Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Dit zijn de 9 beste Android-games van december – 2015

Wouter Nijsen
31 december 2015, 12:30
6 min leestijd
Dit zijn de 9 beste Android-games van december – 2015

De afgelopen maand  zijn er weer veel nieuwe games voor Android verschenen. Maar welke zijn nou de moeite waard? Je leest het in onze toplijst met de beste Android-games van december.

Lees verder na de advertentie.

Beste Android-games van december 2015

1. Cut the Rope: Magic

cut the rope magic

Cut the Rope: Magic pakt  de basis van Cut the Rope en geeft er een leuke draai aan. Magie staat namelijk centraal in het spel, wat invloed heeft op zowel de puzzels als de presentatie. In de game is het uiteraard weer de bedoeling om het snoepje in de mond van het monstertje Om Nom te krijgen. In Cut the Rope Magic zijn enkele nieuwe personages aanwezig die je helpen om de puzzels te voltooien.

Per level kun je één keer van poppetje wisselen, die allemaal hun eigen krachten hebben. Zo kan het vogeltje een stukje vliegen, waardoor snoepjes die hoger zijn geplaatst alsnog te bereiken zijn. Omdat je maar één keer mag wisselen van personage, moet je goed nadenken wanneer je dit doet.

Download Cut the Rope: Magic in Google Play (gratis)

2. Rayman Adventures

rayman adventures

In tegenstelling tot eerdere Rayman-games is Adventures gratis te downloaden, al is het spel wel voorzien van in-app aankopen. Zo kun je door geld te spenderen gems aanschaffen die je nodig hebt voor nieuwe kostuums of om het spelverloop te versnellen. Gelukkig is het niet (direct) verplicht om geld uit te geven om plezier te beleven aan Raymans laatste avontuur.

In Rayman Adventures is het weer de bedoeling om levels te voltooien door ongeschonden de eindstreep te halen, terwijl je ondertussen muntjes verzamelt, Teensies bevrijdt en geheimen ontdekt. Ook moet je simpele omgevingspuzzels oplossen, vijanden verslaan en goed getimed springen om een optimale score te behalen.

Download Rayman Adventures in Google Play (gratis)

3. Swing Copters 2

swing copters 2

Swing Copters 2 is geen goede game om `s ochtends uit te proberen. De app is zo frustrerend, dat het bijna verslavend is. Je wilt namelijk dat het in ieder geval één keer lukt je poppetje recht omhoog te laten vliegen en de poortjes te laten passeren. Want dat is eigenlijk waar de hele game om draait: een klein groen poppetje met propellers op zijn hoofd juist laten vliegen.

Dit doe je door op het scherm te tikken, waarna je opstijgt. Vervolgens moet je je personage in de lucht houden door heel simpel te blijven tikken. Tik je rechts, dan vliegt `ie precies de andere kant op en vice versa. De eerste vijftig keer vlieg je gegarandeerd tegen obstakels  aan en stort je neer.

Download Swing Copters 2 in Google Play (gratis)

4. Rotatris

Rotatris

De titel Rotatris beschrijft de game direct goed: het is een roterende Tetris. Net als in de inspiratiebron vallen er in deze game blokken in verschillende vormen van boven naar beneden. Door die goed te positioneren bouw je een heel bouwwerk op. Weet je een volledige lijn vol te maken, dan verdwijnt deze. Het doel is om het zo lang mogelijk vol te houden.

Omdat Rotatris zich op een cirkel afspeelt ben je constant aan het ronddraaien om de juiste positie voor het komende vallende blok te vinden. Als je een foutje maakt, blijft er een opening in de cirkel zitten, waardoor de lijn niet verdwijnt. En zoals je in Tetris vaak reikhalzend uitkijkt naar het lange rechte blok om meerdere lijnen tegelijk weg te werken, heeft Rotatris een soortgelijk idee.

Download Rotatris in Google Play (gratis)

5. Snowboard Party 2

snowboard party 2

Snowboard Party 2 doet niet heel veel nieuws, maar ziet er wel net iets mooier uit en is uitgebreider dan zijn voorganger. Het is nog steeds de bedoeling om tijdens het snowboarden allerlei trucs uit te voeren, maar de nieuwe spelmodi zorgen voor meer afwisseling in de gameplay.

Nieuw is de `Time Attack`-modus, waarin je zo snel mogelijk het einde van het level moet behalen. Door tricks uit te voeren krijg je meer snelheid en de checkpoints geven je wat extra tijd. Het is zaak om goed te oefenen, want het spel wordt al snel behoorlijk pittig. Ook is een halfpipe-, big air- en freestyle-modus aanwezig.

Download Snowboard Party 2 in Google Play (2,25 euro)

6. Futurama: Game of Drones

Futurama Game of Drones icon

Futurama draait om een bezorgbedrijf in de verre toekomst en in Game of Drones besluit Professor Farnsworth dat het tijd wordt om met drones te werken om de bezorgingen te doen. Die  kunnen niet direct zelf de weg vinden, dus moet de speler hulp bieden. Dit resulteert in een match-4-game, waarin je minimaal vier drones met elkaar moet verbinden.

Match je meer dan vier drones, dan speel je speciale drones vrij waarmee je bijvoorbeeld direct een volledige lijn weg kunt spelen of alle drones van een bepaalde kleur verwijdert. Soms vecht je tegen een vijand, waardoor je aanvaldrones moet matchen om schade te doen.

Download Futurama: Game of Drones in Google Play (gratis)

7. Digfender

digfender-icon

In Digfender moet je een einde moet maken aan het kwaad dat zich onder een groot kasteel bevindt. Het spel speelt zich onder de grond af en het is de bedoeling dat je vijanden verslaat met torens en andere wapens die je neerzet. Net als in andere tower defense games lopen de vijanden automatisch van punt A naar B en moet jij voorkomen dat ze hun eindbestemming bereiken.

Op het scherm zie je diverse plekken waar je je torens kunt neerzetten. Daarbij is het zaak om goed na te denken: wil je bijvoorbeeld een zwaar kanon direct aan het begin van het level plaatsen of heb je liever meerdere wapens om meerdere vijanden tegelijk uit de weg te ruimen?

Download Digfender in Google Play (gratis)

8. A Good Snowman

a good snowman

In A Good Snowman kruip je in de huid van een klein, zwart monstertje dat niets liever doet dan sneeuwpoppen bouwen. Dat doet hij echter in kleine tuintjes waar nauwelijks sneeuw ligt, waardoor het flink puzzelen is om toch het gewenste resultaat te krijgen. De game presenteert je in elk level met een tuintje en drie of meer sneeuwballen die je moet rollen en opstapelen om een pop te bouwen.

Ook moet je zorgen dat de onderste bal groter is dan de middelste en bovenste én rekening houden met de obstakels in elk level. Dit wordt logischerwijs lastiger naarmate je in de game vordert.

Download A Good Snowman in Google Play (5,05 euro)

9. The Beggar’s Ride

beggarride-icon

In The Beggar`s Ride vindt een oude man op een avond een mysterieus masker. Het blijkt een sleutel te zijn naar een andere wereld en vanuit hier start het avontuur. In de basis is The Beggar`s Ride een platformgame met puzzelelementen. Terwijl je door de omgevingen loopt en springt, moet je raadsels oplossen en gouden steentjes verzamelen.

Tof is dat je de omgevingen kunt manipuleren om puzzels op te lossen. Dat zorgt voor wat extra diepgang en maakt de game uitdagender. The Beggar`s Ride kenmerkt zich verder door de prachtige graphics en soundtrack en ook het verhaal is de moeite waard.

Download The Beggar’s Ride in Google Play (3,99 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu