De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 5 beste Android-games van september: Life is Strange, Cube Escape

Erwin Vogelaar
25 september 2018, 19:18
3 min leestijd
De 5 beste Android-games van september: Life is Strange, Cube Escape

Elke maand duiken we in de Play Store om de leukste games eruit te plukken. Dit zijn de vijf beste Android-games van september 2018, met Life is Strange: Before the Storm, Cube Escape: Paradox en meer.

Lees verder na de advertentie.

Android-games september 2018: Before the Storm, Cube Escape: Paradox

Deze maand mag je aan de slag met nieuwe delen in populaire series. Het is bijvoorbeeld tijd om het verhaal van het prachtige Life is Strange uit te diepen met Before the Storm. Het nieuwste deel van puzzelserie Cube Escape pakt het origineel aan met een bijhorende korte film. En zoek je iets heel anders? Dan ben je bij Flipflop Solitaire aan het goede adres, want in deze game worden de bekende spelregels volledig overhoop gehaald. Wat ga jij spelen?

1. Life is Strange: Before the Storm

Het is druk rond gameserie Life is Strange. Het tweede deel komt op 27 september uit voor spelcomputers en pc, terwijl prequel Before the Storm nu speelbaar is op smartphones. Deze game speelt zich dus af voor de eerste Life is Strange en draait volledig om het verleden van het personage Chloe Price.

Net als de originele game volgt Before the Storm een emotioneel verhaal, waarin de speler de keuzes maakt. Deze keer draait het om Chloe en haar bloeiende relatie met de populaire Rachel Amber. Jouw beslissingen beïnvloeden het verloop en het einde. Het is wel aan te raden om eerst de originele game te spelen, maar dat is niet noodzakelijk.

De game is gratis te downloaden, maar zonder te betalen mag je enkel de demo spelen. De game is opgedeeld in hoofdstukken. Het eerste hoofdstuk is nu te koop en voor de rest moet je nog even geduld hebben.

Download Life is Strange: Before the Storm in Google Play (gratis)

2. Cube Escape: Paradox

Het tiende deel van de Cube Escape-serie is beschikbaar, dus je weet wat je te doen staat: puzzels oplossen. Detective Dale Vandermeer wordt in een kamer wakker zonder kennis over zijn verleden. Daar moet hij puzzels oplossen om te ontsnappen. Leuk is dat er bij deze game een korte film hoort, getiteld Paradox – A Rusty Lake Short Film. Die kijk je hieronder.

Download Cube Escape: Paradox in Google Play (gratis)

3. Flipflop Solitaire

Patience, of Solitaire, kennen we allemaal. Gamemaker Zach Gage, bekend van onder andere Bad Chess en Spelltower, geeft er nu een eigen draai aan zodat het spel lekker speelt op een verticaal smartphonescherm. Er passen op het scherm minder rijen, maar door de aanpassingen in de regels is dat geen probleem. Je kiest zelf hoeveel kleuren kaarten je gebruikt, want met meer kleuren wordt het spel natuurlijk moeilijker.

beste android-games september 2018

Download Flipflop Solitaire in Google Play (gratis)

4. Alphabear 2

Ken je de leuke puzzelgame Alphabear nog? Het tweede deel is nu verkrijgbaar voor Android. Net als het origineel moet je in Alphabear 2 zo lang mogelijke woorden maken om letters weg te spelen. Des te meer letters je wegspeelt, des te groter de beren worden en jij een hogere score krijgt. Let wel op dat het Engelse woorden moeten zijn. De game heeft ook weer een hoop woordgrappen, dus is sowieso de moeite waard om te pro-beren.

beste android-games september 2018

Download Alphabear 2 in Google Play (gratis)

5. Bloons Adventure Time TD

In de Verenigde Staten zijn deze maand de laatste afleveringen van animatieserie Adventure Time uitgezonden. Je hoefde de personages echter niet te missen, want ze zijn terug met hun originele stemacteurs in deze Bloons-game. De gevaarlijke ballonnen zijn Ooo binnengedrongen en het is aan Finn en Jake om ze op tijd te vernietigen. Hiervoor krijgen ze hulp van de bekende Bloons-aapjes.

Download Bloons Adventure Time TD in Google Play (gratis)

Meer games

Niet genoeg aan deze games? Check dan wat wij de beste Android-games van augustus vonden. Volgende maand kiezen we weer vijf nieuwe games uit. Die in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. De gamelijst check je natuurlijk ook in de Android Planet-app.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu