Beveilig de apps en bestanden op je Android-telefoon met App Lock

Wouter Nijsen
7 mei 2011, 20:38
1 min leestijd
Beveilig de apps en bestanden op je Android-telefoon met App Lock
App Lock_Android_icon

Standaard kun je je Android-telefoon beveiligen met het bekende lock-patroon, echter beveilig je daar alleen je hele toestel mee. Wanneer je het prima vindt dat af en toe iemand even je Android-telefoon gebruikt, maar er niet zo happig op bent dat bepaalde apps of bestanden op je geheugenkaart geopend worden, dan zou je App Lock kunnen proberen. App Lock beveiligt onderdelen met een wachtwoord om zo ongeoorloofd gebruik tegen te gaan.

In App Lock kun je instellen welke Android-applicatie of mappen op je geheugenkaart beveiligd moeten worden. Je kunt deze apps en bestanden beveiligen met enkel een wachtwoord of met een lock-patroon. Tevens kun je met App Lock bestanden coderen, zodat ze alleen op je eigen Android-telefoon te bekijken zijn, en mappen op je geheugenkaart compleet onzichtbaar maken.

Lees verder na de advertentie.

App Lock is een ideale app voor iedereen die gesteld is op zijn privacy maar niet continu zijn Android-telefoon wil bewaken. De app is gratis te downloaden in de Android Market maar wel voorzien van advertenties.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu