De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 13 beste lange Android-games voor de feestdagen

Erwin Vogelaar
24 december 2015, 19:15
7 min leestijd
De 13 beste lange Android-games voor de feestdagen

Doorgaans spelen we het liefst snelle en korte games op onze Androids, maar er zijn ook een hoop fantastische lange games beschikbaar in de Play Store. Ideaal voor tijdens de feestdagen.

Lees verder na de advertentie.

De beste lange Android games

Naast snelle games als Threes, Crossy Road, Angry Birds en Cut the Rope, staan er ook veel grote games in Play Store met lange verhalen, vele uren gameplay en vaak ook best een flink prijskaartje. Zelden komen we aan dit soort games toe, maar met de feestdagen hebben we meer vrije tijd, zijn we veel onderweg en bij familie op bezoek. Het uitgelezen moment om eens in een lange game te duiken. Deze lange Android-games raden wij aan.

1. XCOM: Enemy Within

Lange Android-games

XCOM: Enemy Within is een op zichzelf staande uitbreiding op het uitstekende XCOM: Enemy Unkown. In deze strategiegames ga je met een groepje soldaten de wereld in om tegen aliens te vechten. Gaat er een soldaat dood, dan blijft dat zo. Weten je soldaten te overleven, dan worden ze sterker en beter. De potjes worden om  beurten gespeeld, waardoor je ruim de tijd krijgt om na te denken over elke actie. Toch is elke beurt onwijs spannend omdat er veel vanaf hangt. Tussen de missies door bouw je een enorme basis op en doe je onderzoek naar nieuwe technologieën om te gebruiken in het veld.

Download XCOM: Enemy Within in Google Play (5,53 euro)

2. Lara Croft Go

Lange Android games

Dat de Tomb Raider-gameserie zo goed past op het kleine scherm hadden we niet gedacht. Van bovenaf is Lara Croft Go geen actieavonturenspel, maar een puzzelspel waarin Lara zich langs enge beesten moet zien te wurmen om haar doel te bereiken. Hoe meer obstakels, des te beter de game wordt. Elk level is een puzzel waar je goed over moet nadenken. Recentelijk zijn er een sloot nieuwe levels toegevoegd waardoor het geheel je aardig wat uurtjes zoet houdt.

Download Lara Croft Go in Google Play (0,99 euro)

3. Minecraft: Pocket Edition

Lange Android games

Minecraft is een bizar groot fenomeen en dat is niet voor niets. Je krijgt de vrijheid om te doen wat je wil en alles te maken wat je kunt verzinnen. Zorg wel dat je `s nachts een plek hebt om te schuilen, want dan komen de monsters. Het mooie van Minecraft is dat het eigenlijk nooit ophoudt. Tevens weten de makers telkens nieuwe elementen aan deze Pocket Edition toe te voegen, waardoor de mobiele versie steeds dichterbij de grote versie voor de pc komt.

Download Minecraft: Pocket Edition in Google Play (6,99 euro)

4. Terraria

Lange Android games

Terraria doet erg denken aan Minecraft, maar dan in 2d. Je moet materialen verzamelen, voorwerpen craften en hele bouwwerken maken. Maar het enkel een Minecraft in 2d te noemen doet Terraria tekort. Het is namelijk een enorm uitgebreide game met barstensvol content in de vorm van voorwerpen, vijanden en omgevingen. Vergeleken met Minecraft gaat het tevens meer om het ontdekken van de wereld en alle geheimen die er te vinden zijn. Er is erg veel te vinden en daar ben je zo vele uren mee zoet.

Download Terraria in Google Play (6,04)

5. 80 Days

Lange Android games

Probeer de wereld rond te reizen in tachtig dagen met deze unieke game. Het idee is dat je zelf de route uitstippelt en de vervoersmiddelen uitkiest. In de steden waar je terecht komt moet je daarnaast keuzes maken over de mensen die spreekt, de locaties die je onderzoekt en de objecten die je verhandelt. Houd je genoeg geld over om de wereld rond te komen? Door de talloze routes en keuzes is elke reis anders, dus kun je de game meerdere keren spelen.

Download 80 Days in Google Play (3,80)

6. Gemini Rue

Lange Android games

Gemini Rue is een avonturenspel met een sterk verhaal. De klassieke stijl van gameplay leent zich verrassend goed voor een kleiner scherm. De game vertelt het verhaal van twee verschillende personages op verschillende plekken. De één wordt wakker in het ziekenhuis zonder geheugen, terwijl de ander hulp van snode mensen zoekt op een duistere planeet. Wat hebben deze twee personages met elkaar te maken en hoe komen ze bij elkaar?

Download Gemini Rue in Google Play (3,63 euro)

7. The Banner Saga

thebannersaga

Net als XCOM is The Banner Saga een strategisch rollenspel waarin je vecht in beurten. In plaats van uitgebreide levels, gaat het hier om strijdvelden die werken als een soort schaakspel met de twee partijen tegenover elkaar. Gebruik de krachten van je verschillende personages tegen de zwakheden van de vijand om te winnen. Wat vooral opvalt bij The Banner Saga is de prachtige getekende stijl. Ook het verhaal is interessant, met een hoop personages en moeilijke keuzes voor de speler.

Download The Banner Saga in Google Play (5,59 euro)

8. Final Fantasy VI

Lange Android games

De Final Fantasy-serie van Square Enix blijft één van de tofste rollenspellenseries op de markt. Elk deel vindt zichzelf opnieuw uit, terwijl herkenbare elementen toch bewaard blijven. Final Fantasy VI wordt door veel fans gezien als het beste deel, onder andere door het verhaal met een hele goede schurk. De interface van Final Fantasy VI op Android is niet zo mooi als de originele game, maar dat maakt voor het beleven van het verhaal niets uit. Mocht je klaar zijn met Final Fantasy, kun je ook de andere Square Enix-RPG`s proberen, zoals Chrono Trigger of Secret of Mana.

Download Final Fantasy VI in Google Play (6,99)

9. Knights of Pen and Paper +1

Lange Android games

Knights of Pen and Paper is een rollenspel met een hilarische twist. Hoewel je in de game net als andere rollenspellen een party maakt, quests volbrengt, ervaring opdoet en dungeons gaat doorzoeken, gebeurt het in Knights of Pen and Paper net even wat anders. De game wordt namelijk gespeeld vanuit het standpunt van een groepje die met pen en papier een rollenspel speelt. Vanuit hun tafel spreken ze hun magische spreuken uit terwijl de `dungeon master` het verhaal aan elkaar praat. Deze +1-versie bevat nog meer content.

Download Knights of Pen and Paper in Google Play (4,99 euro)

10. Grand Theft Auto: San Andreas

Lange Android games

De Grand Theft Auto-games komen stuk voor stuk uit voor Android. Grand Theft Auto: San Andreas is de meest uitgebreide optie waar je uit kunt kiezen. De game heeft een enorme open wereld, een hoop opdrachten en tal van andere manieren om je in die wereld te vermaken. Racen, schieten, vechten, vliegen, zwemmen en meer. Het is mogelijk de grootste game die je op je smartphone of tablet kunt spelen.

Download Grand Theft Auto: San Andreas in Google Play (6,99 euro)

11. Baldur’s Gate Enhanced Edition

Lange Android games

Baldur`s Gate is nog zo`n klassiek rollenspel. De game is niet bepaald de meest toegankelijke titel uit deze lijst, dus vandaar de lagere plek. Wel is het zo`n game dat als je iets met rollenspellen hebt, je in ieder geval een keer geprobeerd moet hebben. Kun je wennen aan de besturing en de gecompliceerde gameplaymechanieken, dan staat je een mooi verhaal en een interessante wereld te wachten waar je vele tientallen uren in kunt stoppen.

Download Baldur’s Gate Enhanced Edition in Google Play (3,98 euro)

12. Star Wars: Knights of the Old Republic

Lange Android games

Nog helemaal in de stemming van Star Wars na het zien van The Force Awakens? In Knights of the Old Republic stap je zelf in de schoenen van een jedi of sith om je eigen avontuur in het Star Wars-universum te beleven. Omdat de game zich vele jaren voor de films afspeelt, is het helemaal zijn eigen ding zonder bekende personages. Dit maakt het minder herkenbaar, maar geeft het ook mogelijkheden om een hele eigen kant met het verhaal op te gaan.

Download Star Wars: Knights of the Old Republic in Google Play (10,77 euro)

13. Hearthstone

Lange Android games

Hearthstone is het kaartspel van spelmaker Blizzard, dat bekendstaat om de korte spannende potjes die je tegen andere spelers speelt. Dus want doet deze game in deze lijst? Wat je wellicht niet weet is dat Hearthstone ook avonturen voor één speler heeft waarin je door de computer bestuurde bazen probeert te verslaan. Je kunt die avonturen kopen, maar als je veel speelt kun je ze ook gratis vrijspelen.

Download Hearthstone in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu