Dit zijn de 5 beste Android-games van september 2017

Erwin Vogelaar
29 september 2017, 20:45
3 min leestijd
Dit zijn de 5 beste Android-games van september 2017

Er worden zoveel games in de Play Store gepubliceerd, dat het lastig is om de pareltjes te vinden. Daarom doen wij dat voor je. Dit zijn de vijf beste Android-games van september 2017.

Lees verder na de advertentie.

Beste Android-games september 2017

Als je zoekt naar games als Drag’n’Boom en Thimbleweed Park in de Play Store, dan moeten we je helaas teleurstellen. Die games kwamen in september uit voor iOS, maar komen pas in oktober naar Android. Tot dan zijn er gelukkig ook genoeg andere games te spelen.

1. Cat Quest

Cat Quest is een heerlijke rpg over een kleine kat die het tegen grote draken moet opnemen. De kat weet niet eens dat hij daartoe in staat is. Als zijn zus echter wordt ontvoert, zit er niets anders op dan op pad te gaan, opdrachten uit te voeren, te vechten en sterker te worden. De afwerking van deze game is bijzonder. Alles klopt namelijk. De stijl, de muziek, de actie enzovoort. En natuurlijk de woordgrappen. Er zijn zoveel kattenwoordgrappen.

Download Cat Quest in Google Play (5,49 euro)

2. OPUS: Rocket of Whispers

In de bijzondere game OPUS: Rocket of Whispers help je twee personages een raket te bouwen. Niet om te ontsnappen van deze verwoeste wereld, maar om geliefden een ruimtebegrafenis te geven. In de game heb je een basis waar je gesprekken voert en je de missie vordert, maar je moet ook de wereld in om voorwerpen te zoeken. De game weet op deze manier een interessant en emotioneel verhaal te vertellen. Hoewel je de game gratis kunt proberen, moet je wel een paar euro betalen om de volledige ervaring vrij te spelen.

Download OPUS: Rocket of Whispers in Google Play (gratis)

3. Another Lost Phone

Er staat een vervolg op A Normal Lost Phone in de Play Store. In zowel de voorganger als Another Lost Phone is het je doel om een verhaal te volgen via een smartphone die je hebt gevonden. Dit betekent dat alles afspeelt in de tekstberichtjes en andere apps van een smartphone-interface. Het is een hele toffe manier om een verhaal te vertellen. Deze keer leer je meer over het personage Laura. De game weet enkele lastige onderwerpen bespreekbaar te maken, zoals het leven in een gewelddadige relatie.

Download Another Lost Phone in Google Play (2,99 euro)

4. Tales of the Tiny Planet

Tales of the Tiny Planet is een erg leuk ogende puzzelgame, waarin je een klein planeetje verder helpt. Laat het uiterlijk je echter niet foppen, want de levels kunnen best lastig worden. De game bestuur je door delen van de levels te bewegen. Je beweegt alle beweegbare onderdelen tegelijk door je vinger op het scherm te zetten. Je moet daarom vooral de timing goed in de gaten houden, want anders word je geplet, val je tegen stekels aan of bots je tegen andere boze planeetjes. De levels zijn lekker kort, dus deze game is ideaal voor tussendoor.

Download Tales of the Tiny Planet in Google Play (1,99 euro)

5. Phoenix Wright: Apollo Justice – Spirit of Justice

De prijs voor deze game is even schrikken, maar als je bekend bent met Phoenix Wright weet je dat je een uitgebreide en goede game kunt verwachten. De Phoenix Wright-games spelen deels af in de rechtszaal, waar je goede keuzes moet maken om de juiste verdachte aan te wijzen. Deze keuzes kun je pas maken als je goed onderzoek hebt gedaan. Daar bestaat het andere gedeelte van de game uit. Spirit of Justice heeft weer een boeiend verhaal, goede personages en gewoonweg een hoop om van te genieten.

Download Spirit of Justice in Google Play (19,99 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu