De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 10 beste lifestyle-apps voor Android

Redactie
7 mei 2014, 18:08
4 min leestijd
De 10 beste lifestyle-apps voor Android

Hieronder vind je een overzicht van lifestyle apps voor Android. We leggen daarbij vooral nadruk op applicaties die voor Nederlandse gebruikers interessant zijn.

Lees verder na de advertentie.

1. Sleep as Android

sleepasandroid

Niets is zo vervelend als plotseling wakker gemaakt te worden wanneer je nog heftig aan het dromen bent. Dat gebeurt niet meer als je Sleep as Android gebruikt: een app die je slaappatroon scant en je op het juiste moment wakker maakt. De app weet wanneer jij in je remslaap bent en wacht op het goede moment om de wekker te laten rinkelen. Sleep as Android heeft ook een gratis versie met minder mogelijkheden.

Download Sleep as Android in Google Play (3,29 euro)

2. Couverts

Via Couverts kun je altijd een reservering plaatsen bij de in de app beschikbare restaurants in Nederland. Je vult in waar en wanneer je uit eten wilt, waar je zin in hebt en met hoeveel mensen je wilt gaat eten. In de app kun je ook zien welke restaurants in de buurt zitten, welke menukaart ze hanteren en hoe het interieur van een restaurant eruit ziet. Via e-mail of sms ontvang je een bevestiging van je reservering.

Download Couverts in Google Play (gratis)

3. Funda

funda

De officiële app van Funda biedt het meest complete en actuele woningaanbod van Nederland. In de app kun je zoeken op prijs, type, aantal kamers en oppervlakte. Funda laat informatie en foto’s van de woningen zien en beschikt over een handige kaart met alle beschikbare panden.

Download Funda in Google Play (gratis)

4. Dwell

Houd jij er ook van om geïnspireerd te worden door architectuur en design? Dan zou Dwell, de app van het gelijknamige Amerikaanse architectuur- en designtijdschrift, echt op je Android-toestel moeten staan. De app geeft een flink overzicht van allerlei soorten architectuur en design, waarbij laatstgenoemde vooral op interieur is gericht. Dwell kent verschillende tabbladen, met onder andere Ideas en Products die respectievelijk gave (design)concepten en interessante producten laten zien. Als je iets mooi vindt, kun je de content gemakkelijk delen via je sociale netwerken of de ingebouwde Android-deeltab. De content van Dwell bestaat onder andere uit video`s en foto-slideshows, die beide voor smartphones geoptimaliseerd zijn.

Download Dwell in Google Play (gratis)

5. Sleepbot

sleepbot3

Sleepbot is een stijlvolle Android-app die je tijdens het slapen in de gaten houdt. Ook ik gebruik al meer dan een jaar soortgelijke apps en inderdaad: je wordt écht beter wakker, al draagt het placebo-effect mogelijk ook bij. Sleepbot houdt je geluiden en bewegingen bij en maakt je wakker op het moment dat je in een lichte slaap verkeert. Je stelt een tijd in (bijvoorbeeld van 07.00-07.30) en binnen die tijd kijkt Sleepbot wanneer je veel beweegt en geluid maakt. En dat doet de app in stijl: zowel het wakker maken als de gehele interface is een genot om te gebruiken. Lees meer over Sleepbot.

Download Sleepbot in Google Play (gratis)

6. Baby Monitor & Alarm

babymonitor

Leg je smartphone bij je baby en wacht tot je een smsje krijgt op een andere mobiele telefoon. Zo gemakkelijk is Baby Monitor & Alarm, een app die je op de hoogte houdt van geluiden in de babykamer. Baby Monitor & Alarm bevat tevens de mogelijkheid om een liedje of ingesproken stem af te spelen wanneer de baby wakker wordt.

Downloadm Baby Monitor & Alarm in Google Play (3,69 euro)

7. IKEA catalogus

ikea

De IKEA catalogus bevat meer dan 4000 foto’s van 2000 verschillende producten.

Je kunt bladeren, inzoomen, een handig foto-overzicht bekijken, in de catalogus zoeken en pagina’s markeren.

Download Ikea Catalogue in Google Play (gratis)

8. Recept van de Dag

receptvandedag

Recept van de Dag biedt je elke middag een nieuw recept voor een gezonde maaltijd. De app, die is uitgebracht door televisiezender 24Kitchen, is handig in gebruik en laat op een duidelijke manier de ingrediënten en bereidingswijze zien. Daarnaast wordt er afgewisseld tussen vlees-, vis- en vegetarische gerechten en geeft de app op zonder een zoet recept.

Download Recept van de Dag in Google Play (gratis)

9. Smulweb

smulweb

In de Smulweb-app zoek je gratis in een database van +350.000 recepten en meer dan 15.000 restaurants. Met de app zet je door alle beschikbare recepten altijd iets lekkers op tafel. In Smulweb kun je automatisch boodschappenlijstjes maken, foto’s van recepten toevoegen, receptenvideo’s bekijken en zoeken op gerecht, keuken of thema. Het is ook mogelijk om naar restaurants bij jou in de buurt te zoeken en online te reserveren.

Download Smulweb in Google Play (gratis)

10. Uit

Het Nederlands Uitburo, een collectie websites met allerlei uitgaansinformatie van verschillende steden, heeft een Android-app gelanceerd. De app laat alle culturele en recreatieve activiteiten in Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Groningen, Maastricht, Leiden, Rotterdam, Utrecht en Zwolle zien, waaronder theater-, dans- en cabaretvoorstellingen, concerten, festivals en tentoonstellingen. Je kunt zoeken op locatie, genre en artiest en daarnaast geeft de app je leuke uitgaanstips.

Download Uit in Google Play (gratis)

Tip ons!

Ook een handige app gezien die nog niet in dit lijstje staat? Tip ons via het contactformulier!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu