De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Dit zijn de 7 beste Android-games van september – 2016

Erwin Vogelaar
30 september 2016, 20:33
4 min leestijd
Dit zijn de 7 beste Android-games van september – 2016

We zetten de beste Android-games september op een rij. Met deze keer het muzikale Lumines, een varken die kung-fu kan, het einde van Sorcery en meer.

Lees verder na de advertentie.

Beste Android-games september

Welke Android-games die de afgelopen maand verschenen zijn mag je niet missen? Het is weer een mengelmoes van verschillende genres deze maand. De Sorcery-serie is onder andere alweer aan een vierde en laatste deel toe en de PlayStation-hitserie Lumines heeft zich een weg naar de Play Store gevonden.

1. Lumines Puzzle & Music

beste android-games september

We hebben er lang op moeten wachten, maar de Lumines-serie is eindelijk gearriveerd in de Play Store. Je zou de naam kennen van de games voor de PlayStation Portable van Sony, die later ook op andere platformen zijn verschenen. Lumines kenmerkt zich als een van de eerste games die een soort Tetris-mechniek combineert met muziek, waarbij elke gameplayactie de muziek ondersteunt.

In de game vallen blokken van vier vakjes naar beneden. Vakjes kunnen verschillende kleuren hebben. Het idee is dat je deze vakjes op de grond opbouwt, zodat je blokken van vier vakjes met dezelfde kleur krijgt. Deze blokken verdwijnen zodat je weer meer ruimte hebt. De game heeft dus veel weg van Tetris, maar doet wel echt zijn eigen ding. Als je de oude Lumines-games nooit gespeeld hebt, moet je deze echt downloaden.

Download Lumines Puzzle & Music in Google Play (3,49 euro)

2. Hackers – Join the cyber war!

beste android-games september

Doe mee met de cyberoorlog in Hackers. Deze hackgame maakt het hacken een stuk abstracter dan je zou verwachten. Je hoeft niets te typen en alleen de taal doet denken aan daadwerkelijk hacken.

De game is meer een tower defense game, waarin je jouw netwerk moet verstevigen om beschermd te zijn van aanvallen van buitenaf, terwijl je ook je best moet doen om data van anderen te stelen. Waar stop jij je beperkte resources in?

Download Hackers in Google Play (gratis)

3. Sorcery! 4

beste android-games september

De Sorcery!-serie komt met zijn vierde deel tot een einde. Alle keuzes die je in de eerdere games gemaakt hebt komen nu samen voor de conclusie. Nieuw in deze game is onder andere een grotere rol voor magie, omdat je tegen magiërs moet vechten en je tegenspreuken kunt gebruiken om jezelf te verdedigen. Je moet echter wel goed onthouden welke spreuk goed werkt tegen welke andere spreuk.

Sorcery! 4 is los te spelen, maar komt pas echt goed tot zijn recht als je de vorige delen ook gedaan hebt. Een fijn einde van een goede serie.

Download Sorcery! 4 in Google Play (5,50 euro)

4. PepeLine

beste android-games september

In PepeLine zijn Pepe en Line van elkaar gescheiden. Door een schuifpuzzel op te lossen, kun je een pad creëren zodat de twee weer bij elkaar komen.

Aanvankelijk is de PepeLine wel heel erg simpel, waardoor het even doorzetten is totdat de game interessant wordt. Gelukkig worden de puzzels wel wat moeilijker. Zo worden er bijvoorbeeld blokjes toegevoegd met verschillende eigenschappen, zodat je puzzels net iets anders moet benaderen. De game ziet er daarnaast erg mooi uit.

Download PepeLine in Google Play (gratis)

5. Tower Rumble

beste android-games september

In Tower Rumble draait alles om het uitsturen van magische spreuken. Je probeert namelijk de torens van de tegenstander te vernietigen en daarvoor lopen er in drie stroken al automatisch allerlei manschappen vooruit. Aan de overkant komen echter de vijandelijke soldaten al aangezet.

Door spreuken af te vuren, kun jij het verschil maken en als winnaar uit de bus komen. Deze spreuken bestaan uit verschillende kleuren. Zo hebben aanvallende, verdedigende en speciale spreuken een eigen kleur. Weet je drie spreuken van dezelfde kleur bij elkaar te krijgen en deze af te vuren door te swipen, dan krijg je een bonus. Dat je nieuwe upgrades kunt verdienen houdt de game leuk.

Download Tower Rumble in Google Play (gratis)

6. Orbt

beste android-games september

De aarde dreigt in een zwart gat te vallen. In Orbt moet je onze planeet daarom een handje helpen om het nog zolang mogelijk vol te houden. Hier heb je maar een enkele vinger voor nodig. Door het scherm in te drukken gaat de aarde een stukje omhoog en door het scherm los te laten zakt de aarde naar het zwarte gat.

Zodra je het zwarte gat aanraakt ben je af en zodra je te hoog komt ben je ook af. Leuk is vooral dat er ook meteorieten langskomen die je moet zien te ontwijken. Omdat het veilig houden van de aarde vrij moeilijk is, ben je snel af en start je daardoor ook snel weer een nieuw potje.

Download orbt in Google Play (gratis)

7. Iron Snout+

beste android-games september

Deze varken kent kung-fu, en hoe! Door te springen en te meppen moet je de wolven die op je af komen rennen verslaan. Golven aan wolven. Dit wordt al snel heel hectisch, maar ook super grappig.

De wolven hebben wapens mee en als je een wolf een mep verkoopt, vliegt dat wapen de lucht in. Als je met een goede timing dat wapen kunt pakken, kun je die ook weer weggooien naar de aanstormende wolven toe. Het ziet er fantastisch uit in een chaos vol wolven, messen, kettingzagen en een geinig varken.

Download Iron Snout+ in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu