Dit zijn de 8 beste apps voor het zoeken naar een woning

Erwin Vogelaar
20 juni 2016, 12:15
4 min leestijd
Dit zijn de 8 beste apps voor het zoeken naar een woning

Zoeken naar een woning kan erg stressvol zijn. Met de juiste apps wordt deze zoektocht echter een stuk makkelijker. Daarom zetten we  de beste huizenjacht apps op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

De beste huizen-apps

Bij een huizenjacht kan het een gedoe zijn om de juiste woning te vinden. Verschillende websites hebben hun eigen regels en de beste woningen zijn vaak al zo snel verdwenen, dat je steeds vaker weer naar de websites gaat kijken om niets te missen. Dat is niet meer nodig als je op je Android-toestel de volgende apps downloadt.

1. Marktplaats

huizenjacht apps

De officiële app van Marktplaats is uitstekend en er zijn tegenwoordig ook een hoop woningen via deze dienst te vinden. Deze woningen worden vaak zonder tussenkomst van makelaars aangeboden, dus je hebt grotere kans dat je snel ergens naartoe kunt verhuizen.

Je kunt verfijnde zoekopdrachten opslaan, waarna je een mail krijgt als er updates zijn. Een nadeel is wel dat als je op een locatie zoekt, er ook vaak woningen tussen staan die zogenaamd in die locatie bezorgd worden. Dat is een truc van de aanbieder om meer gezien te worden, maar voor de gebruiker alleen onnodige ruis.

Download Marktplaats in Google Play (gratis)

2. Funda

huizenjacht apps

Wie gaat zoeken naar een nieuwe woning komt al snel bij Funda uit. De naam is inmiddels volledig ingeburgerd, dus de website is voor velen de eerste plek om te kijken. De app is echter niet zo uitgebreid of stabiel als de website. Zo geeft zoeken op enkel de prijs geen resultaten in de app, maar wel op de website.

Wel kun je veel verschillende zoekcriteria invullen, zijn de foto`s goed te bekijken en werkt de app prettig samen met Google Maps voor de locaties van de woningen. Funda zegt aan een nieuwe versie van de app te werken en we zijn benieuwd wat ze ervan maken.

Download Funda in Google Play (gratis)

3. Direct Wonen

huizenjacht apps

De app van Direct Wonen is dikke prima. De app doet exact wat je verwacht van een woningzoek-app. Je kunt de details van de woning bekijken, de foto`s goed zien en de locatie van de woning op de kaart vinden. De app heeft wel veel negatieve recensies in de Play Store, maar dit was voor een oudere versie.

De huidige versie doet goed zijn werk. Het grote nadeel van Direct Wonen is dat je een betaald account nodig hebt om als eerste nieuwe woningen te zien en om bovenaan te staan bij de reacties naar een aanbieder.

Download Direct Wonen in Google Play (gratis)

4. Hebbes

huizenjacht apps

Hebbes is dé app die je nodig hebt als je op zoek bent naar een huis in België. De app start direct met de vraag waar je naar op zoek bent, geeft vervolgens een overzichtelijke lijst met resultaten en biedt bij elke woning de informatie die je verwacht. Je kunt zoekopdrachten en favorieten opslaan, zonder dat je hoeft in te loggen.

Download Hebbes in Google Play (gratis)

5. HomeNode

huizenjacht apps

Is je zoektocht iets fysieker en ga je gewoon op pad? Neem dan deze app mee, want dan kun je direct zien wat huizen kosten als ze te koop staan. Ga op zoek naar de `Te koop`-bordjes en start de app, of kijk  gewoon een beetje rond op de kaart.

Download HomeNode in Google Play (gratis)

6. Huizen

huizenjacht apps

Huizen is een beperkte, maar toch handige app. Je kunt op een kaart rondkijken naar locaties die aan je eisen voldoen, of je bekijkt de opties via een lijst. Vooral de kaartfunctie werkt erg prettig. Je kunt vervolgens via foto`s de woning bekijken, maar voor alle andere acties moet je helaas naar de website.

Download Huizen in Google Play (gratis)

7. De WoningNet App

woningnet-icon2

Deze app is niet officieel van WoningNet, maar gebruikt de informatie van de website van WoningNet. Je moet wel ingeschreven staan bij WoningNet om op de huizen te reageren. De app is vooral handig voor het bekijken van de woningen. Voor andere acties kun je beter de website openen.

Download De WoningNet App in Google Play (gratis)

8. Pararius Huurwoningen

huizenjacht apps

Als het om huurwoningen gaat heeft Pararius een uitstekende website. De app laat echter nog wel wat te wensen over. Het design is ouderwets en traag. Wat doet de app dan toch in deze lijst? Om het aanbod, want daar kunnen we moeilijk omheen.

Download Pararius Huurwoningen in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu