De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

De 3 beste YouTube-alternatieven om video’s te uploaden

Michel van 't Klaphek
17 juli 2019, 15:44
2 min leestijd
De 3 beste YouTube-alternatieven om video’s te uploaden

Je bent op vakantie geweest en hebt een filmpje gemaakt van de mooiste beelden. Hoe laat je deze video op een gemakkelijke manier zien zonder YouTube te gebruiken? Met deze 3 apps kun je ook makkelijk filmpjes uploaden, ook voor privévideo’s.

Lees verder na de advertentie.

YouTube-alternatief: een top 3

Je kunt een video natuurlijk via e-mail delen of op een dvd branden, maar het is veel simpeler om het filmpje online te zetten. YouTube is natuurlijk de bekendste plek om video’s met de wereld te delen, maar er is meer keuze. Met deze apps zet je ook makkelijk een filmpje online.

1. Vimeo

youtube uploadalternatief (2)

Bij Vimeo draait het om kwaliteit in plaats van kwantiteit. De videohost wordt daarom door sommigen omschreven als het artistieke broertje van YouTube, met meer plaats voor hoogwaardige video’s. Naast dat je dus meer dan genoeg filmpjes kunt kijken, is het ook een prima plek om je eigen project te uploaden.

Je krijgt gratis 500MB uploadruimte per dag, met een totaal van 5GB. Deze video’s kun je afschermen voor anderen door een wachtwoord in te stellen, en deze alleen door te geven aan familie en vrienden. Per dag kun je maximaal 10 video’s uploaden, wat handig is als je vooral kleine, losse clipjes maakt.

→ Download Vimeo in de Play Store (gratis)

2. Dailymotion

youtube uploadalternatief (3)

Dailymotion is een Frans YouTube-alternatief en vooral in het thuisland populair. Alhoewel de Nederlandse groep gebruikers een stuk kleiner is, heeft de videodienst wel enkele interessante voordelen ten opzichte van YouTube. Bij Dailymotion kun je bijvoorbeeld video’s met een maximale bestandsgrootte van 2GB uploaden.

Bovendien worden video’s pas afgekapt als ze langer zijn dan 60 minuten, waardoor je dus zelfs de meest uitgebreide vakantievideo kunt laten zien. Net als bij Vimeo en YouTube kun je een filmpje op ‘slot zetten’, waardoor alleen mensen met een link kunnen kijken.

→ Download Dailymotion in de Play Store (gratis)

3. Facebook

Je denkt bij Facebook waarschijnlijk niet aan een YouTube-alternatief, maar toch is het al sinds jaar en dag mogelijk om video’s te uploaden en bekijken. Het fijne hieraan is dat je geen account op een site als Vimeo of Dailymotion hoeft aan te maken, die je daarna waarschijnlijk weinig meer gaat gebruiken.

Een nadeel van video’s uploaden naar Facebook is dat de kwaliteit niet altijd even goed is, en het uploaden zelf ook wat langer duurt. Wanneer je niet wil dat iedereen het filmpje kunt zien tik je rechtsboven op het vriend-icoon. Selecteer vervolgens dat alleen vrienden het kunnen zien, of selecteer enkele personen handmatig.

→ Download Facebook in de Play Store (gratis)

Video’s maken met je smartphone

De hele maand juli staat Android Planet in het teken van video’s maken met je smartphone. Van de beste smartphone-camera’s tot aan nabewerking-apps: alles komt voorbij. Heb jij een onderwerp waar je meer over wil weten? Stuur dan een mail naar redactie@androidplanet.nl, of laat hieronder een reactie achter.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu