Met deze 4 apps ga je een geslaagd Pinkpop tegemoet

Wouter Nijsen
15 juni 2018, 13:53
2 min leestijd
Met deze 4 apps ga je een geslaagd Pinkpop tegemoet

Ga je naar Pinkpop dit weekend? Dan kun je waarschijnlijk wel een aantal goede apps gebruiken om je op het festival voor te bereiden. Deze mag je niet missen!

Lees verder na de advertentie.

1. Pinkpop 2018

Tijdens Pinkpop mag de officiële app van het festival natuurlijk niet op je smartphone ontbreken. Met de app check je het complete programma, en kun je per artiest zien hoe laat en op welk podium ze optreden. Handig zijn de plattegronden, waarmee je de weg vindt op het festivalterrein of de verschillende campings als je blijft overnachten. Verder kun je je favoriete artiesten kiezen en reminders instellen wanneer ze beginnen met spelen. Tot slot kun je vanuit de app direct het Twitter-, Facebook- en Instagram-account van Pinkpop checken.

Download Pinkpop 2018 in Google Play (gratis)

2. Zoek vrienden

Google Maps

Met Google Maps kun je tegenwoordig live je locatie delen, en de locatie van je vrienden volgen. Om de functie te activeren, druk je op de ‘Locatie delen’-knop in het zijmenu van Google Maps. Dan kun je instellen of je locatie continu gedeeld wordt of slechts voor een beperkte periode. Zo kun je aangeven of je locatie bijvoorbeeld maar een half uur openbaar moet zijn, een middagje of zelfs een hele dag.Dat is wel zo handig om elkaar terug te vinden als iedereen naar een ander optreden gaat. Zorg er wel voor dat al je vrienden de functie hebben geactiveerd voordat je naar Pinkpop gaat.

Download Google Maps in Google Play (gratis)

3. Buienalarm

Het blijft waarschijnlijk droog in Landgraaf dit weekend, maar toch is het handig om Buienalarm op je mobiel te hebben. Hiermee ben je als eerste op de hoogte als er een regenbui op komst is, aangezien je direct een notificatie krijgt. Op een radar zie je de actuele weersverwachting, ook wordt in een grafiek weergegeven hoeveel millimeter regen er precies verwacht wordt. In de instellingen van de app kun je aangeven hoe vaak je een melding ontvangt.

Download Buienalarm in Google Play (gratis)

4. Shazam

Waarschijnlijk weet je welke bands en artiesten op Pinkpop 2018 spelen, maar het komt vast voor dat je even niet meer weet hoe een bepaald nummer heet. Dan komt Shazam van pas: tik op de grote blauwe knop en wacht een paar seconden tot het nummer vanzelf in beeld verschijnt. Vervolgens kun je ‘m bewaren in Spotify of een andere muziekdienst. Relatief nieuw is Auto-Shazam, een functie waarmee je de app niet eens hoeft te openen om een nummer op te zoeken. Houd er wel rekening mee dat Shazam dan op de achtergrond meeluistert.

Download Shazam in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu