De 25 beste multimedia-apps voor Android

Redactie
29 mei 2014, 23:52
11 min leestijd
De 25 beste multimedia-apps voor Android

Hieronder vind je een overzicht van multimedia apps voor Android. We leggen daarbij vooral nadruk op applicaties die voor Nederlandse gebruikers interessant zijn.

Lees verder na de advertentie.

1. Plex

Screenshot_2013-12-10-22-54-05

Plex is een mediacenterdienst die content op verschillende apparaten beschikbaar maakt. De dienst wordt voornamelijk gebruikt om films en series te indexeren en op andere apparaten beschikbaar te maken. Je kunt zelf kiezen welke mappen door de dienst geïndexeerd moeten worden. Deze mappen kun je vervolgens een naam geven, zoals `Films` of `Series`, die vervolgens een overzicht met alle in de map beschikbare content laten zien. Plex voegt zelf informatie aan de betreffende content toe waardoor het overzicht van films en series zeer aangenaam en compleet oogt. Met de Android-app kun je content op je toestel bekijken, daar lokaal opslaan of naar de Chromecast streamen.

Download Plex in Google Play (3,69 euro)

2. Netflix

netflix

De ‘Spotify voor video’: dat is Netflix. De dienst biedt series en films die je middels de app kunt bekijken en naar de Chromecast kunt sturen. Ook is het mogelijk om Netflix via de browser te bekijken. Het huidige aanbod is redelijk aantrekkelijk, met series als Homeland, House of Cards, Californication, Orange is the New Black, Family Guy en Dexter. Ook is er Nederlandse content als De Heineken Ontvoering, Komt Een Vrouw Bij De Dokter, Alles Is Liefde en ook Gooische Vrouwen aanwezig.

Een abonnement op Netflix kost je standaard 7,99 euro per maand. Je kunt de online videostreamingdienst wel een maandje gratis uitproberen. Voor die 7,99 euro kun je Netflix op twee verschillende apparaten tegelijkertijd gebruiken. Vind je dat te weinig, dan kun je er ook voor kiezen om 11,99 euro per maand te betalen. Dan is Netflix op vier verschillende apparaten tegelijkertijd te raadplegen.

Download Netflix in Google Play (gratis)

3. YouTube

youtube

De officiële YouTube-app werkt enorm fijn op Android-toestellen. Het nieuwe design is geoptimaliseerd voor Ice Cream Sandwich en wisselt naar het grote scherm als je de telefoon kantelt. De app bevat een nieuw besturing en laat de populairste video’s zien. Mocht de app nog niet standaard op je toestel staan, is YouTube gratis via de Google Play Store te downloaden.

Download YouTube in Google Play (gratis)

4. VSCO Cam

VSCOcam1

VSCO Cam wil met een strakke en minimalistische interface indruk maken. Naast een simpel design om foto`s te schieten heb je de beschikking over een gedeelte waar je foto`s worden weergegeven. Deze foto`s kun je vervolgens aanvinken en op verschillende manieren bewerken, met een reeks aan handige vooringestelde features: van filters tot specifieke kleureffecten, tot het draaien en verkleinen van een foto. Naast uitgebreide aanpassingsopties voor foto`s, die net zo strak in beeld zijn gebracht als alle andere interface-elementen, kun je ook de sterkte van verschillende aanpassingsopties instellen om zo precies het juiste effect te bewerkstelligen.

Download VSCO Cam in Google Play (gratis)

5. Spotify

spotify

Spotify is de grootste muziekstreamingdienst van de wereld. De laatste versie van Spotify voor Android ziet er door het Holo-uiterlijk goed uit en past zo bij het Ice Cream Sandwich-besturingssysteem. Ook zonder te betalen kun je Spotify gebruiken, alleen wordt de muziek in shuffle-vorm afgespeeld. Met een abonnement van 10 euro krijg je alle features, zoals afspeellijsten met je Android-toestel synchroniseren of nummers offline beluisteren.

Download Spotify in Google Play (gratis)

6. NPO

npo.jpg

De officiële app van NPO, vroeger Uitzending Gemist. Met NPO kun je tv-programma`s van de publieke omroep op je Android toestel terugkijken. De programma`s verschijnen kort na afloop van de uitzending op Nederland 1, 2 en 3 en blijven tien dagen beschikbaar. Je hebt verschillende tabs als uitgelichte, nieuwe en populaire programma’s en kunt op zender, omroep en trefwoord zoeken. In de app stel je zelf de kwaliteit van de streams in.

Download NPO in Google Play (gratis)

7. RTL XL

rtlxl.jpg

Alle programma’s van RTL zijn terug te kijken met RTL XL. Mis nooit meer een aflevering van Goede Tijden, Slechte Tijden, RTL Boulevard, EditieNL, Voetbal International of zelfs Echte Meisjes Op Zoek Naar Zichzelf.

Je kunt kiezen tussen fragmenten en gehele afleveringen en de beelden worden via de internetverbinding naar je toestel gestreamed. Een Wi-Fi-verbinding wordt aangeraden.

Download RTL XL in Google Play (gratis)

8. IMDB Movies & TV

imdb

Met de IMDB-applicatie kun je bijna alles raadplegen wat je ook op de website vindt. De gratis app bevat zeer veel functionaliteit, met onder andere per film de cast, kritieken, trailers, zoekfuncties, een MOVIEmeter, foto`s en toplijstjes.

Zo kun je tijdens het kijken naar een film vanaf de zitbank meteen achtergrondinformatie zoeken.

Download IMDB Movies & TV in Google Play (gratis)

9. Snapseed

snapseed2

Snapseed, een zeer populaire fotobewerkingsapp voor de iPhone en iPad, is nu beschikbaar voor Android-toestellen. De fotobewerkingsdienst werd enkele maanden geleden door Google overgenomen en werkt nauw samen met de officiële Google+ app. Snapseed laat je complexe fotobewerkingsopdrachten met simpele vingerbewegingen uitvoeren. Volgens Josh Haftel, directeur van Snapseed, moet de app meer professionaliteit en opties bieden dan huidige fotobewerkingsapps doen: “We zien een markt voor Snapseed, dat de lege plek tussen Instagram en Photoshop kan innemen. We wilden een tool maken waarmee je foto`s van hoge kwaliteit erg gemakkelijk kunt aanpassen.“

Download Snapseed in Google Play (gratis)

10. Unified Remote

unified remote

Unitief Remote wordt geprezen vanwege de veelzijdige functies. Met de app kun je ongeveer je hele desktop besturen, waaronder de browser, iTunes, PowerPoint, WinAmp, VLC en Windows Media Player. Dit filmpje geeft een goede indruk van Unified Remote. Als de gratis versie je bevalt, kun je altijd de volledige app aanschaffen die meer mogelijkheden biedt.

Download Unitief Remote in Google Play (gratis)

11. Tunester

tunester

Tunester is een zeer fijne minimalistische muziekspeler van Nederlandse makelij. De app is voorzien van een mooi `flat design` en is volgens de ontwikkelaar gemakkelijk te gebruiken dan de iPod. Al je muziek wordt in één scherm weergegeven en de app is geheel met één hand te gebruiken. Je kunt elk nummer binnen twee keer klikken bereiken en het gebruik van een terugknop is niet mogelijk. Dat vinden de ontwikkelaar te oudbollig en totaal niet praktisch. Tunester wil voornamelijk indruk maken met zijn dynamic list. Dit is een functie waarmee gebruikers gemakkelijk door al hun muziek kunnen navigeren terwijl deze in één lange lijst wordt weergegeven. Dit biedt een simpel en duidelijk overzicht van alle muziek.

Download Tunester in Google Play (gratis)

12. Cinemagram

cinemagram filters

Met deze app maak je een kort filmpje, die je vervolgens laat omzetten naar een soort animated gif, een kort herhalend filmpje. Er zijn allerlei Instagram-achtige filters aanwezig om je video een gek effect mee te geven. Alle video`s zijn 4 seconden lang en zijn te delen op Facebook en Twitter. Eventueel kun je de animated gif`s delen via je Tumblr-blog, waar anderen ze ook weer opnieuw kunnen delen.

Download Cinemagram in Google Play (gratis)

13. Retune

retune

Retune biedt vrijwel alle opties die je van een uitgebreide iTunes-remote verwacht. Je kunt het huidige nummer bekijken, zoeken op trefwoord, door je afspeellijsten scrollen, genre`s selecteren en natuurlijk ook al je niet-muziek content beheren. Daarnaast heeft Retune verschillende handige widgets voor in de notificatiebalk, op het lockscreen of gewoon voor je homescreen, waardoor je de app altijd gemakkelijk kunt bedienen. Stel in hoe lang de app verbonden moet blijven en je kunt enorm snel je iTunes vanaf de bank besturen.

Download Retune in Google Play (gratis)

14. GifBoom

gifboom

GIF-bestanden zijn bewegende plaatjes die uit heel veel stilstaande afbeeldingen bestaan. Groot geworden door het internet, en nog groter geworden door de veelzijdigheid van de GIF. Het is namelijk een (veelal kort) filmpje die door zijn grootte gemakkelijk via de browser te bekijken is. Met GifBoom maak je zelf binnen zestig seconden je eigen GIF-bestanden. Je gebruikt hiervoor je camera of fotobibliotheek en kunt uit een reeks verschillende opties kiezen. Zo is het mogelijk om de snelheid van de GIF aan te passen, tekst toe te voegen of een filter over de GIF te plaatsen. Je gemaakte creatie is via de app naar Facebook, Twitter en Tumblr up te loaden of via e-mail of MMS te verzenden.

Download GifBoom in Google Play (gratis)

15. GoodPlayer

goodplayer2

GoodPlayer is een zeer uitgebreide videospeler voor Android en speelt (bijna) alles af, van dvd-bestanden tot een normaal avi-bestand. GoodPlayer is voorzien van een rustige en overzichtelijke interface die naast je opslagruimte ook toegang biedt tot UPnP, WebDAV, FTP en streaming media. Daarmee is GoodPlayer van alle markten thuis en kun je op verschillende manieren je video`s bekijken. Lees meer over GoodPlayer voor Android.

Download GoodPlayer in Google Play (gratis)

16. MX Player

mx player

MX Player is een videospeler voor Android die gemaakt is voor dualcore- en quadcore-smartphones. De app beschikt over de mogelijkheid om ondertitels te tonen, is ontwikkeld voor Ice Cream Sandwich en ondersteunt veel verschillende videoformaten, zoals AVI, MP4 en MKV. MX Player is een grote verbetering ten opzichte van de standaard videospeler in Android.

Download MX Player in Google Play (gratis)

17. Photoshop Touch

photoshop

Photoshop heeft na een tabletversie ook een speciale smartphone-editie van Photoshop Touch uitgebracht. Photoshop wordt veelal door professionals gebruikt om foto`s te bewerken of illustraties te maken en kent veel meer toepassingsmogelijkheden dan de gemiddelde fotobewerkingsapp. Zo beschikt Photoshop over de ondersteuning van professionele filters, fotolagen en intense kleuraanpassingen. Daarnaast synchroniseert de app automatisch met Photoshop op je desktop en vice versa, waardoor je altijd snel van apparaat kunt wisselen. De vrij hoge prijs is echter wel een nadeel: vooral als je de nog duurdere tabletversie al hebt aangeschaft.

Download Photoshop Touch in Google Play (4,49 euro)

18. uTorrent Remote

utorrent remote

Met uTorrent Remote ben je altijd verbonden met uTorrent op je desktop. De app heeft de mogelijkheid om torrents toe te voegen, te verwijderen, te starten of te stoppen en je kunt ook de progressie van een download zien. De meest handige functie is dat je via je Android-toestel torrents toe kunt voegen. Zoek een torrent op (bijvoorbeeld met The Pirate Bay Browser) en start ‘m in uTorrent Remote. Zo is je download al klaar voordat je thuis bent.

Download uTorrent Remote in Google Play (gratis)

19. RealPlayer

realplayer

RealPlayer is een mediaspeler waarmee je muziek, foto’s en video’s op je Android-toestel kunt beheren. Dat betekent: video’s kijken, muziek luisteren en een diashow van je favoriete foto’s bekijken. De software ondersteunt alle veelgebruikte Android-multimediaformaten, zoals MPEG4, H.264, MP3 en JPEG. Vanuit de applicatie kun je ook je muziek voorzien van een waardering of afspeellijsten aanmaken. Ook kun je vijf mediabestanden naar je telefoon downloaden, op voorwaarde dat er geen DRM op zit.

Download Realplayer in Google Play (gratis)

20. Ziggo TV

ziggotv

Ziggo TV bevat een reeks aan handige functies, waaronder een programmagids met meer dan 160 zenders die je naar eigen wens in volgorde aan kunt passen. Het is ook mogelijk om te zoeken op genre of trefwoord en mocht je een programma via social media willen delen, heeft de app hier ook een aparte optie voor. De tablet-versie van Ziggo TV biedt ook nieuws aan over de huidige programma`s en geeft je tv-tips. Een laatste handige functie is de samenwerking met Ziggo On Demand-titels. Met deze catalogus kun je films, series en muziekfilms aanschaffen en via de ontvanger van Ziggo op je televisie bekijken.

Download Ziggo TV in Google Play (gratis)

21. Remote for iTunes

remoteforitunes.jpg

Remote for iTunes is één van de eerste apps die ik op mijn smartphone installeerde. Met de app heb je een goede afstandbediening voor iTunes waarmee je kunt browsen op artiest, genre, album en playlist. Het is mogelijk om het volume aan te passen, verschillende iTunes-bibliotheken te beheren en de app heeft zelfs een eigen widget. De constante updates, goede interface, simpele installatie en gebruiksvriendelijkheid zijn eigenschappen die de app zo goed maken.

Download Remote for iTunes in Google Play (gratis)

22. Remoteless (for Spotify)

remoteless

De streaming muziekdienst Spotify is de afgelopen jaren enorm populair geworden. Met Remoteless (for Spotify) kun je de muziekdienst vanaf je Android-toestel bedienen.

Denk aan browsen in afspeellijsten, nummers pauzeren, de Spotify-bibliotheek doorzoeken en je nummers delen met Facebook, Twitter of via e-mail.

Download Remoteless (for Spotify) in Google Play (1,53 euro)

23. VLC

vlc

VLC is in staat om video`s van verschillende bestandsformaten op je Android-telefoon af te spelen. Hierbij kun je ook meerdere audiotracks of ondertiteling afspelen. VLC is al lange tijd een geroemde mediaspeler voor Windows en OS X. Omdat het programma in staat is om alle gangbare videoformaten af te spelen, hoef je niet op zoek naar verschillende losse codecs. VLC voor Android belooft dezelfde ervaring, maar dan op je smartphone.

Download VLC in Google Play (gratis)

24. Vyclone

vyclone.jpg

Vyclone is een geinige gratis video-app waarbij filmpjes die op hetzelfde moment worden geschoten, worden gecombineerd tot één video. Zo maak je dus met meerdere mensen samen een video die dezelfde gebeurtenis in beeld brengt.
De makers geven als voorbeeld een raketaangedreven motorrijder die door een brandende hoepel springt, aangemoedigd door dansmarietjes. Iets minder extreem zijn de vele muziekvideo`s die je in Vyclone vindt, die het optreden van een band vanuit verschillende standpunten in beeld brengt. De resultaten zijn vaak creatief en de moeite van het bekijken waard.

Download Vyclone in Google Play (gratis)

25. WeVideo

wevideo

WeVideo is een krachtige en uitgebreide video-edit app voor Android. Met de app kun je foto`s en video`s vastleggen en deze gebruiken in je eigen video-projecten door de knippen, plakken en alle bestanden in te delen. Een achtergrondmuziekje of videofilter toevoegen is ook geen probleem. Het uiteindelijke resultaat kun je op je smartphone of tablet opslaan of naar verschillende sociale media of de Mobile-To-Cloud van WeVideo uploaden. De app verkeert op dit moment in de bètafase en is daarom enkel beschikbaar voor de Samsung Galaxy S III, Samsung Galaxy Note-toestellen en Nexus 4. Later komen hier meerdere Android-toestellen bij.

Download WeVideo in Google Play (gratis)

Tip ons!

Ook een handige app gezien die nog niet in dit lijstje staat? Tip ons via het contactformulier!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu