Deel je leven: dit zijn de 7 beste stream-apps voor Android-smartphones

Erwin Vogelaar
2 juli 2019, 19:14
4 min leestijd
Deel je leven: dit zijn de 7 beste stream-apps voor Android-smartphones

Sommige momenten in het leven wil je direct met de wereld delen. Dit zijn de beste stream apps voor Android om dat te doen.

Lees verder na de advertentie.

Beste stream apps voor Android-smartphones

Tegenwoordig is het op steeds meer plekken mogelijk om te livestreamen. Zeker bij de verschillende socialemediaplatforrmen is het delen van je leven via beeld een vast onderdeel van de apps geworden. Naast streamen vanaf je camera is het het soms ook mogelijk om je scherm met de wereld te delen. Deze apps zijn daar het meest geschikt voor.

1. Instagram

stream apps

Denk je aan het delen van video, dan kom je al snel bij Instagram uit. Live video’s zijn onderdeel van Instagram Verhalen. Je swipet daarvoor naar rechts in de app en kiest onderin voor ‘Live’ en tikt daarna op ‘Live gaan’.

Ben je aan het streamen via Instagram dan zie je bovenin het scherm hoeveel kijkers je hebt. Onderin komen reacties van deze kijkers te staan. Het is mogelijk om op een van deze reacties te tikken en deze vast te zetten. Dat kan ook een reactie van jezelf zijn, om wat informatie over de stream in beeld te laten voor nieuwe kijkers. Na de livestream is het mogelijk om de video te delen in je verhaal, of op te slaan en ergens anders te delen.

stream apps


Download Instagram in Google Play (gratis)

2. Mixer Create

stream apps

Wil je niet de wereld om je heen, maar ook je scherm met anderen delen? Dan moet je bij Mixer van Microsoft zijn. Via deze app kun je net als met de andere apps in deze lijst, gewoon de camera gebruiken. Daarnaast is het mogelijk om te streamen wat er op je smartphone gebeurt.

Dat is leuk om games mee te livestreamen. Geinig aan Mixer is dat kijkers de stream kunnen beïnvloeden. Bij specifieke games is het bijvoorbeeld mogelijk om invloed te hebben op de gameplay.

Download Mixer Create in Google Play (gratis)

3. Facebook

stream apps

Natuurlijk biedt het populaire sociale netwerk Facebook ook de mogelijkheid om een livestream te starten. Daarvoor tik je in de app op het camera-icoontje, en kies je onderin voor ‘live’.

De streamdienst werkt vergelijkbaar met Instagram en dus goed. Niet gek, omdat beide diensten van hetzelfde bedrijf komen. Streamen via Facebook is de ideale optie als je iets wil delen met je Facebook-vrienden, zoals familie.

Download Facebook in Google Play (gratis)

4. Twitter

stream apps

Is Twitter jouw platform? Dan kun je jouw volgers trakteren op een livestream. Hiervoor hoef je enkel naar links te swipen op het scherm met de tweets. Schuif onderaan het scherm de modus van ‘opname’ naar ‘live’, geef een beschrijving en eventuele locatie op en tik op ‘live gaan’.

Je livestream wordt natuurlijk in een tweet gedeeld, maar je volgers zullen ook een melding krijgen bovenin hun feed.

Download Twitter in Google Play (gratis)

5. Periscope

stream apps

Wil je niet alle rompslomp van een druk platform, dan is Periscope een goede optie. Deze app richt zich volledig op het streamen. Doordat bijvoorbeeld Twitter tegenwoordig een eigen streamfunctie heeft, is Periscope minder populair geworden. Toch is het nog steeds een prima app.

Wel richt Periscope zich voornamelijk op het bekijken van andere streamers en elkaar volgen. Zie het als een op zichzelf staand sociaal netwerk voor streamers. Streams zijn wel makkelijk op andere sociale media te plaatsen.

stream apps

Download Periscope in Google Play (gratis)

6. YouNow

stream apps

Het als Periscope, is ook YouNow een app die zich puur op streamen richt. Deze app heeft daarnaast meer focus op het samen dingen doen. Zo is het relatief makkelijk voor andere streamers om onderdeel te worden van jouw stream, mits jij ze uitnodigt.

De app heeft een abonnement voor meer functies, maar dat is niet nodig voor het streamen. Streams zijn te delen naar andere sociale media.

Download YouNow in Google Play (gratis)

7. YouTube

stream apps

YouTube is nog steeds het grootste platform voor video. Ook in de app is het mogelijk om een livestream te starten. YouTube heeft alleen een groot obstakel: de moet minimaal duizend abonnees hebben om een livestream te starten. Wil je zomaar iets leuks delen zonder dat je een YouTube-kanaal onderhoudt met dus minimaal duizend abonnees, dan heb je hier niet zoveel aan.

Om een stream te starten druk op het camera-icoontje. Na toegang te geven tot je camera en microfoon tik op ‘live gaan’. Voordat je daadwerkelijk live gaat, moet eerst informatie zoals een beschrijving, thumbnail en een leeftijdsbeperking toevoegen.

Download YouTube in Google Play (gratis)

NOG EVEN HOOKS TOEVOEGEN ALS THEMAMAAND ER IS JATOCH

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu