Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Dit zijn de 7 beste bèta-apps in de Play Store

Erwin Vogelaar
8 september 2016, 20:30
4 min leestijd
Dit zijn de 7 beste bèta-apps in de Play Store

Google laat je tegenwoordig ook apps downloaden die nog niet af zijn. Zo ben je er als eerste bij om nieuwe dingen te proberen. We zetten enkele van de beste bèta-apps op een rij.

Lees verder na de advertentie.

Beste vroegtijdige toegang-apps

Google doet zijn best om het installeren en gebruiken van bèta-apps steeds makkelijker te maken. Er is nu ook een ‘vroegtijdige toegang’-onderdeel toegevoegd aan de Play Store. Hier worden alle apps die nog in ontwikkeling zijn, maar nu al wel aangeboden worden, op een rij gezet. Deze sectie vind je door in de Play Store naar ‘Apps en Games’ te gaan en dan in de bovenstaande donkergroene ballonnetjes met ‘populairste items’, ‘games’ en ‘categorieën’ te kiezen voor ‘vroegtijdige toegang’.

Niet elke ontwikkelaar kan zomaar van deze sectie gebruikmaken, omdat de apps handmatig uitgekozen worden. Voorheen was het niet mogelijk voor app-makers om zich hiervoor aan te melden, maar sinds begin deze maand wel. Dus verwacht binnenkort meer apps. Een kleine waarschuwing: het gaat in deze lijst dus om apps die nog in ontwikkeling zijn. Bij het installeren van deze apps accepteer je dus ook een klein risico dat er nog functies niet optimaal werken.

1. Zyptonite P2P Chat

beste vroegtijdige toegang-apps

Terwijl Google nu hoge ogen gooit met videobel-app Duo en binnenkort berichten-app Allo lanceert, kun je nu ook aan de slag met Zyptonite. Deze app combineert een berichten-app met een videobel-app, met de nadruk op privacy en kwaliteit. Het gaat in dit geval om een volledig gedecentraliseerd peer-to-peer platform.

De nadruk in Zyptonite ligt op hoge kwaliteit video en audio zonder netwerkproblemen zoals lag en lagere kwaliteit, omdat er niet gebruik wordt gemaakt van servers. Vroege adopters van de app krijgen gratis toegang. Dus door de app nu te downloaden kun je een gratis account maken. Gesprekspartners in de bèta-app vinden is echter uiteraard nog erg lastig.

Download Zyptonite P2P Chat in Google Play (gratis)

2. Ava – 24/7 Accessibility

beste vroegtijdige toegang-apps

Ava is een app speciaal gemaakt voor doven en slechthorenden, om ze te helpen deel te nemen aan groepsgesprekken in het echte leven.

De app verbindt smartphones in een kamer om een transcript te tonen van het gesprek dat gevoerd wordt, met verschillende kleuren voor de verschillende gesprekspartners.

Download Ava in Google Play (gratis)

3. Anchor

beste vroegtijdige toegang-apps

Anchor is een sociaal netwerk voor audio. In de app kun je direct op play drukken waarna je een introductie van de app krijgt. Voor je het weet heb je een account aangemaakt en staat je eerste audioblog online.

Deze audioblogs worden ‘waves’ genoemd en duren maximaal twee minuten. Dat is wel een groot verschil met een podcast dus, die veel langer duren. Door dit korte formaat word je gedwongen om je gedachtes exact te formuleren. Ook kost het minder tijd voor anderen om daadwerkelijk te luisteren, waardoor de drempel lager ligt.

Download Anchor in Google Play (gratis)

4. Readfeed

beste vroegtijdige toegang-apps

Readfeed is een online boekenclub, vergelijkbaar met bijvoorbeeld Goodreads. In de app kun je aangeven wat je leest en hoever je bent. Uiteraard kun je ook zien wat je vrienden aan het lezen zijn.

De grote kracht van Readfeed vergeleken met Goodreads moet zijn dat je betere aanraders krijgt. Goodreads kijkt op dit moment alleen nog maar naar één boek dat je gelezen hebt en raadt je boeken aan die daar op lijken. De aanraders van Readfeed moeten beter worden als je meer boeken toevoegt en meer mensen volgt. Ook leuk is dat discussie een belangrijk onderdeel is van Readfeed.

Download Readfeed in Google Play (gratis)

5. Artie’s magische potlood

beste vroegtijdige toegang-apps

In deze vrolijke app voor kinderen vindt Artie een magisch potlood. Dit kun je gebruiken door met je vinder over lijnen te tekenen en dingen op te roepen in de wereld.

Teken bijvoorbeeld een vlinder en er verschijnt een vlinder in de wereld. Een huis wordt verwoest door een dinosaurus? Teken gewoon een nieuw huis! Een erg leuk en origineel spelletje voor kinderen.

Download Artie’s magische potlood in Google Play (gratis)

6. BFree

beste vroegtijdige toegang-apps

Betaal je regelmatig met Bitcoin? Dan is deze app handig. Met de app kun je namelijk internationaal betalen zonder extra kosten. Je maakt gebruik van de beste wisselkoersen en je kunt geld tussen je vrienden sturen zonder extra te betalen.

Als je meer transacties uitvoert in de app kun je punten en trophies verdienen zodat je groeit in de Hall of Fame. Met een hogere plaatsing in deze lijst krijg je bij je latere transacties meer beloningen.

Download BFree in Google Play (gratis)

7. Kicktrip

beste vroegtijdige toegang-apps

Kicktrip is een sociale app voor reizigers, waarin je niet alleen nieuwe toffe reisjes kunt ontdekken, maar ook met anderen in gesprek kunt gaan.

Zo kun je bijvoorbeeld aangeven dat je ergens heen gaat en nog een paar vrije plekken over hebt voor anderen om aan te schuiven. Wel zo gezellig.

Download Kicktrip in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu