De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Dit zijn de 4 beste notitie-apps voor scholieren en studenten

Erwin Vogelaar
26 augustus 2019, 19:21
2 min leestijd
Dit zijn de 4 beste notitie-apps voor scholieren en studenten

Wij zetten de beste notitie-apps voor scholieren en studenten op een rij, zodat je al je aantekeningen, werkstukken en ander huiswerk bij elkaar houdt.

Beste notitie-apps voor scholieren

Tijdens het studeren is een notitie-app essentieel. Denk bijvoorbeeld aan het maken van aantekeningen tijdens de lessen, of een plek om je gedachten te ordenen tijdens het maken van huiswerk. Als je deze notities overzichtelijk bij elkaar houdt, dan ben je het beste voorbereid op het maken van toetsen of houden van presentaties. Dit zijn daar de beste notitie-apps voor.

1. Microsoft OneNote

beste notitie-apps voor scholieren

OneNote kun je al snel over het hoofd zien als je toch niets doet met het Office-pakket van Microsoft. Dat is echter zonde, want de app maakt het bijzonder makkelijk om overzicht in je studie te scheppen. OneNote werkt als een digitale versie van een ringband.

In de app maak je notitieblokken aan voor je volledige studie of losse vakken. Binnen een notitieblok is het vervolgens mogelijk om tabbladen met kleurtjes te gebruiken, voor vakken of lessen. Binnen die tabbladen verzamel je vervolgens jouw notities. Op deze manier schep je makkelijk overzicht en kun je dingen weer snel terugvinden.

Voor het gebruik moet je wel eerst even inloggen met je Microsoft-account, maar daarna is de app gewoon gratis te gebruiken.

Download Microsoft OneNote in de Play Store (gratis)

2. Evernote

beste notitie-apps voor scholieren

Een andere notitie-app die je veel mogelijkheden geeft om je notities te ordenen, is Evernote. Met Evernote werk je via projecten, zodat je makkelijk onderscheid maakt tussen de verschillende vakken die je volgt.

Daarnaast is het met Evernote makkelijk om extra dingen toe te voegen, zoals webpagina’s of andere bijlagen. Evernote is gratis te gebruiken, maar je moet wel betalen voor meer functies.

Download Evernote in de Play Store (gratis)


  kooptip  

 

 

Back to School laptopdeals bij MediaMarkt!
Werk productiever, sneller en creatiever met Windows 10
Gratis bezorging, ook op zondag
Wees er snel bij, want OP=OP!

Bekijken

 

3. Google Keep

beste notitie-apps voor scholieren

Google Keep pakt het wat simpeler aan. Bij deze app staat puur het maken van notities centraal. De applicatie is handig als je naast aantekeningen voor je studie ook andere notities wil maken. Door de losse notities kleuren te geven, maak je onderscheid tussen school en de rest van je leven.

Nog een voordeel van Google Keep is dat de notities zijn verbonden aan je Google-account, en dus makkelijk synchroniseren tussen de verschillende apparaten die je gebruikt.

Download Google Keep in de Play Store (gratis)

Google Keep-update

4. ColorNote

beste notitie-apps voor scholieren

Net als Google Keep, organiseert de app ColorNote je notities ook in kleuren. Deze worden tevens handig op een rij geplaatst. Daarnaast heeft de app een agenda voor je college’s en een boodschappenlijstje. En wil je een herinnering over je huiswerk? Dan kun je die instellen en laten herhalen.

Download ColorNote in de Play Store (gratis)

Meer studie-apps

Check ook de beste studie-apps en beste agenda-apps die we voor je op een rijtje hebben gezet. En heb je al nagedacht over een Chromebook voor op school? Check ook onze andere artikelen waarin we je helpen met het terug naar school gaan:


  kooptip  
Back to School

Back to School laptopdeals bij MediaMarkt!

Werk productiever, sneller en creatiever op een laptop met Windows 10

 

  • Wees er snel bij, want OP=OP
  • Gratis bezorging, ook op zondag

 

Bekijk alle Laptop aanbiedingen

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu