De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Dit zijn de 5 beste gratis apps voor het maken van gifs

Erwin Vogelaar
6 mei 2019, 15:14
4 min leestijd
Dit zijn de 5 beste gratis apps voor het maken van gifs

Gifs zijn enorm populair en tof, maar waarom zou je altijd afhankelijk moeten zijn van wat anderen gemaakt hebben? Dit zijn de beste gif-apps voor Android om zelf animaties te maken en delen.

Lees verder na de advertentie.

De beste gif-apps voor Android

Gifs zijn leuk, daar zijn we het inmiddels wel over eens. Lees bijvoorbeeld onze lofzang voor de reactiegif van een tijdje geleden. Bij het zoeken naar gifs ben je echter afhankelijk van wat anderen hebben gemaakt. Hierdoor kan de zoektocht lang duren totdat je die ene gif vindt waarmee je jouw emotie kunt communiceren.

Gelukkig is zelf een gif maken heel makkelijk. Er staan echter een hoop slechte apps in de Play Store met lelijke gifs als resultaat. Daar zit niemand op te wachten en daarom zetten we de beste gratis gif-apps voor Android op een rijtje.

1. Giphy Cam

Het kan ook niet anders: Giphy, de bekendste database voor bewegende plaatjes, heeft de beste Android-app voor het maken van gifs. Het gaat om de app Giphy Cam. De app gebruikt de camera’s van je toestel om korte video’s op te nemen, waarna er gifs van worden gemaakt.

Dit kan door de opnameknop ingedrukt te houden, waardoor de app een soepele gif maakt. Of je drukt de opnameknop éénmalig in, en de app gebruikt de burstmodus om losse foto’s te schieten en daar een animatie van te maken.

beste gif-apps

Vooral leuk is dat je zowel filters als tekeningetjes kunt gebruiken om je beelden mooier te maken. Zo lijkt het bijvoorbeeld alsof je gif van een oude videoband is opgenomen, of bewegen er tekenfilmfiguurtjes mee.

Het grootste nadeel dat we ondervinden is dat app best zwaar kan zijn voor je toestel, en je daardoor wat schokkerige beelden krijgt die je dan opnieuw moet opnemen. Zo hebben we bovenstaande gif gemaakt en zie je duidelijk op het begin een hapering.

Download Giphy Cam in de Play Store (gratis)

2. Gif Maker – Gif Editor

Met Gif Maker – Gif Editor kun je op verschillende manieren een gif toevoegen of gifje maken. Eén van de mogelijkheden is een gif maken van video. Dit kan vanaf een video die op je toestel staat, maar ook met meerdere foto’s die op je toestel staan, vanaf Giphy, een .gif-link of een link naar een video.

Vergeleken met de andere apps is dit de simpelste manier om een gif van een video te maken. Je kunt namelijk makkelijk een moment uit de video kiezen om een gif van te maken en het resultaat bijsnijden. Je kunt ook het aantal frames kiezen en filters, een rand, tekst of stickers toevoegen.

beste gif-apps

Download Gif Maker – Gif Editor in de Play Store (gratis)

3. Gif Edit Maker video

Gif Edit Maker video is niet de mooiste app, maar wel verrassend compleet met mooie gifs als resultaat. Voornamelijk de bewerkingsopties zijn indrukwekkend. Zo kun je niet alleen croppen, toffe filters, stickers of tekst toevoegen. Je kunt zelfs losse frames verwijderen om zo kleine foutjes weg te werken.

beste gif-apps

Zo zie je hierboven de gif die we met Giphy Cam hebben gemaakt, maar dan zonder de hapering. Ook hebben we de gif wat bijgesneden en een extra filter toegevoegd. Deze filter geeft wellicht niet het beste resultaat, maar dat kan ook komen doordat het origineel al een filter had. Wel wil de app soms niet helemaal meewerken en moet je opnieuw beginnen.

Download Gif Edit Maker video in de Play Store (gratis)

4. GIF Maker, GIF Editor, Video Maker, Video naar GIF

Deze gif-app doet precies wat de naam doet vermoeden. Naast dat je gemakkelijk gifjes maakt via je camera, kun je ook een gif maken van foto’s en video’s op je toestel. Het is zelfs mogelijk om een gif weer om te zetten in een video. Als je jouw gif-creaties graag deelt op social media is dit een handige app, want het biedt talloze filters waaronder die van Instagram.

Deze filters kun je vervolgens nog volledig aanpassen aan jouw smaak. Net als bij andere apps uit dit lijstje voeg je ook gemakkelijk tekst, stickers of emoji toe om je gif op te leuken. Deel ‘m vervolgens direct via de app op social media.

Download GIF Maker, GIF Editor, Video Maker, Video naar GIF in de Play Store (gratis)

5. Pixel Animator: GIF Maker

Wil je niet gebruikmaken van je camera, een video of je afbeeldingen, maar helemaal vanaf het niets beginnen? Dan is deze app een optie. Pixel Animator is niet makkelijk, maar als je er een beetje werk in stopt, kun je leuke animaties maken van getekende poppetjes.

Animaties maken doe je door eerst een poppetje (of iets anders) te tekenen en deze daarna in het volgende frame licht aan te passen. Doe je dit vaak genoeg, dan ontstaat er een animatie. Zo is je eigen animated gif maken een leuk karweitje.

Download Pixel Animator: GIF Maker in de Play Store (gratis)

Op zoek naar meer? Check ook de uitgebreide app-pagina op Android Planet voor meer toffe app(-updates)!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu