Inbox by Gmail wordt doorlopend van updates voorzien, waardoor het kan zijn dat je belangrijke nieuwe functies over het hoofd ziet. Android Planet zet daarom de 8 beste Inbox-functies op een rijtje.
Lees verder na de advertentie.
Dit zijn de beste Inbox functies
Google stuurt in rap tempo nieuwe functies richting gebruikers van Inbox by Gmail. Hierdoor kan het zijn dat je niet meer weet welke functies nou eigenlijk voor jou relevant zijn. Daarom zetten we in dit artikel de belangrijkste Inbox-functies op een rijtje. Hierdoor haal je nog meer uit de e-mail-app en kun je productiever te werk gaan.
1. Zoeken in e-mails
Voor veel gebruikers is de zoekfunctie één van de belangrijkste features van Inbox by Gmail. Met het knopje rechtsboven activeer je de zoekbalk, waarna je met een aantal woorden kunt zoeken naar het gewenste mailtje. Inbox pakt zoeken echter iets aan dan andere e-mail-apps.
In plaats van dat zoekresultaten op chronologische volgorde worden getoond, zie je bovenin automatisch de mailtjes die voor jou het meest relevant zijn. Onder de topresultaten zie je overigens wel een chronologische lijst, als je dat liever gebruikt. Bovendien hoef je de e-mail niet te openen om de informatie te zien. Zoek je bijvoorbeeld naar de status van een pakketje, dan laat Inbox de info met kleine kaartjes zien.
2. Reisbundels
Inbox groepeert allerlei soorten mails, zodat berichten met reclame, aankopen of reisinformatie gebundeld worden. Voor dat laatste zijn een aantal extra opties aanwezig. Informatie uit reisbundels worden namelijk in een handig overzicht getoond, zodat je in één oogopslag de belangrijkste info ziet.
Reisbundels zijn tevens deelbaar, wat handig is als je reisgenoten hetzelfde overzicht wilt geven om de laatste ontwikkelingen te delen. Ook handig is dat je reisbundels offline kunt bekijken, als je bijvoorbeeld in het vliegtuig zit en geen internet hebt.
3. Herinneringen
Misschien wel de belangrijkste Inbox-functie zijn de herinneringen. Alle e-mails worden behandeld als todo’s, waardoor je ze weer op een later moment in je inbox kunt laten verschijnen. Maar via de actieknop kun je ook een herinnering instellen. Bijvoorbeeld een reminder als je iemand moet bellen, een mailtje moet sturen of thuis de was moet doen. Zo tover je Inbox als het ware om in een takenlijst.
4. Mails vastpinnen
Een kleine, maar simpele functie is de optie om mails in Inbox vast te pinnen. Open hiervoor een mailtje, kies bovenin voor het speld-knopje en je kunt bovenin een korte herinnering tikken. In je inbox zie je dan precies welke berichten nog een actie vereisen.
Lees ook: de 8 beste mogelijkheden van Google Foto`s
5. Verzenden ongedaan maken
Je kent het wel: je stuurt een mail naar een collega of familielid, maar drukt in alle enthousiasme iets te snel op verzenden. Met de webversie van Gmail en Inbox kun je mailtjes kort nadat ze verzonden weer ongedaan maken. Dit kan gelukkig ook in de Android-app.
Nadat je op het verzendknopje hebt getikt, zie je onderin een zwarte balk met daarin de optie `Ongedaan maken`. Tik hierop en je mailtje wordt ingetrokken en keer je weer terug naar het opstelscherm. Hierna kun je het mailtje hervatten en het naar de juiste persoon sturen.
6. E-mails snoozen
Fijn is dat Inbox je niet dwingt om e-mails direct af te handelen. In plaats daarvan kun je berichten snoozen, zodat ze op een bepaald tijdstip weer bovenaan in de inbox verschijnen. Een e-mail snoozen doe je door je `m naar links te swipen, waarna je een schermp krijgt te zien met een aantal opties.
Je kunt het bericht uitstellen naar later vandaag, morgen, later deze week, dit weekend of volgende week. Weet je niet zeker wanneer je een e-mail wilt beantwoorden, dan kies je voor `Ooit`. Het bericht blijft dan in de map `Gesnoozed` staan totdat je het weer verplaatst. Inbox by Gmail toont ook voorgestelde tijdstippen. Ontvang je een mailtje met daarin de dag van een concert of het tijdstip dat een pakketje aankomt, dan krijg je deze tijd ook als snooze-optie te zien.
7. Evenementen en nieuwsbrieven
Inbox laat overzichtelijk zien hoe laat en op welke dag je een afspraak hebt. Hiervoor hoef je geen e-mail te openen, omdat alles in een kort overzicht wordt getoond. Handig is dat bij veranderingen afspraken worden aangepast en mails over het evenement bij elkaar gebundeld worden.
Wist je dat Inbox ook op een slimme manier omgaat met nieuwsbrieven? Ontvang je een nieuwsbrief, dan laat Inbox kort zien waar deze precies over gaat. Door een recente update ogen nieuwsbrieven tevens een stuk overzichtelijker.
8. Opslaan in Inbox
Inbox heeft tot slot een functie ingebouwd voor als je vaak linkjes naar jezelf mailt, om later te bekijken. Het is mogelijk om elke link door te sturen en op te slaan in de mail-app. Ga in Chrome naar de betreffende website, tik op het knopje (drie puntjes) rechtsboven, kies voor `Delen` en tik op het Inbox-icoontje. Opgeslagen linkjes verschijnen vervolgens in je postvak in.
→ Download Inbox by Gmail in Google Play (gratis)