De 7 beste widgets en tips voor je Android

De Play Store bevat duizenden widgets waarmee je de functionaliteit van je Android-toestel uitbreidt. Zo heb je widgets die het weer of nieuws tonen, maar ook widgets die informatie bieden met betrekking tot je agenda, files of nieuwe apps en liedjes. In dit artikel zetten we uiteen welke Android widgets de moeite waard zijn!

Elk mobiel besturingssysteem heeft zo zijn voordelen, en een van de belangrijkste features van Android is de mogelijkheid om één of meerdere homescreens uit te rustig met widgets. Deze informatieblokken, die beschikbaar zijn in allerlei soorten en maten, tonen actuele informatie en zijn vaak in grote mate aanpasbaar.

Android widgets instellen

Hieronder lichten we de beste Android widgets van dit moment uit, maar zoek je liever zelf in het grote aanbod, dan kan dat natuurlijk. Start de Play Store, tik op het vergrootglas rechtsboven en gebruik ‘widget’ als zoekwoord. Vervolgens krijg je een lange lijst met beschikbare widgets.

Android widgets download

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Heb je een widget gedownload en wil je hem installeren, ga dan naar een van de homescreens en houd je vinger op het scherm voor een snelmenu. Hierin kun je kiezen voor de desbetreffende widget en deze verslepen naar het juiste startscherm.

Bij sommige telefoons moet je in het applicatieoverzicht naar rechts vegen om de beschikbare widgets te zien en te verslepen. Ben je niet tevreden over je keuze, houd dan je vinger op de desbetreffende widget en versleep hem naar de prullenbak boven of onder in beeld.

De beste Android widgets op een rijtje

In de meeste gevallen bevat je toestel standaard al een aantal klok-, e-mail en social media-widgets. Vaak voldoen die echter niet aan de eisen en daarom hebben we een selectie gemaakt van Android widgets die je smartphone of tablet nóg functioneler maken. De meesten zijn gratis te downloaden, maar vereisen hier en daar in-app aankopen om alle features te gebruiken. Wel werken de widgets vrijwel allemaal met alle Android-versies.

1. DashClock Widget

DashclockDashClock is een handige alles-in-één widget die het weer op jouw locatie toont en laat zien of je gemiste oproepen of ongelezen berichten hebt ontvangen. Het design van de widget is super simpel, maar daardoor wel prettig voor de ogen. DashClock kan ook geplaatst worden op het vergrendelingsscherm van je Android en heeft de optie om het eerstvolgende alarm te tonen. Met 1,6MB is het daarnaast een hele kleine download, die bovendien gratis is.

Download DashClock Widget in Google Play (gratis)

2. GO Calendar Widget

Go LauncherHet GO Launcher Dev Team maakt diverse handige widgets, waarvan de GO Calendar Widget een van de beste is. Deze volledig aanpasbare widget toont jouw agenda en al je aankomende afspraken op een van je homescreens, zodat je inzicht hebt in wat er allemaal staat te gebeuren. Wees altijd op de hoogte van belangrijke meetings, feestdagen en verjaardagen van vrienden en familie. GO Calendar Widget is onmisbaar voor iedereen met een druk (sociaal) leven.

Download GO Calendar Widget in Google Play (gratis)

3. Falcon Widget (for Twitter)

Falcon Android widgetFalcon is een krachtige Twitter-widget die jouw actuele tijdslijn op je homescreen toont. Naast de standaardtaken als tweeten, replyen, retweeten en het bekijken van je directe berichten en favorieten, kun je ook alle links, foto`s en video`s direct in de widget bekijken zonder dat de browser opgestart hoeft te worden. De widget bestaat uit vier verschillende formaten, ondersteunt vier thema`s en je kunt zelf de kleur van de tekst instellen, waardoor je Falcon for Twitter naar eigen wens aan kunt passen.

Download Falcon for Twitter in Google Play (gratis)

4. Beautiful Widgets Pro

Beautiful widgetsAls je van widgets houdt of gewoon je toestel een andere look wilt geven, is Beautiful Widgets absoluut een aanrader. De app staat niet voor niets al een zeer lange tijd in de lijst van meest populaire betaalde apps. De app bevat diverse fraaie klokken met of zonder weersvoorspelling in alle vormen en maten. De widgets zijn interactief en volledig aanpasbaar met thema’s. Daarnaast kun je meerdere locaties – waaronder je eigen stad of dorp – instellen zodat je op hoogte wordt gehouden over het weer.

Download Beautiful Widgets in Google Play (€2,39)

5. Hangouts Widget

Hangouts widgetHangouts is dé online berichtendienst van Google. Naast online berichten, emoji`s, foto`s, video`s, je locatie en zelfs bewegende GIF-bestanden ondersteunt de app ook sms`jes. En toch heeft zo`n uitgebreide app geen officiële widget van Google, waarmee je Hangouts snel en gemakkelijk kunt bereiken. Daar brengt Hangouts Widget verandering in. Hoewel de app geen lockscreen-widget biedt (maar die komt er wel, volgens de ontwikkelaar), is een widget voor al je recente gesprekken en berichtjes erg handig. Hangouts Widget toont al je recente gesprekken en biedt een knop om snel een bericht naar een contactpersoon te sturen.

Download Hangouts Widget in Google Play (gratis)

6. Slider Widget

Slider Android widgetSlider Widget is een minimalistische widget die weinig van je Android-toestel vergt en direct vanuit je homescreen toegang geeft tot veelgebruikte functies. De widget biedt knoppen om snel het muziekvolume aan te passen, alsmede het volume van je wekker en inkomende oproepen. Daarnaast kun je gemakkelijk de schermhelderheid aanpassen, voor als er bijvoorbeeld veel zonlicht op je display schijnt of als je juist het licht wilt dimmen als je ‘s avonds berichten leest. Simpel, maar doeltreffend dus.

→  Download Slider Widget in Google Play (gratis)

7. Evernote Widget

Android widgetEvernote is een handige gratis app om allerhande notities vast te leggen en te delen met anderen. Je kunt met de app tekst en foto’s opslaan, takenlijsten aanmaken en aantekeningen maken, zodat je geen papier meer nodig hebt. De Evernote Widget is een handige uitbreiding op de app en biedt snelle toegang tot de basisfuncties ervan. Zo zie je in één oogopslag je notities en kun je snel tekst- of audionotaties aanmaken.

Download Evernote Widget in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.