Bètaversie WhatsApp introduceert publieke groepschats

Wouter Nijsen
2 juni 2016, 8:02
1 min leestijd
Bètaversie WhatsApp introduceert publieke groepschats

In de nieuwste bètaversie van WhatsApp zit een optie voor publieke groepschats, waarmee je een gesprek via een link openbaar maakt en kunt delen.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp publieke groepschats

De functie is aanwezig in versie 2.16.102 van WhatsApp, die je nu kunt downloaden. De groepsbeheerder kan een groepsgesprek openbaar maken door een url, die begint met chat.whatsapp.com, te versturen. Dit  ontdekte Android Police. Wanneer iemand op de link tikt, krijgt hij of zij een melding te zien om zich bij het groepsgesprek te voegen. Ook wordt getoond uit hoeveel personen de chat bestaat en wat het telefoonnummer en de naam is van degene die het gesprek gemaakt heeft.

whatsapp publieke groepschats

De functie is bijvoorbeeld handig wanneer je met buurtbewoners of een andere grote groep mensen een gesprek wil aanmaken. Omdat het voor gebruikers heel makkelijk is om zich bij een chat te voegen, kunnen ook kwaadwillenden toegang krijgen tot het gesprek. Dit is vervelend, want een inbreker krijgt zo de telefoonnummers en het gesprek zelf te zien. Mogelijk bedenkt WhatsApp hier nog een oplossing voor bij de officiële release van de publieke groepschats.

Download de bètaversie van WhatsApp

Je downloadt de laatste bètaversie van WhatsApp door via deze link het apk-bestand te downloaden en installeren, of je aan te melden voor het officiële bètaprogramma van de chat-app in de Play Store. In de huidige testversie is het mogelijk om links te openen, maar het aanmaken van een url kan nog niet.

Download WhatsApp in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu