Nieuwe app Auping maakt slaapanalyse en geeft tips

Redactie
11 maart 2016, 12:18
2 min leestijd
Nieuwe app Auping maakt slaapanalyse en geeft tips

Beddengigant Auping lanceert een eigen app. Better Days bevat niet alleen het assortiment matrassen, maar helpt om meer inzicht in je slaapgedrag te krijgen dankzij de ‘Slaapcoach’.

Lees verder na de advertentie.

Better Days

Het aanbod van apps die je slaap ‘s nachts analyseren is redelijk groot, dus je app moet heel wat in huis hebben om zich te onderscheiden. Dat Better Days bedacht en ontwikkeld is door één van de bekendste slaapfabrikanten ter wereld, is natuurlijk al een groot pluspunt. Daarnaast  draait de app niet alleen maar  om het aanprijzen van het eigen assortiment, maar ook  om het helpen van de de gebruiker.

Bij het eerste gebruik wordt er kort uitgelegd wat de bedoeling van Better Days is. De app bestaat uit twee delen: matrasadvies en de slaapcoach.  Allereerst de slaapcoach: dit onderdeel van de app houdt bij wat  jouw slaapgedrag is, en de intelligente wekker maakt jou op het juiste moment wakker. De functie registreert wanneer je je ‘s nachts omdraait,  hoelang het duurde voordat je in slaap viel et cetera. Op basis van die gegevens wordt jouw slaapscore berekend. Auping geeft daarbij uitleg en tips hoe je jouw slaapgedrag kunt verbeteren. Ook kun je uitdagingen instellen, bijvoorbeeld om laat op de avond minder te eten of te drinken.

Slaapgedrag en matrasadvies

Na vijf dagen stelt de app een persoonlijk slaapprofiel samen. Dit profiel toont naast je slaapgedrag ook wat je nodig hebt voor een goede nachtrust. De bedoeling is dan natuurlijk dat je deze informatie gebruikt om een Auping-matras aan te schaffen. Better Days stelt namelijk een matrasadvies samen op basis van jouw gegevens, een bedcheck en de score van het persoonlijke slaapprofiel.

Voor dit advies moet je wel flink wat  gegevens invullen. Denk aan de breedte van je schouders en heupen en welk merk matras je nu hebt. Ook dien je een foto van jezelf op bed te versturen. Deze wordt omgezet in een illustratie, waarop je kunt zien  waar de schoen wringt: op zes verschillende punten wordt aangegeven hoe recht jouw ruggengraat rust op het huidige matras. Vooral handig voor mensen die rug- en nekklachten ervaren. Het advies geeft vervolgens aan welk soort matras je nodig hebt.

Better Days is nu te downloaden in Google Play. Daarvoor is 54MB aan vrije opslagruimte en Android 4.1 of hoger vereist.

Download Better Days in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's