De 7 beste Photoshop-apps om gratis foto’s te bewerken
Erwin Vogelaar

Vroeger had je het dure Photoshop nodig om foto’s te bewerken, maar tegenwoordig gebruik je gewoon een app op je smartphone. Met deze gratis Photoshop-apps creëer je de mooiste plaatjes.

Dit zijn de beste (én gratis) Photoshop-apps

Je kunt tegenwoordig geen foto meer publiceren zonder hem eerst te bewerken. Dit kan met simpele filters, maar er zijn ook uitgebreidere opties. Er staan een hoop fotobewerking-apps in de Play Store, maar voor veel daarvan moet je betalen. Android Planet kiest de gratis Photoshop-apps uit die de moeite waard zijn.

1. Snapseed

photoshop-appsSnapseed van Google is uitgegroeid tot een bijzonder volledige fotobewerking-app. Zonder te complex te zijn, kun je met deze app een hoop bereiken. In de basis voeg je een filter toe of snij je een afbeelding bij. Maar kijk je verder, dan kun je tot in de kleinste details aanpassingen doen.

Haal bijvoorbeeld een minuscuul pukkeltje weg op een selfie, of maak een specifiek onderdeel van de foto extra licht. Je kunt met Snapseed zelfs meer doen dan de gratis versie van Photoshop voor Android. De app van Adobe heeft bijvoorbeeld geen tiltshift-functie, waarmee je onderdelen in een foto kleiner laat lijken dan ze daadwerkelijk zijn. Meer lees je in onze lofzang voor Snapseed.

Download Snapseed in Google Play (gratis)

2. Adobe Photoshop Express

photoshop-appsOm je foto’s te bewerken op Android kom je toch ook snel bij Adobe en Photoshop uit. Het kan ook niet anders. Adobe Photoshop Express is vergelijkbaar met Snapseed en is de betere keuze als je al een Adobe-account hebt en gebruik kunt maken van alle mogelijkheden.

De gratis versie is echter beperkt en heeft een stapel in-app aankopen, waar je wel veel meer opties voor krijgt. Je kunt bijvoorbeeld meer filters kopen, terwijl Snapseed al gratis meer filters heeft.

Download Photoshop Express in Google Play (gratis)

3. Pixlr

photoshop-appsPixlr is ook een bekende naam als het gaat om fotobewerking. Heb je een Chromebook, dan kun je met dit webprogramma veel functies die je uit Photoshop kent in Chrome OS gebruiken. De app voor Android heeft vergelijkbare opties als bovenstaande apps.

Voornamelijk de tool waarmee je met één knop je foto een stuk mooier maakt, is indrukwekkend. De app is wellicht niet zo compleet als Snapseed of Photoshop Express, maar ziet er wel wat vrolijker uit met leuke icoontjes.

Download Pixlr in Google Play (gratis)

4. Aviary

photoshop-appsAviary is niet de meest overzichtelijke app, maar je krijgt toch een flinke rij opties om je foto’s mooier te maken. De app valt voornamelijk op door de extra speelse elementen die je toevoegt aan je kiekjes. Denk bijvoorbeeld aan stickers en leuke frames.

Er is ook een meme-knop, waarmee je tekst boven- en onderin de foto plaatst. Ook heb je de mogelijkheid om tanden witter te maken en rode ogen te verwijderen.

Download Aviary in Google Play (gratis)

5. Airbrush

photoshop-appsWil je specifiek een selfie bewerken? Dan ben je bij Airbrush aan het juiste adres. Deze app biedt soortgelijke bewerkingsopties als bovenstaande alternatieven, maar zet daar een aantal selfie-specifieke extra’s tussen. Met deze functies maak je jezelf extra mooi voordat je de foto deelt.

Zo is er een ‘acneknop’, waarmee je pukkeltjes op je gezicht aanwijst en ze als sneeuw voor de zon laat verdwijnen. Je kunt de huid van je gezicht digitaal aantrekken, je tanden witter maken en zelfs make-up toevoegen.

Download Airbrush in Google Play (gratis)

6. Instagram

photoshop-appsVoor velen is Instagram goed genoeg. Naast het toevoegen van een van de vele filters, kun je ook andere bewerkingen doen. Hier moet je niet te veel van verwachten, maar met het grootste gemak kun je toch net iets meer uit je kiekjes halen. Daarnaast is Instagram handig, omdat het een sociaal netwerk is.

Je kunt het resultaat dus direct publiceren. Alle vorige apps laten je enkel bewerken, waarna je het resultaat moet opslaan voordat je het bijvoorbeeld op een sociaal netwerk plaatst.

Download Instagram in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.