De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

De 8 beste financiële apps voor Android

Gijs Ettes
3 juli 2014, 8:45
5 min leestijd
De 8 beste financiële apps voor Android

Hieronder vind je een overzicht van financiële apps voor Android. We leggen daarbij vooral nadruk op financiële apps die voor Nederlandse gebruikers interessant zijn.

Lees verder na de advertentie.

1. ING Bankieren

ing.jpg

ING was vrij laat met het uitbrengen van hun app, maar het wachten wat het meer dan waard. De ING Bankieren-app is één van de mooiste en meest overzichtelijke apps van deze Nederlandse lijst. Je regelt al je geldzaken zonder de vervelende TAN-codes en hebt altijd zicht op je rekeningen. Zowel je betaalrekeningen als je spaarrekeningen zijn beschikbaar en je maakt geld over met een zelf ingestelde pincode. Met deze pincode beveilig je ook de app, zodat niemand toegang tot jouw rekeningen heeft. ING Bankieren bevat tevens een adressenboek.

Download ING Bankieren in Google Play (gratis)

2. Rabo Bankieren

rabo

De Rabobank heeft een applicatie gemaakt waarmee je saldo kunt checken, transacties kunt zien en geld kunt overmaken naar andere rekeningen. Overmaken naar bekenden en naar eigen rekeningen gaat zonder moeite, maar om geld over te maken naar onbekende rekeningen en bij het overmaken van bedragen groter dan 300 euro zul je een random reader met je bankpas moeten hebben. Daardoor is een dubbele beveiliging aangebracht om misbruik van je rekening te voorkomen. Om de app te kunnen gebruiken moet je natuurlijk ook eerst inloggen. Daarna zie je de rekeningen die je via Rabo Mobielbankieren kunt beheren. De app bevat ook een nieuwsfeed over de Rabobank en een lijstje met contactinformatie voor als je toch nog gewoon wilt bellen.

Download Rabo Bankieren in Google Play (gratis)

3. PayPal

paypal

De applicatie van PayPal geeft gebruikers toegang tot alle veelgebruikte functies. Er is een directe integratie met de contactenlijst, zodat je niet iemands nummer of e-mail hoeft te onthouden om geld te sturen. Het overmaken van geld is nu een kwestie van naam uitkiezen, bedrag invullen en klaar. Je kunt een recente historie zien van transacties die je in de voorgaande maanden hebt uitgevoerd. Je kunt van elke valuta zien wat het huidige tegoed is. Om gebruikers gerust te stellen voegt PayPal eraan toe dat de Android-applicatie dezelfde beveiligingstechnologie gebruikt als de website.

Download PayPal in Google Play (gratis)

4. ABN Amro Mobiel Bankieren

abn

Beheer al je geldzaken met de ABN Amro Mobiel Bakieren-app. Je kunt bedragen overmaken, inplannen en je adressenboek beheren. De app bevat zelfs een acceptgiro-scanner, waarmee je al je acceptgiro-rekeningen heel snel kunt verwerken.

Als je een rekening bij ABN AMRO hebt, is deze app een absolute aanrader.

Download ABN AMRO Mobiel Bankieren in Google Play (gratis)

5. Expense Manager

expense manager 3

Expense Manager is een gratis budgetbeheerder voor Android. Dankzij zijn overzichtelijke Holo-uiterlijk en flinke rits aan verschillende functies, is de app wat ons betreft zeker een aanrader. Voor een flink bedrag van €2,50 kun je wel wat extra opties in de app erbij krijgen, maar die aankoopknop lijkt voorlopig nog niks te doen en zonder die investering werkt de app ook meer dan prima, zonder reclames. Expense Manager is een handige tool bij het bijhouden van je uitgaven. Je kunt bijvoorbeeld aparte categorieën aanmaken, die een kleurtje geven, en er een specifiek budget aan koppelen. Zo kun je per dag, week en maand precies bijhouden waar je nog wat te besteden hebt en waar je op moet passen. Lees meer over Expense Manager.

Download Expense Manager in Google Play (gratis)

6. ASN Mobiel Bankieren

asnbankieren

De officiële app van ASN Bank is beschikbaar in de Google Play Store. Met de app kun je onder andere je saldo van je betaal- en spaarrekeningen checken, bij- en afschrijvingen bekijken, gemakkelijk geld overboeken, gebruikmaken van een adresboek en periodieke overboekingen inplannen. Na het downloaden van ASN Mobiel Bankieren registreer je het toestel via de ASN Digipas of met je toegangsnaam en wachtwoord. De app wordt tevens met een persoonlijke pincode beveiligd.

Download ASN Mobiel Bankieren in Google Play (gratis)

7. MyOrder

myorder

MyOrder is een applicatie waarmee je drankjes kunt bestellen en afrekenen. Dat doe je via je Android-telefoon: installeer de app, betaal via SMS Betalen van de Rabobank (ook geschikt voor klanten van andere banken) en binnen een paar minuten staat je drankje op tafel. Je kunt op elk moment weer opstappen, want de rekening is al betaald. De app was al beschikbaar voor de iPhone. Vooraf kies je in welke horecagelegenheid je bent, waarna je een digitale menukaart te zien krijgt. Het accent ligt op drankjes en kleine hapjes, zoals bitterballen. Ook is de app te gebruiken bij een aantal ijswinkels, strandtenten en bioscopen. Het aantal locaties waar je terecht kunt is nog beperkt, maar breidt zich sterk uit. Belangrijk is ook de ondersteuning voor Hyves Betalen, dat door MyOrder wordt afgehandeld.

Download MyOrder in Google Play (gratis)

8. SNS Mobiel Bankieren

SNS Mobiel Bankieren is bedoeld om onderweg je bankzaken te regelen. Je kunt inloggen met de digicode, die je zelf aanmaakt in Mijn SNS. Vervolgens check je het saldo van je betaal-, spaar- en beleggingsrekeningen. De bij- en afschrijvingen zijn meteen te raadplegen. Tot zover is er niet zoveel nieuws ten opzichte van de oude SNS Saldo-app, die vanaf nu wordt uitgefaseerd. Maar met SNS Mobiel Bankieren kun je meer: je kunt overboeken tussen je rekeningen als je een digicode hebt (een combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord). En als je ook nog een SNS Digipas hebt, kun je overboeken naar rekeningnummers van anderen.

Download SNS Mobiel Bankieren in Google Play (gratis)

Tip ons!

Ook een handige app gezien die nog niet in dit lijstje staat? Tip ons via het contactformulier!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu