Bètaversie LauncherPro beschikbaar voor skin-ontwerpers

Redactie
15 april 2011, 19:28
1 min leestijd

LauncherPro heeft een bètaversie vrijgegeven, waarin het mogelijk is om gepersonaliseerde widgets te gebruiken. Gebruikers of ontwikkelaars kunnen thema`s of skins installeren, waardoor widgets een andere look krijgen. Op dit moment hebben alle widgets in LauncherPro een ‘Sense’-look, maar in principe kunnen ontwikkelaars een speciale smurfen-skin maken of een skin voor fans van Hello Kitty.

Om zogenoemde `skins` te maken, moeten ontwikkelaars wel een aantal programma`s downloaden, zoals de Android SDK, Eclipse (bijv. Eclipse for Java Developers) en de ADT-plugin van Eclipse. Het maken van een skin is heel makkelijk en kost niet veel tijd. Open het template-bestand, verander een paar teksten en sleep je grafische bestanden in de template.

Lees verder na de advertentie.

Belangrijk is dat ontwikkelaars het APK-bestandje downloaden om te testen hoe skins eruit zien. Wanneer de publieke versie in de Android Market verschijnt, dan zijn er al een aantal skins beschikbaar. Het leuke aan het maken van een skin is dat er weinig programmeerkennis nodig is. Het is in principe een kwestie van blokken slepen.

LauncherPro is een homescreen-vervanger, waarmee jij jouw gerootte of niet-gerootte Android-telefoon kunt personaliseren. Zo is het mogelijk om een eigen dock te maken of om widgets toe te voegen in de stijl van HTC Sense, zoals een widget met laatste Twitter-berichten en een agenda-widget.

Via: LauncherPro

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu