De 14 beste social-apps voor Android

Redactie
5 mei 2014, 18:03
6 min leestijd
De 14 beste social-apps voor Android

In dit artikel lichten we de beste sociale netwerken-apps voor je Android-toestel uit die momenteel zijn te vinden in Google Play. We hebben in het overzicht nadruk gelegd op applicaties die voor Nederlandse gebruikers interessant zijn.

Lees verder na de advertentie.

1. Facebook

facebook

Blijf continu op de hoogte van het wel en wee van je Facebook-vrienden met de officiële Facebook-app voor Android. Je kunt gemakkelijk statusupdates delen, jouw nieuwsoverzicht bekijken en foto’s uploaden. Ook kun je eenvoudig berichten plaatsen op het prikbord (Wall) van je vrienden of met ze chatten via de ingebouwde chatfunctie.

In de mobiele Facebook app vind je vrijwel alle functionaliteit die de desktopwebsite van Facebook.com ook heeft, zodat je altijd onderweg zonder problemen op je Android-smartphone je Facebook-account kunt beheren.

Download Facebook voor Android in Google Play (gratis)

2. Instagram

Instagram

Met Instagram tover je elke foto om tot een fantastisch plaatje. De app verkreeg zijn populariteit via de iPhone en is nu ook beschikbaar voor Android-toestellen. Je kunt mensen volgen, foto’s liken, reacties geven en zelf foto’s plaatsen.

Instagram is eigenlijk een klein sociaal netwerk waar je ook de mogelijkheid hebt om je foto’s op Twitter, Facebook, Tumblr en Foursquare te plaatsen.

Download Instagram in Google Play (gratis)

3. Twitter

twitter.jpg

De officiële Twitter-app was nooit echt goed te noemen, totdat de ontwikkelaars drastisch een aantal updates doorvoerden die zowel uiterlijke als functionele veranderingen bevatten. In de Twitter-app heb je mogelijkheid om meerdere accounts te beheren, kun je het Twitter-profiel aanpassen, het microblog doorzoeken en ontvang je notificaties van nieuwe volgers, retweets en reply’s.

Download Twitter in Google Play (gratis)

4. Foursquare

Foursquare is het eerste sociale netwerk dat inchecken populair maakte. Met de app kun je bij locaties inchecken, daarmee speciale badges verdienen en naar verloop van tijd ergens de burgemeester worden. Dit leidde tot leuke acties, waaronder een incheck-actie bij Starbucks waardoor je korting kon krijgen. Het is mogelijk om je vrienden te volgen en te zien waar zij hebben ingechecked en om zelf locaties aan te raden.

Download Foursquare in Google Play (gratis)

5. Talon for Twitter

TalonforTwitter1

Talon for Twitter is een Twitter-app voor Android die hoge ogen probeert te gooien met veel functies, een interessant design en uitgebreide opties. De app is geoptimaliseerd voor Android 4.4 KitKat, waardoor Talon for Twitter een `echte` volledige schermmodus heeft, evenals transparante balken die de app een nog fijner uiterlijk geven. Deze features werken logischerwijs alleen met KitKat-apparaten.

Download Talon for Twitter in Google Play (betaald)

6. Carbon for Twitter

carbon2

De nieuwe sexy Twitter-app Carbon for Twitter is eindelijk live. Een jaar geleden werd de app al aangekondigd en na een radiostilte van bijna zes maanden is de app nu officieel in de Google Play Store te downloaden. Carbon for Twitter is een app die de interface op een andere manier benadert. Zo maakt Carbon for Twitter met name gebruik van swipe-bewegingen en voelt het navigeren door de app net iets intuïtiever aan. Voor Jelly Bean-gebruikers zijn de nieuwe quick controls ook heel handig: hiermee reageer of retweet je direct vanuit de notificatiebalk.

Download Carbon for Twitter in Google Play (gratis)

7. Google+

googleplus

Google’s eigen sociale netwerk is in een korte tijd uitgegroeid tot één van de meest populaire netwerken op het internet. Google+ wordt voornamelijk gebruikt voor ‘professionele profielen’ en beschikt over hele handige kringen: groepen mensen met een door jou gegeven kenmerk. Je hoeft natuurlijk niet alles met je collega’s, verre vrienden of zelfs familie te delen.

Download Google+ in Google Play (gratis)

8. LinkedIn

linkedin

LinkedIn is het zakelijke sociale platform waar je een online cv bijhoudt en contact maakt met anderen uit dezelfde branche. LinkedIn wordt voornamelijk gebruikt om opdrachten te pluggen en te verkrijgen en je professionele profiel bij te houden. Daarnaast bevat LinkedIn ook speciale groepen waar je jezelf bij aan kunt sluiten, zoals freelance vormgevers of internationale CEO’s.

Download LinkedIn in Google Play (gratis)

9. Jelly

jelly.jpg

Het idee achter de app is simpel: je maakt een foto en stelt er een vraag bij. Jouw sociale netwerk en hun vrienden kunnen vervolgens helpen bij het geven van een antwoord. Het is daarbij wel nadrukkelijk bedoeld om een foto mee up te loaden, want gebruikers kunnen een antwoord geven door iets te tekenen op de betreffende foto en jijzelf kunt iets aanwijzen op een foto door te tekenen. Degenen binnen je sociale netwerk kunnen op jouw vraag antwoord geven, maar je hebt ook de mogelijkheid om de vraag naar een specifiek persoon te sturen. Dit zou bijvoorbeeld iemand kunnen zijn die juist veel verstand heeft van het onderwerp waar jij een vraag over stelt.

Download Jelly in Google Play (gratis)

10. Tumblr

tumblr

De microblogging-dienst Tumblr is in een aantal jaar uitgegroeid tot een enorm populair sociaal medium. Op Tumblr posten mensen vaak kleine blogs die veelal foto’s en/of filmpjes bevatten. De dienst is heel gemakkelijk in gebruik en je kunt vanaf een smartphone nieuwe blogs plaatsen.

Download Tumblr in Google Play (gratis)

11. Tinder

Screenshot_2013-10-01-19-50-44

Tinder is een verslavende dating-app die het fijne van een anonieme vleeskeuring met de spanning van daten combineert. Het idee achter de app is simpel: je bekijkt foto`s van jongens of meisjes en geeft ze foto`s die je leuk vindt een hartje, de anderen krijgen een kruisje en worden gearchiveerd. Als degene jou ook leuk vindt, kun je samen gaan chatten en met je beste openingszinnen naar liefde, seks of beide lonken.

Het fijne van de app: als je een hartje geeft, wordt de ander daar niet op de hoogte van gesteld. Pas als de ander jou ook een hartje geeft, wordt de match ingeschakeld. Lees meer over Tinder.

Download Tinder in Google Play (gratis)

12. Path

path

Een soort van Facebook, maar dan alleen voor je échte vrienden. Deel al je momenten (foto’s, video, audio) met alleen degenen die je dierbaar zijn. Je hebt geen publiek profiel en je mag maar maximaal 150 vrienden hebben, dat hun eigen doel een beetje tegenspreekt. Echter: de app ziet er prachtig uit, werkt heel fijn en is een aanrader om te gebruiken met je beste vrienden, vriendinnen en familie.

Download Path in Google Play (gratis)

13. Pinterest

Met Pinterest kun je alles `pinnen` wat je leuk vindt, van mode, auto`s tot design. Het prikbord ziet zichzelf als `een plaats om inspiratie te ontdekken, verzamelen en delen`. Je kunt bij Pinterest een account aanmaken en direct beginnen met het samenstellen van je eigen profiel. De app wordt geïntegreerd in het deelsysteem van Android, waardoor je dus vanuit andere apps, de browser en camera foto`s kunt pinnen. Het is ook mogelijk om pins van anderen te repinnen en eigen boards te creëren. Deze pins zijn onder te verdelen in speciale boards, die interesses of thema`s aangeven.

Download Pinterest in Google Play (gratis)

14. Tapatalk 4

tapatalk

Tapatalk houdt vast aan de Android 4.0 Holo-interface en beschikt aan de linkerkant over een speciale navigatiebalk waar onder andere je privéberichten, profiel, favoriete topics en verdere navigatie kunt vinden. De rechterkant wordt gevuld met content van het betreffende forum.

Download Tapatalk 4 in Google Play (gratis)

Tip ons!

Ook een handige app gezien die nog niet in dit lijstje staat? Tip ons via het contactformulier!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu