De 6 beste Photoshop-apps om gratis foto’s te bewerken

Vroeger had je het dure Photoshop nodig om foto’s te bewerken, maar tegenwoordig gebruik je gewoon een app op je smartphone. Met deze gratis Photoshop-apps creëer je de mooiste plaatjes.

Gratis apps om foto’s te bewerken op Android

Je kunt tegenwoordig geen foto meer publiceren zonder ‘m eerst te bewerken. Dit kan met simpele filters, maar er zijn ook uitgebreidere opties. Er staan een hoop fotobewerking-apps in de Play Store, maar voor veel daarvan moet je betalen. Android Planet kiest de gratis Photoshop-apps uit die de moeite waard zijn. Zoek je een app om foto’s te bewerken voor je Android-smartphone, dan hebben wij wat suggesties voor je.

1. Snapseed

photoshop-appsSnapseed van Google is een bijzonder volledige fotobewerking-app. Zonder te complex te zijn, kun je met deze app een hoop bereiken. In de basis voeg je een filter toe of snij je een afbeelding bij. Maar kijk je verder, dan kun je tot in de kleinste details aanpassingen doen.

Haal bijvoorbeeld een minuscuul pukkeltje weg op een selfie, of maak een specifiek onderdeel van de foto extra licht. Je kunt met Snapseed zelfs meer doen dan de gratis versie van Photoshop voor Android. De app van Adobe heeft bijvoorbeeld geen tiltshift-functie, waarmee je onderdelen in een foto kleiner laat lijken dan ze daadwerkelijk zijn.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Download Snapseed in de Play Store (gratis)

2. Adobe Photoshop Express

photoshop-appsOm je foto’s te bewerken op Android kom je toch ook snel bij Adobe en Photoshop uit. Het kan ook niet anders. Adobe Photoshop Express is vergelijkbaar met Snapseed en is de betere keuze als je al een Adobe-account hebt en gebruik kunt maken van alle mogelijkheden.

De gratis versie is echter redelijk beperkt en heeft een stapel in-app aankopen, waar je wel veel meer opties voor krijgt. Je kunt bijvoorbeeld meer filters kopen, terwijl Snapseed al gratis meer filters heeft.

Download Photoshop Express in de Play Store (gratis)

3. VSCO

vsco

VSCO is een bekende en hele uitgebreide fotobewerkings-app, die ook prima te gebruiken is op je Android-toestel. De app is erg uitgebreid, en hoewel dat wel voor een wat verwarrend interface zorgt, kun je foto’s wel helemaal bewerken zoals je zelf wil. VSCO heeft allerlei toffe presets, waarmee je je kiekjes met één tik een andere look geeft. Niet alle presets zijn gratis beschikbaar, want voor veel moet je alsnog betalen. Met de gratis varianten kun je echter prima iets moois maken.

De ontwikkelaars brengen regelmatig updates voor VSCO uit, waardoor je vaak nieuwe tools krijgt om je foto’s te bewerken. Het is jammer dat de app je regelmatig aanmoedigt om een betaald account te nemen, maar de gratis mogelijkheden maken VSCO toch de moeite waard.

Download VSCO in de Play Store (gratis)

4. Pixlr

photoshop-appsPixlr is ook een bekende naam als het gaat om fotobewerking. Heb je een Chromebook, dan kun je met dit webprogramma veel functies die je uit Photoshop kent in Chrome OS gebruiken. De app voor Android heeft vergelijkbare opties als bovenstaande apps.

Voornamelijk de tool waarmee je met één knop je foto een stuk mooier maakt, is indrukwekkend. De app is wellicht niet zo compleet als Snapseed of Photoshop Express, maar ziet er wel wat vrolijker uit met leuke icoontjes.

Download Pixlr in de Play Store (gratis)

5. Airbrush

photoshop-appsWil je specifiek een selfie bewerken? Dan ben je bij Airbrush aan het juiste adres. Deze app biedt soortgelijke bewerkingsopties als bovenstaande alternatieven, maar zet daar een aantal selfie-specifieke extra’s tussen. Met deze functies maak je jezelf extra mooi voordat je de foto deelt.

Zo is er een ‘acneknop’, waarmee je pukkeltjes op je gezicht aanwijst en ze als sneeuw voor de zon laat verdwijnen. Je kunt de huid van je gezicht digitaal aantrekken, je tanden witter maken en zelfs make-up toevoegen.

Download Airbrush in de Play Store (gratis)

6. Instagram

photoshop-appsVoor velen is Instagram goed genoeg. Naast het toevoegen van een van de vele filters, kun je ook andere bewerkingen doen. Hier moet je niet te veel van verwachten, maar met het grootste gemak kun je toch net iets meer uit je kiekjes halen. Daarnaast is Instagram handig, omdat het een sociaal netwerk is.

Je kunt het resultaat dus direct publiceren. Sommige apps laten je enkel bewerken, waarna je het resultaat moet opslaan voordat je het bijvoorbeeld op een sociaal netwerk plaatst. Een aantal applicaties uit dit lijstje hebben ook een deelknop.

Download Instagram in de Play Store (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.