Material Design voor fijne batterij-app BetterBatteryStats

Redactie
30 januari 2015, 10:52
2 min leestijd
Material Design voor fijne batterij-app BetterBatteryStats

BetterBatteryStats, één van de beste apps om het energieverbruik van je smartphone mee te checken, is geüpdatet met het  Material Design van Android Lollipop.

Lees verder na de advertentie.

Met  BetterBatteryStats heb je de mogelijkheid om te kijken welke apps, diensten en opties ervoor zorgen dat je accu leegraakt. Ondergetekende gebruikt  BetterBatteryStats al jaren om te zien of een app voor wakelocks zorgt.

Wakelocks zijn momenten waarop je smartphone of tablet uit zijn slaapstand wordt gehaald. Dit soort momenten zijn funest voor je accuduur, omdat je toestel uit zijn energiezuinige slaapstand worden gehouden. Met  BetterBatteryStats kun je die wakelocks opsporen.

Wat kun je met  BetterBatteryStats

BetterBatteryStats werkt het beste door je smartphone te rooten, maar kan ook op niet-geroote-smartphones en -tablets worden gebruikt. Met het nieuwe Material Design en ondersteuning voor Android 5.0 Lollipop, is de app helemaal klaar voor de toekomst.

Je hebt in BetterBatteryStats de mogelijkheid om vanaf het moment dat het toestel van de stroom is gehaald, te kijken wat voor processen en apps stroom verbruiken en wakelocks veroorzaken. Daarnaast kun je de cpu-states zien, waarmee je inzicht hebt in de deep sleep van je apparaat. Deep sleep is de energiezuinige slaapmodus van Android.

Bij  BetterBatteryStats is er een verschil tussen partial wakelocks en kernel wakelocks. Eerstgenoemde is afkomstig van apps, waar bijvoorbeeld WhatsApp, Facebook, Twitter en Inbox by Gmail laten zien dat ze door hun synchronisatieopties het toestel vaak wakker houden.

Bij kernel wakelocks zijn de onderliggende diensten van Android te zien, zoals de wakelocks van de wifi-verbinding, gps en de mediaindex-functie van  het mobiele besturingssysteem.

Download  BetterBatteryStats in Google Play

BetterBatteryStats is voor 2 euro in Google Play te downloaden voor apparaten met Android-versie 2.1 en hoger. Een tip: je kunt de app ook gratis als apk-bestand downloaden op technologieforum XDA. Zo installeer je apk-bestanden bij Android.

Download  BetterBatteryStats in Google Play (2 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu