Beta-app Instagram laat je nieuwe functies uitproberen

Redactie
21 januari 2015, 13:41
1 min leestijd
Beta-app Instagram laat je nieuwe functies uitproberen

De bèta-app van Instagram is nu voor Android-gebruikers te downloaden, waarmee je de nieuwe functies en designinterfaces kunt uitproberen.

Lees verder na de advertentie.

Instagram is een app die niet vaak updates ontvangt. Toch wil Facebook nieuwe functies uitproberen bij een kleine groep enthousiaste Instagram-gebruikers. Dit doet Facebook ook bij zijn officiële Android-app en Messenger, waar ondergetekende beide in het bètakanaal zit. De apps blijven gewoon te gebruiken en kunnen heel soms vastlopen, maar je krijgt wel de nieuwste features.

Zo krijg je de Instagram beta-app

De Instagram beta-app vervangt je huidige app. Door naar deze Google-groep te gaan en je daar aan te melden, kun je daarna de stappen volgen om een bètatester te worden. Dit gaat gewoon via een Google Play-linkje waar je op ‘Word een tester’ kunt drukken. Vervolgens heb je de mogelijkheid om de bèta-app te installeren. Op dit moment zijn er nog geen vernieuwingen waar te nemen, behalve bugfixes voor kleine probleempjes met de app.

Instagram beta

Als je de normale Instagram-app weer wilt gebruiken, kun je de Google-groep verlaten en je huidige app deïnstalleren. Wanneer je dat hebt gedaan, kun je de normale Instagram-versie uit Google Play weer downloaden.

Laatste nieuws over Instagram

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu