje speel je als PewDiePie zelf, al kun je ook in de huid kruipen van  diverse andere YouTube-sterren.  Bij de  2D-platformer  is het  de bedoeling om de levels succesvol te doorlopen door goed getimed te springen en munten te verzamelen. Het spelletje ziet er uit als een ouderwetse 8-bit-game en heeft een kenmerkende grafische stijl en soundtrack.

Tof aan Legend of the Brofist zijn de gevarieerde levels die je speelt. Zo loop je de ene keer door een groot huis, terwijl je het in andere werelden opneemt tegen hongerige wolven of over auto`s moet springen. Elk level bevat verschillende geheimen en ook is er een survival-modus aanwezig. In deze oneindige modus is het de bedoeling om een zo hoog mogelijke score te behalen, waarmee je vervolgens de ranglijsten op kunt.

Download PewDiePie: Legend of the Brofist in Google Play (5,49 euro)

7. The Deer God

thedeergod-icon

The Deer God is een unieke Android-game waarin je begint als een jager, maar door een aanval van herten om het leven komt. Door de zogenoemde Deer God reïncarneer je vervolgens weer als hert en moet je zelf ervaren hoe het leven als dier is. Het is de bedoeling om te overleven, al is dat niet zo makkelijk. Zo zijn de omgevingen  behoorlijk gevaarlijk en moet je goed nadenken om in leven te blijven. Het is zaak om  op tijd te eten en te zorgen dat je als hert gezond blijft.

The Deer God kenmerkt zich verder door de prachtige graphics en unieke muziek. Ook interessant  is het karma-systeem, waarmee de game bepaalt of je een goed of slecht hert wordt. Op basis hiervan word je beloond met nieuwe vaardigheden. The Deer God is niet helemaal foutloos, maar biedt genoeg spelplezier om de relatief hoge prijs van 5,34 euro te rechtvaardigen.

Download The Deer God in Google Play (5,34 euro)

Check ook de beste Android-games van augustus 2015!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu