Beta-app Instagram laat je nieuwe functies uitproberen

De bèta-app van Instagram is nu voor Android-gebruikers te downloaden, waarmee je de nieuwe functies en designinterfaces kunt uitproberen.

Instagram is een app die niet vaak updates ontvangt. Toch wil Facebook nieuwe functies uitproberen bij een kleine groep enthousiaste Instagram-gebruikers. Dit doet Facebook ook bij zijn officiële Android-app en Messenger, waar ondergetekende beide in het bètakanaal zit. De apps blijven gewoon te gebruiken en kunnen heel soms vastlopen, maar je krijgt wel de nieuwste features.

Zo krijg je de Instagram beta-app

De Instagram beta-app vervangt je huidige app. Door naar deze Google-groep te gaan en je daar aan te melden, kun je daarna de stappen volgen om een bètatester te worden. Dit gaat gewoon via een Google Play-linkje waar je op ‘Word een tester’ kunt drukken. Vervolgens heb je de mogelijkheid om de bèta-app te installeren. Op dit moment zijn er nog geen vernieuwingen waar te nemen, behalve bugfixes voor kleine probleempjes met de app.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Instagram beta

Als je de normale Instagram-app weer wilt gebruiken, kun je de Google-groep verlaten en je huidige app deïnstalleren. Wanneer je dat hebt gedaan, kun je de normale Instagram-versie uit Google Play weer downloaden.

Laatste nieuws over Instagram

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.