De 10 beste winkel-apps voor Android

Gijs Ettes
30 mei 2014, 22:06
4 min leestijd
De 10 beste winkel-apps voor Android

Hieronder vind je een overzicht van shopping- en winkel-apps voor Android. We leggen daarbij vooral nadruk op applicaties die voor Nederlandse gebruikers interessant zijn.

Lees verder na de advertentie.

1. Etsy

etsy1

Etsy, de marktplaats voor vintage en zelfgemaakte spullen, heeft een eigen Android-app. De app is gericht op het browsen en kopen van artikelen – in totaal zo`n 17 miljoen – op de website en werkt op zowel smartphones als tablets. Omdat bijna een kwart van alle bezoekers van Etsy via Android-toestellen van over de hele wereld op de website komen, heeft Etsy besloten om de app ook de Nederlandse taal te laten ondersteunen. Hierdoor is de app volledig in het Nederlands beschikbaar. Lees meer over Etsy voor Android.

Download Etsy in Google Play (gratis)

2. Marktplaats

Marktplaats

Marktplaats, de grootste tweedehands verkoopwebsite van Nederland, heeft ook een eigen handige Android-app. Je kunt zelf producten toevoegen om te verkopen, gemaakte foto’s bij je advertentie plaatsen en krijgt een notificatie zodra iemand heeft geboden. Als je iets wilt kopen, kun je met een trefwoord of via postcode zoeken op Marktplaats en advertenties bekijken en de verkoper contacteren.

Download Marktplaats in Google Play (gratis)

3. eBay

ebay

De populaire verkoopwebsite Ebay heeft zijn officiële app geüpdatet met een aantal handige nieuwe functies. Zo kun je voortaan ringtones per Ebay-notificatie instellen en heb je de mogelijkheid om alle notificaties uit te zetten met de quiet times-setting. Handig voor tijdens het werk of in de kroeg. De grootste verandering is de nieuwe checkout als je een procuct via de website koopt. Het nieuwe scherm weergeeft de content een stuk duidelijker en de meer gestroomlijnde werking laat je sneller producten kopen. Dit heeft mogelijk ook te maken met de snelheidsverbeteringen die Ebay heeft doorgevoerd, die eveneens in de gehele app te merken zijn.

Download eBay in Google Play (gratis)

4. Appie van Albert Heijn

appie

Appie is een applicatie waarmee je makkelijker boodschappen kunt doen bij Albert Heijn. De applicatie bevat een boodschappenlijstje, een overzicht van nabije winkels, recepten en aanbiedingen. Ook is er een mogelijkheid om te kijken welke acties er zoal georganiseerd worden. Handig is dat je je bonuskaartnummer kunt invullen en daarbij te zien krijgt welke boodschappen je vaak en/of recent nog hebt besteld. Het samenstellen van je boodschappenlijstje wordt daardoor een stuk makkelijker, maar er is nog een handige functie: het toevoegen van nieuwe boodschappen door de streepjescodes te scannen. In de app zijn ook nog uitgebreide recepten-mogelijkheden toegevoegd.

Download Appie van Albert Heijn in Google Play (gratis)

5. App van de Dag

appvandedag

App van de Dag is een megasucces op de iPhone en iPad. Na een plotselinge verdwijning uit de iOS-store en een onverwachte terugkomst, is App van de Dag nu ook beschikbaar voor Android. App van de Dag geeft je elke dag een gratis app waarvoor je normaal gesproken moet betalen: er wordt dagelijks onderhandeld met app-ontwikkelaars om hun app voor 24 uur gratis aan te bieden. Door een pushbericht word je op de hoogte gehouden van de aanbiedingen en velen hebben door dit concept al honderden euro`s bespaard.

Download App van de Dag in Google Play (gratis)

6. Thuisbezorgd.nl

Thuisbezorgd.nl

Net als de website van Thuisbezorgd werkt de app ook snel en gemakkelijk.

Je kunt zoeken op alle bezorgende restaurants bij jou in de buurt, via de app je bestelling plaatsen en met verschillende diensten (iDeal, contant, PayPal en Rabo SMS) betalen.

Download: Download Thuisbezorgd.nl in Google Play (gratis)

7. Groupon

groupon

Elke dag nieuwe aanbiedingen op je smartphone met Groupon. Denk aan kortingen op een leuk diner, gezellige uitjes, lekkere behandelingen en andere bezigheden. Met de Android-app kun je op de aanbiedingen reageren en houd je al je aankopen in één app bij.

Download Groupon in Google Play (gratis)

8. Scoupy

scoupy

Scoupy is een app die voor allerlei bedrijven, zoals restaurants en winkels, talloze coupons heeft. Die kun je bij het afrekenen van je aankoop of bestellingen `sliden`, waarna een winkelier jouw unieke kortingscode te zien krijgt. De aanbiedingen die je ziet, worden bepaald aan de hand van je huidige locatie. De app heeft volgens de makers inmiddels 500.000 gebruikers en noemt zich daarmee de Nederlandse marktleider in `mobile couponing`. Lees meer over Scoupy.

Download Scoupy in Google Play (gratis)

9. VakantieVeilingen

vakantieveiling

Op VakantieVeilingen kun je bieden op weekendjes weg, uitjes en andere leuke vakanties. Met de app zie je altijd de meest actuele veilingen en kun je meebieden op de reizen die je leuk vindt.

De veilingen zijn in handige categorieën onderverdeeld, waardoor je een goed overzicht hebt.

Download VakantieVeilingen in Google Play (gratis)

10. Boodschapp

boodschapp

Boodschapp is een app waarmee je bewuster kunt kiezen voor producten in de supermarkt. In januari verscheen de iPhone-app van Boodschapp; nu is er ook een Android-versie. Met deze app kun je voedingsmiddelen in de supermarkt vergelijken op samenstelling en prijs. Als je in de supermarkt staat, kun je de barcode van een product scannen om te kijken of je wel de beste keuze maakt.

Download Boodschapp in Google Play (gratis)

Tip ons!

Ook een handige app gezien die nog niet in dit lijstje staat? Tip ons via het contactformulier!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu