‘Google komt met betaald YouTube abonnement voor onbeperkte muziek’

Gijs Ettes
24 oktober 2013, 9:03
1 min leestijd
‘Google komt met betaald YouTube abonnement voor onbeperkte muziek’
YouTube abonnement

Geruchten gaan dat Google op korte termijn een betaald YouTube abonnement lanceert dat gebruikers in staat stelt om muziek offline en zonder advertenties te luisteren. Volgens bronnen wordt er daarnaast een gratis YouTube abonnement geïntroduceerd dat onbeperkt is, maar voorzien van advertenties en de afwezigheid van een optie om offline te luisteren.

De beide services zouden zowel voor web als mobiel beschikbaar worden en voortborduren op de platendeals die Google heeft afgesloten voor Google Play Music All Access. Dat is het huidige onbeperkte abonnement waarmee gebruikers muziek kunnen streamen.

Lees verder na de advertentie.

YouTube abonnement alternatief op Play Music?

YouTube abonnement logo

Google geeft geen commentaar op het gerucht dat er een betaald en gratis YouTube abonnement komt voor het luisteren naar streaming muziek. Het biedt momenteel met Google Play Music al een goede optie om muziek on- én offline te beluisteren, maar het merk YouTube is natuurlijk bekender en populairder.

Zo wordt de Android-app door velen niet alleen gebruikt om filmpjes te bekijken, maar ook om muziek en albums te beluisteren. Google Play Music is natuurlijk een handiger alternatief, maar een maandabonnement op de service kost 10 euro. Een bedrag dat jongere gebruikers wellicht slecht kunnen missen. Google Play Music heeft een bibliotheek van 18 miljoen tracks om naar te luisteren en biedt de mogelijkheid om tot 20.000 liedjes offline te beluisteren. Daarmee heeft Play Music een streepje voor op Spotify, die deze functionaliteit vooralsnog niet biedt.

Meer over de verschillen tussen Google Play Music en Spotify lees je in het artikel Google Play Music All Access versus Spotify.

Lees meer over YouTube

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu