Met deze 4 apps ga je een geslaagd Pinkpop tegemoet
Wouter Nijsen

Ga je naar Pinkpop dit jaar? Dan kun je waarschijnlijk wel een aantal goede apps gebruiken om je op het festival voor te bereiden. Deze mag je niet missen!

1. Pinkpop 2017

Tijdens Pinkpop mag de officiële app van het festival natuurlijk niet op je smartphone ontbreken. Met de app check je het complete programma, en kun je per artiest zien hoe laat en op welk podium ze optreden. Handig zijn de plattegronden, waarmee je de weg vindt op het festivalterrein of de verschillende campings als je blijft overnachten. Verder kun je je favoriete artiesten kiezen en reminders instellen wanneer ze beginnen met spelen. Tot slot kun je vanuit de app direct het Twitter-, Facebook- en Instagram-account van Pinkpop checken.

Download Pinkpop 2017 in Google Play (gratis)

2. Zoek vrienden

zoek mijn vrienden-apps

In tegenstelling tot iOS heeft Android geen ingebouwde app waarmee je je vrienden kunt vinden. Gelukkig is er met Zoek Vrienden een goed alternatief in de Play Store. Met de applicatie zie je de locatie van je mede-festivalgangers op een kaart, zodat je ze gemakkelijk terugvindt. Tof is dat je ook kunt chatten met Zoek Vrienden, om bijvoorbeeld vlug ergens af te spreken of een foto van je locatie te delen. Zorg er wel voor dat al je vrienden de app hebben geïnstalleerd voordat je naar Pinkpop gaat.

Download Zoek Vrienden in Google Play (gratis)

3. Buienalarm

Hoewel het een warm weekend lijkt te worden, is het handig om Buienalarm op je mobiel te hebben. Hiermee ben je als eerste op de hoogte als er een regenbui op komst is, aangezien je direct een notificatie krijgt. Op een radar zie je de actuele weersverwachting, ook wordt in een grafiek weergegeven hoeveel millimeter regen er precies verwacht wordt. In de instellingen van de app kun je aangeven hoe vaak je een melding ontvangt.

Download Buienalarm in Google Play (gratis)

4. Shazam

Waarschijnlijk weet je welke bands en artiesten op Pinkpop 2017 spelen, maar het komt vast voor dat je even niet meer weet hoe een bepaald nummer heet. Dan komt Shazam van pas: tik op de grote blauwe knop en wacht een paar seconden tot het nummer vanzelf in beeld verschijnt. Vervolgens kun je ‘m bewaren in Spotify of een andere muziekdienst. Relatief nieuw is Auto-Shazam, een functie waarmee je de app niet eens hoeft te openen om een nummer op te zoeken. Houd er wel rekening mee dat Shazam dan op de achtergrond meeluistert.

Download Shazam in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.