Bestuur je Canon EOS camera met DSLR Controller

Redactie
5 augustus 2011, 18:16
1 min leestijd
Bestuur je Canon EOS camera met DSLR Controller
Bestuur je Canon EOS camera met DSLR Controller

Met DSLR Controller kun je de camera’s uit de Canon EOS serie besturen vanaf je telefoon of tablet. De app bevindt zich nog in de bètafasee, maar ziet er veelbelovend uit. Door met een speciale USB-kabel kun je de camera bedienen. Zo is het onder meer mogelijk om live het beeld te bekijken vanuit de Android-app, kun je inzoomen, ISO-waardes aanpassen, witbalans uitvoeren en handmatig scherpstellen.

Helaas zitten wel wat haken en ogen aan de app voordat je deze kunt gebruiken. Zo moet je een Canon EOS camera hebben (ondersteunde typenummers zijn: 550D, 50D, 7D, 5D mk II en 1D mk IV), een USB-hostkabel (On-The-Go Cable) en een Android-apparaat met USB-host ondersteuning. Onder meer de Samsung Galaxy S2 (als enige telefoon wereldwijd) en de Motorola Xoom (en andere Honeycomb-tablets) hebben deze ondersteuning.

Lees verder na de advertentie.

Heb je dit allemaal en is dit werkend aangesloten dan kun je aan de slag. De bediening van de applicatie ziet er gelikt uit en dit biedt veel mogelijkheden voor gevorderde fotografen. Zo is onder meer kleurtemperatuur, auto-focus modus en licht-optimalisatie in te stellen. Met Grid display kun je betere beeldbepaling doen en ook de aperture is in te stellen. In de applicatie vind je nog veel meer uitgebreide instelmogelijkheden die nog weleens vast kunnen lopen. Het gaat hier ook duidelijk om een testversie.

De DSLR Controller app is uitgebracht door ontwikkelaar Chainfire, die ook bekend is van apps als Chainfire3D en CF-Bench. Voor 5,99 euro kun je DSLR Controller aanschaffen. Hierbij moet je wel zelf nog op zoek naar een geschikte USB-kabel. Zoek wel van tevoren uit of je telefoon of tablet als USB-host dienst kan doen.

Downloaden via Android Market: DSLR Controller (BETA) (€5,99)

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's