Met deze 6 Android-apps duik je in Bitcoin en andere cryptovaluta

Thomas Haenen
20 juli 2018, 16:59
4 min leestijd
Met deze 6 Android-apps duik je in Bitcoin en andere cryptovaluta

Bitcoin is waanzinnig gegroeid dit jaar, en ook andere zogenaamde cryptovaluta groeien hard. Met deze Bitcoin-apps voor Android kun je zelf cryptocurrency kopen en de Bitcoin-koers bekijken.

De 6 beste Bitcoin-apps voor Android

Bitcoin en andere cryptovaluta ogen soms haast ondoorgrondelijk, maar eigenlijk is het best simpel om zelf in te stappen. Zo kun je op je Android-smartphone de koers bijhouden en zelfs cryptovaluta bijkopen. Ook kun je met enkele apps al betalingen uitvoeren en versturen naar vrienden.

Pas wel op: de waarde van cryptovaluta is ontzettend wisselvallig. Zo is de waarde van Bitcoin als je naar heel 2017 kijkt bijna vertienvoudigd, maar kan er ook in één dag tien procent van de waarde verdampen. Net als met andere beleggingen is het verstandig om niet gelijk al je geld te investeren.

Veel van onderstaande apps zijn daarom gelijk een goede gelegenheid om even te ‘oefenen’ met investeringen. Veel wallets worden namelijk niet gekoppeld aan je echte cryptovaluta, maar je vult handmatig in welke investeringen je hebt gedaan. Vul je een fictief portfolio in, dan zie je direct hoeveel die investeringen stijgen of dalen. Heb je genoeg zelfvertrouwen opgebouwd, dan kun je vervolgens écht gaan investeren. Met deze zes beste bitcoin-apps voor Android-apps kun je aan de slag.

Lees verder na de advertentie.

Blockfolio

De koers van Bitcoin kan razendsnel veranderen. Heb je veel geinvesteerd, dan kun je in slechts enkele minuten duizenden euro’s winnen of verliezen. Met de Blockfolio blijf je altijd op de hoogte van de allerlaatste koersen. De app laat je niet alleen de koers van Bitcoin zien, maar houdt ook meer dan tweeduizend andere cryptovaluta voor je bij, van Ethereum tot Dogecoin. En omdat de koers nogal kan verschillen van partij tot partij, kun je de koeren van meer dan dertig verschillende ‘virtuele beurzen’ checken.

Bovendien kun je behoorlijk de diepte ingaan met Blockfolio. Bekijk bijvoorbeeld het laatste nieuws rondom Bitcoin, of check de orderbooks om te zien wat de vraag en het aanbod voor verschillende prijzen zijn. Of stel notificaties in, waarmee je automatisch gewaarschuwd wordt als de prijs tot een zeker niveau stijgt of daalt.

Download Blockfolio in Google Play (gratis)

BitCoin Checker

Laat je door de naam niet verwarren: met Bitcoin Checker kun je de prijzen van vrijwel alle cryptovaluta vergelijken, van Ethereum tot Litecoin. Extra fratsen ontbreken bovendien, waardoor de app erg makkelijk in gebruik is. Je kunt een alarm instellen voor bepaalde prijspunten, maar daar blijft het ook bij. Dat houdt de app overzichtelijk en simpel.

Download Bitcoin Checker in Google Play (gratis)

Bitcoin Ticker Widget

Ben je zo druk bezig met je Bitcoin dat je niet eens tijd hebt om een app te openen, dan is er de Bitcoin Ticker Widget. Met deze app plaats je een widget met de huidige bitcoin-koers op je homescreen. Andere cryptovaluta worden overigens ook ondersteund, zodat je je hele scherm met verschillende widgets kunt vullen. Het design van de app oogt wat verouderd, maar de functionaliteit is nog goed in orde.

Download Bitcoin Ticker Widget in Google Play (gratis)

Coinbase Bitcoin Wallet

Leuk, al die apps om de koers van Bitcoin bij te houden, maar wat als je nou werkelijk wil investeren? Dan kun je terecht bij de Bitcoin Wallet van Coinbase, een van de meest betrouwbare namen op het gebied van cryptovaluta. In deze app kun je je privésleutel met Bitcoin importeren, om vervolgens meer te kopen of verkopen. Je kunt via deze app ook anderen betalen of betalingen ontvangen, via bijvoorbeeld nfc of QR-codes. Koppel de app aan je bankrekening om op ieder moment meer Bitcoin te bestellen.

Download de Coinbase Bitcoin Wallet in Google Play (gratis)

Mycelium

‘Bitcoin wallets’ zijn er genoeg voor Android, en vrijwel allemaal doen ze ongeveer hetzelfde. Ben je ontevreden met Coinbase, dan kun je voor Mycelium kiezen. De app is wat minder mooi, maar biedt dezelfde functinaliteit. Beheer je Bitcoin en andere cryptovaluta met de app, of verstuur en ontvang betalingen naar vrienden en bedrijven. De app maakt het tevens relatief makkelijk om een back-up te maken van je privésleutel. Verstandig, want verlies je die dan ben je al je geld kwijt.

Download Mycelium in Google Play (gratis)

Bitcoin Billionaire

Ben je nog niet klaar om mee te gaan in de hype? Of heb je flink verloren op al je investeringen? Beproef dan je geluk in Bitcoin Billionaire. Het is een zogenaamde ‘idle clicker’, een game waarin je moet eindeloos moet blijven tikken om geld te verdienen. Dat levert je helaas geen echte Bitcoin op, maar als je maar genoeg upgrades blijft kopen verander je je virtuele kantoor wel in een heuse villa. Je bent er waarschijnlijk flink wat uren zoet mee, en loopt een stuk minder risico dan met echte Bitcoin.

Download Bitcoin Billionaire in Google Play (gratis)

Bitcoin minen met je smartphone?

Er zijn ook verschillende apps om bitcoins te ‘minen’ op je smartphone. Dan wordt de rekenkracht van je toestel gebruikt om op de achtergrond meer bitcoins te vergaren. Helaas is er tegenwoordig zoveel rekenkracht vereist voor nieuwe bitcoins, dat je met je smartphone nog geen virtuele deuk in een pakje bitcoin-boter slaat. Op jaarbasis verzamel je waarschijnlijk hooguit een enkele euro, terwijl je accu er wel een stuk sneller leeg door gaat. Die ‘winst’ raak je dus aan stroomkosten alweer kwijt.

Lees het laatste nieuws over Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Adventskalender