De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Dit zijn de 8 beste Android-games van april – 2015

Redactie
2 mei 2015, 17:00
5 min leestijd
Dit zijn de 8 beste Android-games van april – 2015

De afgelopen maand  zijn er veel nieuwe games voor Android verschenen. Maar welke zijn nou de moeite waard? Je leest het in onze top 8 met de beste Android-games van april.

Lees verder na de advertentie.

1. Limbo

Limbo

Limbo is een tweedimensionaal platformspel waarbij je je een weg moet zien te banen langs allerlei vijanden en obstakels. Gaandeweg moet je puzzels zien op te lossen om verder te komen in het spel. Daarbij maak je gebruik van kratten, banden, boomstronken, magneten, het waterniveau en zelfs de zwaartekracht. Als je alle insecteneieren weet te vinden krijg je op het einde een geheim level. Prachtige graphics, sfeervolle muziek, spanning en een flinke portie uitdaging: Limbo heeft alle elementen die een game nodig heeft.

Download Limbo in Google Play (tijdelijk 0,97 euro)

2. Joe Danger

Joe-Danger

Joe Danger is een kleurrijke en vrolijke game waarbij je zo veel mogelijk punten moet zien te scoren door stunts uit te voeren. Je springt over watertanks gevuld met haaien, ontwijkt gigantische muizenvallen en rijdt dwars door lege dozen. Door op het scherm te drukken spring je met je motor of maak je vallen onschadelijk. Door te swipen maakt je een wheelie waardoor je je snelheid opvoert. Neem het in een race op tegen andere karakters, zoals Mr. Chuckles. Verzamel al racende munten om nieuwe karakters te unlocken.

Download Joe Danger in Google Play (3,22 euro)

3. Does Not Commute

Does-Not-Commute beste Android-games van april

Does Not Commute speelt zich af in een klein dorpje in de jaren `70. De gameplay is simpel: rijd je auto van het beginpunt naar de locatie die met blauwe pijlen wordt aangegeven. Gelukt? Dan doe je hetzelfde nog een keer, maar dan met een andere auto op ander startpunt naar een andere locatie. De auto die je vlak daarvoor bestuurde scheurt eveneens voorbij. Als je een derde auto bestuurt zie je de eerste twee ook voorbijkomen, bij de vierde auto de eerste drie, et cetera. Dit doe je net zo vaak totdat de timer op nul staat. Met al dat verkeer op de weg is navigeren ineens een stuk moeilijker. Als je op een andere auto of tegen een huis aan botst, rijdt je auto een stuk langzamer. Dit betekent dat je minder tijd hebt om de volgende auto op de juiste bestemming te krijgen. Hoelang houd jij dit vol?

Download Does Not Commute in Google Play (gratis)

4. DuckTales Remastered

DuckTales-Remastered

Dagobert Duck, Turbo McKwek, mevrouw Baktaart, Lizzy, Kwik, Kwek en Kwak, Zwarte Magica, Govert Goudglans en natuurlijk de Zware Jongens. Ze komen allemaal voorbij in DuckTales Remastered. Deze remake van de 8-bit Nintendo-klassieker volgt trouw de verhaallijn van het originele spel. Je gaat op zoek naar de vijf legendarische schatten. Zodoende beland je in de Himalaya, de Amazone, Transsylvanië, de Afrikaanse mijnen en zelfs op de maan. Door diamanten te verzamelen kun je allerlei extra`s kopen, zoals concepttekeningen, schetsen en muziek. DuckTales Remastered is behoorlijk prijzig, maar bezorgt je gegarandeerd vele uurtjes gameplezier.

Download DuckTales Remastered in Google Play (11,12 euro)

5. Tomb Raider I

Tomb-Raider

Tomb Raider maakt een comeback, ditmaal op Android. De rondborstige en tot de tanden toe bewapende Lara Croft gaat op zoek naar drie fragmenten die tezamen een relikwie vormen om zo een stokje te steken voor de snode plannen van de boosaardige zakenvrouw Jacqueline Natla. De game bevat twee extra hoofdstukken die pas later aan het spel zijn toegevoegd. De ontwikkelaars hebben niets veranderd aan de vormgeving en bediening van deze PC-klassieker. Helaas is de besturing van Lara Croft hierdoor net zo houterig en stroef als in het origineel. Als je van nostalgie en een uitdaging houdt is Tomb Raider I zeker een aanrader.

Download Tomb Raider I in Google Play (0,99 euro)

6. Lara Croft: Relic Run

Lara-Croft

Lara Croft: Relic Run is een zogeheten endless runner. Het doel is om heelhuids een weg te banen langs allerlei obstakels en vijanden. Je springt over ruïnes, glijdt onder halfgesloten deuren door en rent langs muren. Al rennende stuit je op vijanden die je met je pistolen moet uitschakelen. Vergeet ze niet van tijd tot tijd te herladen en te upgraden. Gaandeweg kom je verschillende voertuigen tegen om nieuwe gebieden te verkennen en neem je het op tegen bazen, waaronder de beruchte tyrannosaurus rex. De graphics zien er goed uit en de game biedt meer dan voldoende uitdaging.

Download Lara Croft: Relic Run in Google Play (gratis)

7. Sky Punks

Sky-Punks

Begin april lanceerde Rovio, de maker van Angry Birds, een geheel nieuwe game: Sky Punks. In deze racegame bestuur je een Glidewing over de terreinen van Neo Terra. Net als in andere racespellen moet je proberen zo ver mogelijk zien te komen zonder tegen obstakels op te botsen door te swipen of power-ups te gebruiken. Afhankelijk van de afstand die je aflegt krijg je na afloop sterren toegekend, een principe dat we ook bij Angry Birds tegenkomen. Al racende verzamel je munten, waarmee je je Glidewing upgradet of nieuwe karakters vrijspeelt, en Neo Crystals om je voertuig te repareren. Door de vrolijke kleuren, kinderlijke personages en het beperkte moeilijkheidsniveau zeer geschikt voor de allerjongsten.

Download Sky Punks in Google Play (gratis)

8. Adventures of Poco Eco

Adventures-of-Poco-Eco

Wie Monument Valley heeft gespeeld zal het principe van deze game bekend in de oren klinken. In Adventures of Poco Eco speel je een ontdekkingsreiziger die slechts één doel voor ogen heeft: alle Sounds te vinden die zijn stam heeft verloren. Al zoekende moet je allerlei minipuzzels zien op te lossen om zo een weg te banen door de prachtige landschappen van 12 levels. Al spelende hoor je de muziek van Iamyank, een Hongaarse game-ontwikkelaar en musicus wiens elektronische melodieën je laten zwijmelen. Als je deze game downloadt krijg je gratis en voor niets toegang tot alle tracks op zijn nieuwe album Lost Sounds. Het is jammer dat de puzzels relatief eenvoudig zijn.

Download Adventures of Poco Eco in Google Play (2,20 euro)

Dit artikel is geschreven door Anton Mous.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu