Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

De 10 beste zakelijke apps voor Android

Wouter Nijsen
12 september 2014, 22:19
5 min leestijd
De 10 beste zakelijke apps voor Android

Eindelijk je eerste Android-toestel in handen, maar geen flauw idee wat je moet installeren? Hier vind je 10 must-have zakelijke apps die eigenlijk standaard op iedere Android-telefoon zouden moeten staan. Inmiddels zijn honderdduizenden apps te vinden in Google Play en zelf zoeken kan vaak nogal tijdrovend zijn. Androidplanet neemt je dit werk uit handen.

Lees verder na de advertentie.

1. Skype

skype

Met Skype kun je goedkoop bellen via WiFi of het datanetwerk van je provider (Voice over IP). Je kunt naar andere Skype-gebruikers bellen via Wi-Fi of 3G en naar vaste en mobiele nummers voor een laag tarief. Het is ook mogelijk om te chatten met andere gebruikers en tijdens deze chats foto’s, video’s en bestanden naar de ander te sturen. De app laat je ook videobellen, mocht je een camera aan de voorkant van je toestel hebben.

Download Skype in Google Play (gratis)

2. Twitter

twitter.jpg

De officiële Twitter-app was nooit echt goed te noemen, totdat de ontwikkelaars drastisch een aantal updates doorvoerden die zowel uiterlijke als functionele veranderingen bevatten. In de Twitter-app heb je mogelijkheid om meerdere accounts te beheren, kun je het Twitter-profiel aanpassen, het microblog doorzoeken en ontvang je notificaties van nieuwe volgers, retweets en reply’s.

Download Twitter in Google Play  (gratis)

3. CloudMagic

cloudmagic2

De CloudMagic Android-app biedt een universele inbox voor al je e-mail-accounts, en dat is een feature die velen heel belangrijk vinden. Daarnaast is het mogelijk om herinneringen voor e-mails in te stellen en kun je door middel van swipen verschillende acties uitvoeren.

De app houdt vast aan het Holo-design dat met Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) is geïntroduceerd en is daarmee gemakkelijk te bedienen. De interface lijkt daarbij grotendeels op Gmail, waardoor velen al aan het design gewend zijn.

Gebruikers kunnen e-mails archiveren, verwijderen, naar folders en labels verplaatsen en e-mails in een conversatieweergave weergeven. De CloudMagic Android-app is ook offline beschikbaar, kan met een code worden vergrendeld en ondersteunt ook push-notificaties.

Download CloudMagic in Google Play (gratis)

4. Google Drive

googledrive

Google Drive is Google’s eigen cloud-based opslagdienst en vergelijkbaar met Dropbox. Bij Google krijg je 5GB aan opslagruimte gratis en dit is voor een laag bedrag per maand te verhogen. Google Drive bevat tevens het oude Google Docs, waardoor je via de app documenten kunt maken en bewerken. De app is nog niet zo uitgebreid en intuïtief als Dropbox, maar potentie is er zeker.

Download Google Drive in Google Play (gratis)

5. Office 365

office 365 1

Office Mobile voor Office 365 is een hele mond vol, maar biedt Android-gebruikers ook eindelijk de mogelijkheid om al hun Excel- Word- en PowerPoint-documenten mobiel te bewerken. Dit was natuurlijk al mogelijk via enkele andere apps, maar met Office 365 voor Android hoef je niet langer te klooien met apps van derden. Bij het bewerken van je documenten in de Android-versie van Office 365 blijven alle opmaakelementen volgens Microsoft volledig intact. Bewerkte documenten zijn vervolgens op te slaan in je SkyDrive, Office 365-opslag of SharePoint.

Download Office 365 in Google Play (gratis)

6. Pocket

Pocket

Pocket, dat vroeger Read It Later heette, verzamelt artikelen, video`s en foto`s die je op een later moment wilt bekijken. Het meest handige aan Pocket is de synchronisatie met de browser. Als je geen tijd hebt om een artikel te lezen of video te bekijken, kun je deze content via een knop toevoegen aan je eigen lijst. Deze lijst synchroniseert met je smartphone of tablet en kun je een opgeslagen artikel bijvoorbeeld in de trein lezen. De artikelen die je bewaart, worden in een speciaal design opgeslagen dat alleen de belangrijkste foto`s laat zien en het lettertype goed leesbaar maakt. Ook is het mogelijk om tags aan de content toe te voegen en de lettergrootte en achtergrondkleur aan te passen. Als je een artikel, video of foto hebt gezien, kun je `m markeren en wordt het in je archief opgeslagen.

Download Pocket in Google Play  (gratis)

7. Dropbox

dropbox

Dropbox is een cloud-based opslagdienst. Je kunt Dropbox als een soort van online usb-stick zien, die je via je computer, tablet en telefoon kunt bereiken. Je krijgt standaard 2GB gratis en kunt de opslagruimte tegen een maandelijks tarief verhogen. Al je opgeslagen documenten, foto’s en andere bestanden zijn via je smartphone te bekijken, aan te passen en te verwijderen. Het werkt on-the-fly: zodra je iets via je Android-toestel op je Dropbox verwijdert, wordt dat op je computer en laptop ook aangepast. Een andere handige optie is het automatisch uploaden van foto’s. Als je via Wi-Fi bent verbonden, uploadt de app automatisch al je geschoten foto’s naar Dropbox.

Download Dropbox in Google Play  (gratis)

8. Google Maps

Screenshot_2013-07-10-09-01-29

Google Maps is de officiële kaartendienst van Google. Sinds 2013 is de app van een nieuw design voorzien. Zowel de plattegrond, de pop-ups, de informatie over locaties en het instellingen-menu hebben een make-over gekregen waardoor de app prettiger werkt. Met Google Maps kun je snel informatie van bedrijven opzoeken en je route plannen. Velen vinden Google Maps de beste navigatie-app voor Android. En dat is niet zonder reden. Lees alles over Google Maps voor Android, met handige tips en trucs.

Download Google Maps in Google Play  (gratis)

9. 9292

9292 heeft een nieuwe Android-app gelanceerd. En het is eindelijk de app die 9292 sinds het nieuwe design verdient. De nieuwe app vervangt het oude 9292 OV Pro die je van je Android-toestel kunt verwijderen. De nieuwe 9292 heeft het kenmerkende en zeer mooie design, werkt snel en is vooral gewoon enorm handig – in tegenstelling tot de oude app. Met 9292 heb je de mogelijkheid om een reis te plannen via het openbaar vervoer, waarbij de nadruk ligt op persoonlijke reizen die je via de app kunt bewaren. Het mag gezegd worden: 9292 heeft een uitstekende nieuwe app gelanceerd.

Download 9292 in Google Play  (gratis)

10. BlackBerry Messenger

bbm.jpg

BlackBerry Messenger is een online berichtendienst die te allen tijde verbonden is, zodat je direct berichten ontvangt. De app stelt je in staat om te chatten, multimedia te delen en groepsgesprekken met 30 personen te voeren. De download voor Android is 13MB groot en is geoptimaliseerd voor apparaten met Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) of hoger. Daarnaast is BBM beschikbaar op iOS en BlackBerry en is het als Android-gebruiker mogelijk om met deze platforms te communiceren.

Download BlackBerry Messenger in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu