5 Android-apps die je dagelijkse maaltijden opfleuren

Jarno Stinissen
25 maart 2016, 16:45
3 min leestijd
5 Android-apps die je dagelijkse maaltijden opfleuren

Eten en drinken zijn naast dagelijkse bezigheden vooral tijdrovend. Ook is het vaak enorm moeilijk om een originele maaltijd te denken. We zetten vijf apps op een rijtje waarmee je je eet- en drinkroutine opvrolijkt.  

Lees verder na de advertentie.

allrecipes dinner spinner

1. Allrecipes Dinner Spinner

Voor een goede maaltijd heb je natuurlijk een goed recept nodig. De Allrecipes-app heeft allerlei soorten recepten in huis om aan jouw behoeften te voldoen. Allrecipes wordt dagelijks voorzien van nieuwe eetrecepten door de community, die uit maar liefst 11 miljoen doe-het-zelf-koks bestaat.

De recepten worden beoordeeld door de community, waardoor je al snel weet of een recept de moeite waard is om te proberen. Ook handig  is dat je kunt zien welke maaltijden goedkoop zijn om te maken.

Download Allrecipes Dinner Spinner in Google Play (gratis)

thuisbezorgd

2. Thuisbezorgd.nl

Ben je niet zo’n doe-het-zelver, dan raden we de Thuisbezorgd-app aan. Met meer dan 5500 aangesloten restaurants zit er altijd wel iets tussen wat in de smaak valt. Van sushi tot salade, van burgers tot Indiaas of Chinees eten.

Wanneer een bestelling goed bevalt, kun je het adres van de eettent opslaan in je favorieten. Zo weet je de volgende dag meteen wat je voor eten in huis wilt halen! Het betalen gaat via iDEAL, creditcard of PayPal.

Download de Thuisbezorgd-app in Google Play (gratis)

Foodie

3. Foodie

“Maar wat heb je aan eten zonder dat je vrienden het weten?” Wanneer deze gedachte als eerste in je opkomt bij het lezen van dit artikel, dan is Foodie de app voor jou. De app is specifiek gericht op het fotograferen van jouw maaltijden om deze vervolgens met anderen te delen.

Foodie geeft je de beschikking over ruim twintig speciale filters. Hiermee creëer je bijvoorbeeld gemakkelijk een scherptediepte-effect of vervaag je bepaalde onderdelen van de foto, waardoor je maaltijden er nog lekkerder uitzien.  Daarnaast heeft Foodie een zogeheten `flat lay`-functie, die laat zien of je je Android-toestel goed boven het eten hebt gepositioneerd.

Download Foodie in Google Play (gratis)

Untappd

4. Untappd

Nadat je buik bijna ontploft door al het eten, is het tijd om de mond te spoelen met een lekker drankje. Voor de sociale drinkers onder ons is Untappd onmisbaar. Via Untappd kun je een eigen lijst samenstellen en meteen zien welke biertjes in de smaak vallen bij je vrienden.

Daarnaast verdien je badges, door bepaalde bieren op verschillende tijdstippen te drinken. Zo krijg je bijvoorbeeld de ‘Belgian Holiday’-badge als je vaak geniet van pils dat afkomstig is uit België. Handig is de Nearby-functie, waarmee je ziet welke bieren populair zijn bij jou in de buurt. Het mag duidelijk zijn dat je met Untappd niet  snel uitgedronken bent.

Download Untappd in Google Play (gratis)

vivino

5. Vivino

Ben je meer van de Chardonnay en Merlot, dan moet je Vivino eens proberen. Met deze app  kun je een foto van het etiket van een fles wijn maken, waarna de app het scant en je allerlei interessante informatie geeft over de betreffende fles, inclusief serveertips.

Ook voorziet de app je van advies als je nieuwe wijnsoorten wilt ontdekken. Wanneer je een wijn uitvoerig hebt getest, kun je op Vivino een review plaatsen om de andere 10 miljoen wijnliefhebbers op de hoogte te stellen hoe deze is bevallen.

Download Vivino in Google Play (gratis)

Heb jij nog andere toffe eten en drinken-apps? Laat het ons weten in de comments!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu