De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

De 17 beste communicatie-apps voor Android

Redactie
5 mei 2014, 14:42
9 min leestijd
De 17 beste communicatie-apps voor Android

In dit artikel lichten we de beste communicatie apps voor je Android-toestel uit die momenteel zijn te vinden in Google Play. We leggen daarbij vooral nadruk op applicaties die voor Nederlandse gebruikers interessant zijn.

Lees verder na de advertentie.

1. WhatsApp

whatsapp

Met WhatsApp kun je onbeperkt berichten versturen naar en met andere WhatsApp-gebruikers. Dit werkt op dezelfde manier als sms’en, maar WhatsApp biedt meer mogelijkheden. Naast tekstberichtjes kun je ook foto’s, audio en video versturen. Whatsapp is niet alleen beschikbaar voor Android, maar kan ook worden geïnstalleerd op de iPhone, BlackBerry en Symbian Nokia-telefoons. Als je de app installeert, zie je automatisch welke van je contacten WhatsApp op hun telefoon hebben staan. Een ander sterk punt van Whatsapp is dat je ook met complete groepen kunt chatten – handig als je wilt afspreken wat je met je vrienden dit weekend gaat doen! Sinds 2013 heeft WhatsApp een compleet nieuwe interface die meer in lijn is met het Holo-design van Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). Lees alles over WhatsApp voor Android, met handige tips & trucs.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

2. Gmail

gmail.jpg

Als je een Android-toestel in je bezit hebt, moet je eigenlijk ook een Gmail-account gebruiken. De maildienst van Google is ronduit geweldig en werkt ontzettend goed met de app samen. Je kunt meerdere accounts beheren, snel mails opstellen, bijlagen toevoegen, je labels organiseren en nog veel meer. Sinds Android 4.0 wordt Gmail veelvuldig geüpdatet en van nieuwe functies voorzien, waardoor de app steeds mooier oogt en beter werkt. Gmail is daarmee één van de beste Android-apps.

Download Gmail in Google Play (gratis)

3. Hangouts

hangouts

Hangouts vervangt de oude Talk-app van Google Talk en brengt een geheel nieuw design en enkele nieuwe functies. Hangouts wordt de nieuwe universele online berichtendienst van Google waarmee je berichten, foto`s en emoticons kunt versturen en videogesprekken kunt voeren.

Download Hangouts in Google Play (gratis)

4. Snapchat

snapchat3

Met de zogeheten ‘sexting-app’ Snapchat kunnen gebruikers foto`s naar elkaar sturen die na een korte periode verdwijnen. Op de foto`s zijn teksten te schrijven en gebruikers hebben ook de mogelijkheid om op de geschoten foto te tekenen. Nadat de foto klaar is, kan deze naar een contactpersoon worden verstuurd. mdat de afbeeldingen vaak maar enkele seconden te bekijken zijn, wordt de app veelal gebruikt voor sexting: het versturen van pikante foto`s naar bekende of onbekende personen. Het is echter wel mogelijk om een screenshot te maken op het moment dat je de betreffende foto ontvangt, waardoor Snapchat-gebruikers worden gewaarschuwd om op eigen risico`s dergelijke foto`s te versturen. Lees meer over Snapchat.

Download Snapchat in Google Play (gratis)

5. Telegram

telegram1

De Telegram Android-app is sinds de overname van WhatsApp door Facebook enorm populair geworden. De online berichtendienst Telegram is eigendom van de Russische Facebook, en volledig beveiligd door middel van encryptie. Zo zijn de berichten standaard beveiligd, maar is het ook mogelijk om een `geheim gesprek` te starten waarbij berichten enkel door een specifieke code per toestel kan worden ontgrendeld. Ofwel: je kan veilig chatten en alleen de ontvanger kan met dat specifieke toestel de berichten bekijken. Ook zijn er handige apps voor je pc, laptop of tablet beschikbaar. Lees meer over de Telegram Android-app.

Download Telegram in Google Play (gratis)

6. Skype

skype

Met Skype kun je goedkoop bellen via WiFi of het datanetwerk van je provider (Voice over IP). Je kunt naar andere Skype-gebruikers bellen via Wi-Fi of 3G en naar vaste en mobiele nummers voor een laag tarief. Het is ook mogelijk om te chatten met andere gebruikers en tijdens deze chats foto’s, video’s en bestanden naar de ander te sturen. De app laat je ook videobellen, mocht je een camera aan de voorkant van je toestel hebben.

Download Skype in Google Play (gratis)

7. Viber

viber

De beste omschrijving voor Viber is dat het een soort van WhatsApp is voor telefoongesprekken. Je kunt andere gebruikers gratis bellen, mits hij de applicatie heeft geinstalleerd. Je kunt met behulp van jouw telefoonboek zien of dat zo is. Naast bellen kun je ook gratis tekstberichtjes versturen.

Ook gevoerde tekstgesprekken zijn te lezen in de Viber-app. De applicatie werkt over 3G en Wi-Fi.

Download Viber in Google Play (gratis)

8. CloudMagic

cloudmagic2

De CloudMagic Android-app biedt een universele inbox voor al je e-mail-accounts, en dat is een feature die velen heel belangrijk vinden. Daarnaast is het mogelijk om herinneringen voor e-mails in te stellen en kun je door middel van swipen verschillende acties uitvoeren.

De app houdt vast aan het Holo-design dat met Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) is geïntroduceerd en is daarmee gemakkelijk te bedienen. De interface lijkt daarbij grotendeels op Gmail, waardoor velen al aan het design gewend zijn.

Gebruikers kunnen e-mails archiveren, verwijderen, naar folders en labels verplaatsen en e-mails in een conversatieweergave weergeven. De CloudMagic Android-app is ook offline beschikbaar, kan met een code worden vergrendeld en ondersteunt ook push-notificaties.

Download CloudMagic in Google Play (gratis)

9. Facebook Messenger

Nieuwe Facebook Messenger

Facebook Messenger is de chat-app van Facebook die samenwerkt met de officiële Facebook-app. Met de app kun je gebruikmaken van de geinige chatheads: een soort kleine ronde avatars die overal op het scherm verschijnen, je naar eigen wens kunt verplaatsen en altijd snel kunt openen om met contactpersonen te chatten. Daarnaast is het mogelijk om met de app gratis contactpersonen te bellen, foto`s te versturen en je locatie te delen. Als je veel van Facebook-chat gebruikmaakt, is het heel handig om Facebook Messenger te installeren. Lees meer over Facebook voor Android, met handige tips & trucs.

Download Facebook Messenger in Google Play (gratis)

10. BlackBerry Messenger

bbm.jpg

BlackBerry Messenger is een online berichtendienst die te allen tijde verbonden is, zodat je direct berichten ontvangt. De app stelt je in staat om te chatten, multimedia te delen en groepsgesprekken met 30 personen te voeren. De download voor Android is 13MB groot en is geoptimaliseerd voor apparaten met Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) of hoger. Daarnaast is BBM beschikbaar op iOS en BlackBerry en is het als Android-gebruiker mogelijk om met deze platforms te communiceren.

Download BlackBerry Messenger in Google Play (gratis)

11. ChatON

chaton.jpg

ChatOn laat zich het beste omschrijven als WhatsApp maar dan gemaakt door Samsung. Net als bij het populaire WhatsApp werkt de applicatie op meerdere mobiele platformen, hoewel de iOS- en BlackBerry-versies binnenkort zullen volgen. Naast Android is de berichtenapp al wel te downloaden op Bada-telefoons. De Samsung ChatON app ziet er bijzonder kleurig uit en heeft een geheel eigen karakter. Naast het versturen van berichten is het ook mogelijk om foto`s en video`s met je ChatON-vrienden te delen. Je kunt je tekstberichten ook opfleuren met een uitgebreid aanbod aan emoticons. Groepschat behoort ook tot de mogelijkheden.

Download ChatON in Google Play (gratis)

12. ChompSMS

chompsms.jpg

ChompSMS lijkt in veel opzichten op Handcent SMS. ook hier worden de sms-berichten in praatballonnen getoond. Bij ChompSMS is de weergave afgekeken van de iPhone. De meningen welke van de twee nu beter is, zijn verdeeld. Wil je de advertenties niet zien, dan heb je ook de mogelijkheid om de donatieversie te kopen. ChompSMS bevat ook een widget en de mogelijkheid om via het ChompSMS-netwerk berichten te versturen. Daarmee ben je vaak goedkoper uit dan wanneer je vanuit het buitenland sms-berichten op de gebruikelijke wijze stuurt.

Download ChompSMS in Google Play (gratis)

13. EvolveSMS

evolvesms1

De sms-app EvolveSMS beschikt over volledige multimedia-ondersteuning voor het verzenden van foto`s, video`s, audiobestanden, contacten, gif-bestanden en ook jouw locatie. Ook is er de mogelijkheid om groepen te sms`en, widgets aan je homescreen toe te voegen, een wachtwoord voor extra beveiliging aan te maken en de notificaties geheel naar eigen wens in te stellen.

Verder kun je middels swipen berichten archiveren of in één keer een batch archiveren door vele berichten aan te klikken, en is het mogelijk om alle emoji`s van Android te gebruiken. Gebruikers hebben ook de mogelijkheid om een in-app-aankoop van 1,50 dollar te doen om extra features te krijgen. Hier vallen onder andere meer thema`s, Facebook en Google+ integratie voor foto`s, nachtmodus en verschillende sms-layouts onder.

Download EvolveSMS in Google Play (gratis)

14. Handcent SMS

handcentsms

Met Handcent SMS krijg je een gratis sms-tool voor Android in handen. Met deze applicatie heb je de mogelijkheid om T9 te gebruiken voor tekstinvoer, zodat je makkelijk met één hand kunt sms’en. Handcent SMS is in portret- en landschapsweergave te gebruiken, ondersteunt ook unicode en je kunt een voorgedefinieerde sms-handtekening achter je berichten zetten. Gratis te installeren vanuit de Android Market (al meer dan 250.000 gebruiker gingen je voor).

Download Handcent SMS in Google Play (gratis)

15. Outlook.com

outlook

Outlook gaat onder andere Hotmail- en Live-adressen vervangen en de nieuwe website is helemaal in de stijl van Windows 8. De Android-app doet in de basis veel goed: je kunt e-mails versturen, via push ontvangen, je kalender en folders synchroniseren, bijlagen bekijken en meerdere Outlook-accounts gebruiken.

Download Outlook.com in Google Play (gratis)

16. SolMail

solmail1

SolMail voegt al je e-mailaccounts toe in één app, die allen via het menu aan de linker zijkant zijn te bereiken. Ook is er een unified inbox aanwezig die de e-mails van alle accounts gebundeld toont. Ontvangen e-mail worden gefilterd op basis van of een e-mail ongelezen, als favoriet gemarkeerd of naar jou verstuurd is, of als het bericht een bijlage bevat. Ook kun je tijdens het lezen van een e-mail middens een swipe-beweging naar een volgende e-mail gaan.

De e-mail-app ondersteunt ook de swipe-beweging voor het archiveren of verwijderen van e-mails. Je kunt zelf instellen welke actie de betreffende swipe-beweging moet uitvoeren. Verder kunnen gebruikers van SolMail een signature en stickers aan hun e-mails toevoegen, en het lettertype dat gebruikt wordt voor e-mails veranderen.

Download SolMail in Google Play (gratis)

17. Vodafone Message+

vodafoneplus1

De Vodafone Message+ Android-app is een WhatsApp-concurrent die gebruikers de mogelijkheid geeft om berichten, foto`s, video`s, audioclips, locaties en nog veel meer te verzenden. Eigenlijk biedt Vodafone Message+ daarmee dezelfde functionaliteiten als WhatsApp, maar de app is alleen beschikbaar voor Vodafone-klanten. Dat kan voor velen een obstakel vormen, maar de interface van de app is met zijn aantrekkelijke design wel een groot pluspunt.

Net als WhatsApp biedt de Vodafone Message+ Android-app ook een algemene contactenlijst. Het is niet noodzakelijk dat de ontvanger ook over de app beschikt. De berichten die je dan verstuurt, worden vervolgens als sms of mms afgeleverd. Daarnaast zijn er een reeks emoticons en emoji`s beschikbaar om emoties te uiten (en voor de phun).

Download Vodafone Messenger+ in Google Play (gratis)

Tip ons!

Ook een handige app gezien die nog niet in dit lijstje staat? Tip ons via het contactformulier!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu